אנרג'יאן תשקיע כ-1.2 מיליארד דולר בפיתוח מאגר הגז קטלן

החברה הודיעה על החלט הסופית להשקיע במאגר, שיפותח באופן מדורג, על ידי חיבורו לאסדת כריש של אנרג'יאן המפיקה גז ממאגר כריש
 | 
telegram
(1)

חברת אנרג'יאן אנרג'יאן +0.74% אנרג'יאן 4,787 +0.74% אנרג'יאן בסיס:4,752 פתיחה:4,660 גבוה:4,792 נמוך:4,660 תמורה:3,761,827 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: מודיעה על החלטה סופית להשקעה בפיתוח מאגר הגז קטלן והיא תשקיע כ-1.2 מיליארד דולר בפיתוח, זאת לאחר החזקה על המאגר שהוענקה לחברה על ידי משרד האנרגיה.

המאגר יפותח באופן מדורג, על ידי חיבורו לאסדת כריש של אנרג'יאן המפיקה גז ממאגר כריש. הפקת הגז מקטלן תגדיל את היקף ההפקה של האסדה, ממקור שאינו כרוך בתשלום תמלוגים.  הגז הנוסף יאפשר לאנרג'יאן אספקת גז לחוזים קיימים עם לקוחותיה, לצד פוטנציאל לייצוא לשווקים בינלאומיים. גז ראשון מקטלן מתוכנן למחצית הראשונה של 2027.

עבודות הפיתוח התת ימי של המאגר יבוצעו על ידי חברת TechnipFMC, ויכללו קו הפקה באורך של כ-30 ק"מ ותשתית תת ימית להפקת גז טבעי מארבע בארות. עלות הפיתוח מוערכת בכ-1.2 מיליארד דולר וכוללת את התשתית התת ימית, ביצוע התאמות באסדה ואת קידוח 2 בארות ההפקה הראשונות, בהן נמצאים על פי ההערכה כ-26 BCM  של גז.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

אתמול, כאמור, העניק משרד האנרגיה לאנרג'יאן את שטר החזקה על המאגר למשך 30 שנה, עם אפשרות הארכה ל-20 שנים נוספות. משרד האנרגיה אף העניק אישור תגלית לבאר הרמס שבמקבץ המאגרים "דרקון" (בלוק 31).

"זוהי אבן דרך נוספת בצמיחתה של אנרג'יאן. החלטת ההשקעה בקטלן היא המשך ישיר של היכולת המוכחת שלנו בפיתוח והפקה מהירים של נכסי גז", אומר מתיוס ריגס, מנכ"ל אנרג'יאן. "פיתוח קטלן יביא למיצוי נוסף של הפוטנציאל הגלום במים הישראלים, לטובת הבטחון האנרגטי של ישראל והאזור.  אנו שמחים על קבלת שטר החזקה על קטלן, כמו גם על אישור התגלית מ-2022 בבאר הרמס, המייצגת פוטנציאל אטרקטיבי באזור שיקרא מעתה 'דרקון' (בלוק 31)".

משרד האנרגיה: מאשרים תגלית ראשונה בדרקון

בהמשך להודעה, משרד האנרגיה והתשתיות הודיע כי הוא מאשר תגלית ראשונה בקבוצת מאגרי גז טבעי, הראשונה בקבוצת מאגרי דרקון. הממונה על ענייני הנפט במשרד האנרגיה והתשתיות הודיע לחברת אנרג'יאן על אישור תגלית בגין מאגר גז טבעי קטן המוערך על ידי החברה בכ 3-5 BCM, חלק מקבוצת מאגרים המכונה דרקון.

שר האנרגיה והתשתיות, אלי כהן: "למקורות האנרגיה של ישראל יש חשיבות כלכלית ומדינית רבה, ולכן אני מברך על אישור תגלית הגז "דרקון" ועל העברת שטר החזקה על מאגרי "קטלן". מאגרים אלו יאפשרו לנו להגביר תפוקת הגז הטבעי, יחד עם הגדלת היצוא למדינות האזור ולאירופה. הרצון של מדינות אירופה לגוון את מקורות האנרגיה בעקבות המלחמה באוקראינה מייצר חלון הזדמנויות ליצוא גז, שיחזק את מעמדנו הכלכלי והמדיני. מאגרי הגז הטבעי של ישראל מהווים נכס אסטרטגי משמעותי, מגדילים את הכנסות המדינה, ומורידים את יוקר המחיה לטובת כל אזרחי ישראל.

מאגרי הגז הטבעי "דרקון" מצטרפים למאגרי הגז הטבעי הקיימים במים הכלכליים של מדינת ישראל, ובכך מחזקים עוד יותר את מעמדה של מדינת ישראל כמעצמה אנרגטית. אני רוצה גם לברך על הענקת שטר החזקה למאגרי "קטלן" ועל ההרחבה הצפויה של היצע הגז הטבעי למדינת ישראל. מדובר בבשורות משמעותיות למשק האנרגיה והכלכלה הישראלית כולה, ואני מתחייב לפעול לניצול מיטבי של משאבי גז טבעי זה לטובת כלל אזרחי ישראל, שכן קיים פוטנציאל רב לתגליות נוספות במימי הים התיכון, שיניבו הכנסות רבות לטובת כלל האזרחים, יסייעו בהפחתת יוקר המחיה ויחזקו את מעמדה של מדינת ישראל כמעצמת אנרגיה".

הממונה על הנפט במשרד האנרגיה והתשתיות, חן בר-יוסף, אישר היום לחברת אנרג'יאן תגלית גז טבעי ברישיון 31, זאת לאחר בחינה טכנו כלכלית ועל פי חוק הנפט. הבקשה לתגלית הוגשה לאחר שהתגלה גז טבעי במאגר "הרמס", המהווה חלק מקבוצת מאגרי "דרקון". ההערכה היא כי במאגר כ 3-5 BCM של גז טבעי, על פי הערכות החברה.

מדובר בתגלית השנייה שמאושרת עבור החברה, בהמשך לקידוחים שביצעה במסגרת רישיונות החיפוש שניתנו לה בהליך התחרותי הראשון. במהלך 2023 קיבלה החברה תעודת תגלית בגין מאגרי הגז הטבעי "קטלן". בשנים הקרובות צפויים קידוחי חיפוש במאגרים פוטנציאליים נוספים. בימים אלו מצוי המשרד בתהליך של הערכת העתודות המצויות במאגר.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    מלא הערכה ל החלטת החברה על הפיתוח
    YL 23/07/2024 21:30
    הגב לתגובה זו
    0 1
    יש לנו מזל ענק ש לא מירי רגב שרת האנרגיה אחרת החברה היתה נדרשת למשרות לכל מיני יהלומים שחלקם בורים גמורים
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות