פריים אנרג'י חתמה על עסקה בהיקף של 200-150 מיליון דולר

החברה דיווחה כי חתמה על מזכר הבנות עם הית'יום הסינית, לרכישת מתקני אגירת אנרגיה בהספק של עד 1.2 ג'יגה-ואט לשעה. מדובר בהספק שיכלול את כל מתקני הדו-שימוש בשלבים השונים שברשות פריים אנרג'י, שיוקמו ויחוברו לרשת ב-2025
 | 
telegram

חברת האנרגיה המתחדשת פריים אנרג'י פריים אנרג'י -0.1% פריים אנרג'י 669.9 -0.1% פריים אנרג'י בסיס:670.6 פתיחה:670.6 גבוה:671.3 נמוך:669.9 תמורה:4,226 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: , הפועלת בתחום האנרגיות המתחדשות בעיקר בישראל, דיווחה הבוקר כי חתמה על מזכר הבנות מחייב עם הית'יום הסינית (Hithium), חברת Tier1 מהמובילות בעולם לייצור מתקני אגירת אנרגיה, לרכישת מתקני אגירת אנרגיה בהספק של עד 1.2 ג'יגה-ואט לשעה, ובעלות כוללת של 200-150 מיליון דולר, בהתאם לתמהיל הציוד שיירכש. מדובר בהספק שיכלול את כל מתקני הדו-שימוש בשלבים השונים שברשות פריים אנרג'י, שיוקמו ויחוברו לרשת ב-2025.

במסגרת מזכר ההבנות, סוכם כי הית'יום תספק לחברה פתרון כולל של מתקני אגירת אנרגיה (BESS) שיכלול את כלל מתקני הסוללות והציוד הנלווה הנדרש. המחיר שסוכם בין הצדדים הוא סביב 135-120 דולר לקילו-ואט לשעה. בנוסף, סוכם כי הית'יום תעניק לחברה הלוואת ספק על מלוא עלות הציוד הנרכש או חלקו, לבחירת החברה, בשיעור של 70% מעלות הציוד שיירכש. ההלוואה תינתן לחברה במקביל להזמנת הציוד שיירכש, כך שבכל משיכת ציוד, פריים אנרג'י תשלם להית'יום 30% ותקבל מימון בשיעור של 70% מעלות הציוד. ההלוואה תיפרע (קרן וריבית) באופן שווה לאורך חמש שנים, ותישא ריבית דולרית (צמודה לשיעור ה-SOFR, בתוספת מרווח) בשיעור כולל של 7%-7.5%. החברה תוכל לבצע פירעון מוקדם של יתרת ההלוואה בכל מועד פירעון שנתי וללא עמלת פירעון מוקדם.

לפני כשבועיים הודיעה להב כי היא רוכשת 30% מפריים אנרג'י לפי שווי של 145 מיליון שקל, המשקף אפסייד של יותר מ-70% על שער הבסיס של המניה מלפני ההודעה. בסך הכל תשלם להב כ-43.3 מיליון שקל. במסגרת העסקה, רכשה החברה מניות מידי בעל השליטה בחברה (17.5%) ומחברת הביטוח הפניקס (6.5%) וקרן סינרג'י (6%). העסקה נעשתה באמצעות חברה בת חדשה של להב, שהוקמה לצורך העסקה, להב תשתיות (100%). כ-17.5% ממניות פריים אנרג'י נרכשו מקיקוז. במזכר העקרונות סיכמו הצדדים כי השליטה בחברה תהיה משותפת ללהב תשתיות ולקיקוז. בנוסף, רכשה החברה 6.5% ממניות החברה מהפניקס, וכ-6% נוספים מקרן סינרג'י.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

מנכ"ל פריים אנרג'י ובעל השליטה ירון קיקוז, מסר לאחר פרסום ההודעה כי, "עסקה זו הינה אבן דרך חשובה בקידום התוכנית העסקית של פריים אנרג'י, המתמקדת בין היתר בשילוב מתקני אגירה בפרויקטים של החברה. העסקה מייצרת לפריים שני יתרונות משמעותיים - רכישת מתקני אגירה בהספק שיכלול את כל מתקני הדו-שימוש, במחיר אטרקטיבי תוך ניצול היתרון לגודל לקבלת מחיר ותנאים מצוינים מול ספק אגירה מהגדולים בעולם, וכן קבלת הלוואת ספק בשיעור של 70% מעלות הציוד שנרכוש. הלוואה זו, תסייע לחברה להעמיד את ההון העצמי הנדרש להקמת הפרויקטים, לצד המימון בחוב בכיר שיילקח מבנק לאומי".

פריים אנרג'י הוקמה ב-2013. החברה עוסקת בייזום, פיתוח, הקמה, הפעלה ותחזוקה של מערכות לייצור חשמל ממקורות אנרגיה סולארית בטכנולוגיה פוטו-וולטאית. היא הונפקה באפריל 2021 ומחזיקה כיום בכ-50 מתקנים בהפעלה מסחרית ובהקמה, בהספק של כ-45 מגה-ואט. בין היתר, מדובר במתקן קרקעי במושב תלמים. החברה גם נמצאת בשלבי לקראת הקמה, רישוי וייזום של עשרות פרויקטים נוספים למתקנים קרקעיים או על גגות ודו-שימוש, ולצדם מתקני אגירה.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות