"הציבור מעדיף פיקדון לשנה-שנתיים; 50% בריבית משתנה והיתר שקלית או צמודה"
הריבית בבנקים לשנה עמדת על פי התעריף בכ-4%, אבל בפועל אפשר לקבל הרבה יותר. אם אתם מתמקחים, אם הסניף רוצה להגיע ליעד הפיקדונות, אם הבנק רואה בכם לקוח בטוח, אתם תוכלו לקבל ריבית גבוהה יותר.
ולמרות היתרון המסוים של בנק ירושלים סך הפיקדונות של הציבור בבנק נאמד בפחות מ-2% מסך המערכת, כלומר יש לקוחות שמשקיעים את המאמץ ומעבירים באופן דיגיטלי את כספי הפקדון לבנקים בהם יקבלו תוספת מסוימת וסביר להניח שמדובר בלקוחות עם כסף קטן יותר שם הבנקים הגדולים פחות מתאמצים על הלקוח.
בבנק ירושלים מספקים ריבית טובה היסטורית, אבל בפועל הם לא מזיזים את המחוג. במקרים רבים בכלל הבנקים הלקוחות שרוצים או מאיימים לעזוב מקבלים לבסוף ריבית טובה בפיקדונות. שירן תמר אזולאי מנהלת מחלקת ניהול פיננסי בנק ירושלים מסבירה בראיוןTV לביזפורטל מה הביקושים לפיקדונות ומה ההעדפות הציבור.
מה סך ההשקעות של הציבור בפיקדונות בישראל?
"מאז שהריבית עלתה ראינו שהפיקדונות במרכז הבמה של המוצרים הפיננסים בישראל, הביקוש הוכפל והגיע לסך של 40-45 מיליארד שקל בחודש. הציבור אקטיבי בבחירת הפיקדונות שהוא רוצה ושינויים בטעמי הציבור שהם בהלימה לשינויים בסביבה הכלכלית. למשל הריבית המשתנה שלא הייתה במשחק לפני עליית הריבית וככל שהריבית בנק ישראל עלתה ראינו את הציבור מגדיל את היקף הביצועים בריביות משתנות ובוחר את המסלול יותר מהריבית הקבועה".
מעבר לעליית הריבית, מה עוד מסביר את הקפיצה המשמעותית בסך הפיקדונות?
"הציבור ראה שהריבית עולה חיפש לקבע ריבית גבוהה בהשקעה סולידית בהשוואה לאלטרנטיבות השקעה אחרות ופיקדונות הפכו לאלטרנטיבה מעניינת. כריבית אבסולוטית האפשרות לקבע ריבית גבוהה היא משמעותית והציבור הסיט חלק גדול מהכספים שלו לכיוון הפיקדונות".
אמנם הריבית שלכם מעט גבוהה יותר מהממוצע אבל ניתן להתמקח מול הבנק שלך, האם הפער מצדיק את המאמץ?
"יש הרבה לקוחות שעושים את המאמץ ואפשר בתהליך דיגיטלי מאוד פשוט ובהפקדה דיגיטלית מקצה לקצה כל לקוח מכל הבנקים לא רק שלנו יכולים לפתוח חשבון ייעודי לפיקדון בבנק ירושלים, הציבור יודע להשוות בין הבנקים".
איזה סוגי פיקדונות יותר נפוצים?
"רואים עלייה בביקוש לפיקדונות בריבית משתנה וכעת זה מתאזן, הציבור דינאמי וכשהוא רואה שהריבית התייצבה רואים עליה בביקוש לריביות קבועות כי הציבור רוצה לקבע את ריבית שהוא יקבל. רואים גם עליה בביקוש לפיקדונות צמודים, הציבור שם לב לרמת האינפלציה שעלתה ובהתאם הביקוש.
"ברמת כלל המערכת אם לפני עליות הריבית פיקדונות בריבית המשתנה היו קרובים לאפס וכיום מחצית מהביצועים הם בריבית משתנה כאשר כל היתר בריבית שקלית או צמודה. עיקר הציבור מעדיף טווח של שנה-שנתיים שם הביקוש יותר משמעותי ואם זה לטווח ארוך הוא מעדיף אופציה ליציאה אם זה למשך של 3-5 שנים.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.אחלה בנק ים.נותן את הפיקדונות הטובים ביותר. (ל"ת)ביבי המלך 18/08/2024 10:23הגב לתגובה זו5 0סגור