ההזדמנות בחברה הישראלית הביטחונית מפתח תקווה
בימים של מתיחות גיאופוליטית גבוהה, כפי שאנו חווים מתחילת המלחמה, ובמיוחד בימים האחרונים, מניות החברות הביטחוניות מרכזות לא מעט תשומת לב ובצדק. אלא שבשוק ההון הרווי כל כך באפשרויות והיצע, מניות קטנות כמו זו של אלטק (Eltek) אלטק -0.36% אלטק 11.01 -0.36% סגירה:0 פתיחה:11.03 גבוה:11.12 נמוך:10.83 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: הצנועה מפתח תקווה לא מצליחות להתבלט במיוחד והתוצאה היא: הזדמנות מעניינת בתמחור אטרקטיבי ביותר.
אלטק - שווי שוק של 63 מיליון דולר
לאלטק פוטנציאל הכנסות מוערך שמרני של כ-48-50 מיליון דולר לשנת 2024 כולה ורווח נקי של 7-8 מיליון דולר. ההערכה הזו נשענת על הכנסות בסך 17 מיליון דולר ברבעון הראשון, בתחום שאין בו עונתיות לצד עליית מחירים והגדלת כושר ייצור. הרווח הנקי ברבעון הראשון הסתכם בכ-1.8 מיליון דולר וההנחה היא שיהיה נכון להכפיל אותו ב-4 עם סיכוי לשיפור מרבעון לרבעון. לאחרונה החברה אף החלה לחלק דיבידנד למשקיעים, כאשר בקופתה 20 מיליון דולר ללא חוב פיננסי.
עם שווי שוק של כ-63 מיליון דולר (נכון לכתיבת שורות אלו), שווי פעילותה (שווי שוק פחות מזומן בקופה) מתומחר ב-43 מיליון דולר בלבד. שווי פעילות זה משקף מכפיל הכנסות נמוך מ-1 כשמחלקים אותו בכנסותיה המוערכות לצד רווחיות גבוהה ואיתנות פיננסית חזקה.
אלטק - גידול בצבר ובמכירות
בצלילה פנימה לפעילותה העסקית של אלטק, 60% מהכנסותיה הינם ייצור מעגלים מודפסים לתעשיות הביטחוניות ו-40% לשוק האזרחי. כך למשל, רכיביה של אלטק נמצאים בכל טיל יירוט של כיפת ברזל, בקסדות של אף-15 ובמוצרים רבים של חברות ביטחוניות בישראל ובעולם המערבי. אומנם לא מדובר בחברת הייטק, החברה מיישמת איפיון ספציפי ללקוח של עיצוב ותכנון טכני למעגלי המודפסים ויש כאן מורכבות טכנולוגית של חומרה אלקטרונית. התחרות על המחיר היא בעיקר מסין, אבל היא מחוץ לביקושים של המערב לאור מלחמת הסחר ולכן החברה מחפשת מפעל קיים כדי להתרחב בארה"ב.
הביקוש למוצריה בתחום הביטחוני עולים מדי יום בשל שתי סיבות מרכזיות: האחת, המתיחויות הגיאופוליטיות צבאית באזורינו ובעולם והסיבה השנייה היא מלחמת הסחר בין ארה"ב לסין כשהראשונה רוצה להפסיק לצרוך מעגלים מודפסים ורכיבים אלקטרוניים של מתחרים סיניים של אלטק הישראלית, במיוחד בתחומי הביטחון בהם אלטק פעילה.
שני הוקטורים האלה מעלים בצורה חדה את הביקוש למוצרי החברה ואת צבר ההזמנות כאשר להערכתי, אלטק יכולה, לו רצתה בכך, לוותר על כל השוק האזרחי ולהתמקד רק בשוק הביטחוני. לפיכך נראה כי הביקוש למוצרי החברה עוד לא הגיע לשיאו ונראה בעלייה מתמדת לשנים הקרובות. במאמר מוסגרת נציין כי בשוק האזרחי יש לחברה לקוחות חזקים ויציבים בעולם כדוגמת חברת התרופות אבוט, אשר איתם יש לאלטק מערכת יחסים ארוכה ויציבה ומכאן ניתן להניח, שהחברה מעוניינת לשמר לאורך זמן גם את פלח השוק האזרחי.
לאור העובדה שהביקוש למוצרי החברה נמצא בעלייה חדה ומתמדת, החברה פועלת בשתי דרכים להגדלת כושר הייצור: האחת, הגלה אורגנית של קווי הייצור במפעלי החברה בפתח תקווה, כך שתוכל למכור בקצב של כ-65 מיליון דולר כבר בסוף 2025 (עם רווח נקי של 11 מיליון דולר להערכתי), והשנייה, הנה רכישה פוטנציאלית של מפעל אמריקאי קיים שיוכל לתמוך בגידול בביקוש למוצרי החברה בארה"ב. ברכישת מפעל קיים בארה"ב אלטק יכולה לייעל חלק ניכר מעלויות הייצור שלה ובכך לשפר עוד יותר רווחיותה הגבוהה.
מניית אלטק - 22 דולר בשיא
המניה של אלטק הגיעה בשיאה למחיר של 22 דולר ובשער 16 דולר ביצעה החברה גיוס של עשרה מיליון דולר. מאז מחיר המניה ירד עד ל-9.5 דולר למניה ללא הצדקה עסקית.אם ניקח רק את הרווחיות הנוכחית המתבססת על הצפי שלי לכ-7-8 מיליון דולר נקי בשנת 2024 וניישם מכפיל רווח שמרני ביותר של 10 (נמוך משמעותית מהמכפילים בתעשייה העומדים על 12 ומעלה) נגיע לשווי פעילות של 70-80 מיליון דולר ואם נוסיף את ה-20 מיליון דולר אשר בקופתה נגיע לכ-100 מיליון דולר, המשקף אפסייד של כ-60% על שווי השוק של החברה.
ואולם, אם ניקח את תחזית הרווח של כ-11 מיליון דולר לשנת 2025/6 וניישם מכפיל רווח 10 בתוספת המזומן, נגיע לשווי של כ-120 מיליון דולר המשקף אפסייד של כ-100%. ככל שניקח בחשבון את האפשרות של רכישת מפעל נוסף בארה"ב, הצפת הערך עשויה להיות גדולה אף יותר.
* רן צרור הוא מנכ"ל שור-טק השקעות הציבורית, כיהן בעבר כראש מטה מנכ"ל ונשיא חברת טבע.
* גילוי נאות: הכותב מחזיק במניות אלטק
* האמור אינו מהווה תחליף לייעוץ השקעה
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה