לאחר הירידות בשווקים: למה בדיסקונט ממליצים להגדיל חשיפה למניות?
לאחר מהלך הירידות בשוק, בדיסקונט ממליצים להגדיל את החשיפה לרכיב המניות בתיקים. בבנק מדגישים אמנם שקשה להעריך האם ומתי בדיוק השוק סיים את מהלך הירידות, אך סבורים שניתן להתחיל ולהגדיל את רכיב המניות בתיקים כבר בתקופה הנוכחית.
ההמלצה של דיסקונט מגיעה על רקע הצניחה בשווקים מעבר לים בסוף השבוע שמנשכה אל תוך השבוע. מדד ה-S&P 500 רשם ירידה חדה של כ-8.5% מהשיא ב-16 ליולי ועד לסגירה ב-5 לאוגוסט. הירידה הייתה רוחבית יחסית: ירידות נרשמו ב- 8 מתוך 11 סקטורים וב-354 מתוך 503 מניות במדד. סקטור הטכנולוגיה (בהגדרתו הרחבה) הוביל את הירידות ובפרט מניות 7 המופלאות שרשמו תשואת אחזקה שלילית של כמעט 15% במהלך תקופה זו.
הירידות בשוק נגרמו משילוב של מספר גורמים. ראשית, חששות לגבי "הסוס המוביל" של השוק תחום ה-AI, שעלו סביב חלק מהדו"חות של החברות (השקעות שלא יצדיקו הכנסות בעתיד?). שנית, תמחור גבוה מאוד של השוק. שלישית, הידוק המגבלות לגבי יצוא תעשיית השבבים לסין ונתוני מאקרו חלשים שעוררו חששות למיתון (ובפרט דו"ח התעסוקה ליולי). לבסוף, הגיעו הירידות ביפן, בשל ההשפעה הגדולה של פקודות מסחר אוטומטיות (ובפרט סגירת עסקאות Carry) והעובדה כי בעונת הקיץ קיימים בד"כ פחות פעילים בשוק.
למה בדיסקונט אופטימיים?
למרות הירידות שמואל קצביאן, אסטרטג שווקים פיננסיים בבנק דיסקונט אופטימי מכמה סיבות. לדבריו "אין סיפור של משבר ממשי כעת שמצדיק ירידות חריפות לאורך זמן: בניתוח שערכנו עלה כי תרחיש של ירידות חדות יותר מהירידה האחרונה שנרשמה (8.5%-) היה בעשרות השנים האחרונות כמעט רק סביב אירועים כמו העלאות ריבית או משברים משמעותיים. בשלב זה ולמרות סימני ההאטה (בעיקר בשוק העבודה) אין סיפור של משבר פיננסי/פיסקלי ממשי שעשוי להשפיע על כלכלת ארה"ב".לכך, מצטרפת העובדה שהשוק נוטה לעלות לאחר ירידות בעוצמה הנוכחית ובאופן חזק יחסית לממוצע הרב שנתי. על פי ניתוח של גולדמן זאקס ובבחינת הנתונים מאז שנות השמונים: רכישה של מדד ה- S&P 500 לאחר 5% ירידה מניבה תשואה חציונית חיובית של 6% ב-3 החודשים הבאים, כלומר מעבר לתשואה הממוצעת על פני תקופה זו. התשואה החיובית נרשמה ב-84% מהמקרים מאז שנות השמונים. כמובן שלא מדובר בסטטיסטיקה מחייבת, אולם לאור האמור קודם נראה כי אפשרות של תיקון כלפי מעלה בשוק הגיונית גם במצב הנוכחי.
בנוסף, "לפחות 'חלק מהאוויר החם' יצא ותמחור שוק המניות כעת סביר יותר, גם אם איננו זול. פרמיית עודף התשואה של מדד ה-S&P 500 (נגזר ממכפיל חזוי הפוך) מעל אג"ח ממשלתי ל-10 שנים עמדה אתמול על כ-1.1%.זו איננה פרמיה גבוהה אך היא כבר כדאית יותר מאשר המצב ערב הירידות (0.42%) והיא גם מעל הממוצע בשנה החולפת (0.74%). אמירה זו נכונה גם כאשר בוחנים את הפרמיה של שוק המניות במשקל שווה מעל אג"ח ממשלתי ל-10 שנים.
קצביאן גם מעריך שהירידה הצפויה בריבית הפד תתמוך בשוק. "הפחתת הריבית בארה"ב מתקרבת וזה אחד הגורמים העיקריים שיתמכו בשוק המניות בראיה קדימה. ניתוח שלנו מעלה כי החל מנקודות זמן דומות במחזורי הפחתות הריבית בעבר שוק המניות נוטה בדרך כלל לעלות בראיה חצי שנה קדימה", הוא מסביר.
לבסוף הוא מציין את צפירת ההרגעה שהגיעה מכיוונה של יפן, שהייתה אחד הגורמים לירידות בימים האחרונים. סגן הנגיד היפני אמר בעקבות כך כי תנודתיות מתמשכת בשוק עשויה להשפיע על החלטות הריבית של הבנק היפני. במילים אחרות: הבנק היפני מאותת שהוא יתחשב בתנודות בשוק בשיקולי הריבית שלו. גם אם התנודתיות ביין ובנייקי תימשך להערכתם זו לא תהיה משקולת כבדה לאורך זמן על שוק המניות האמריקאי.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.המצב בשטח עליות בלבדבראל 07/08/2024 17:42הגב לתגובה זו1 7עוד כמה ימים יגיעו מניות הבנקים שיהיה להם מה לחלק לכם סוכיותסגור