"המשקיעים לא מבינים את השינוי באיי.סי.אל; רק שליש מהפעילות שלנו תלוי בזיכיון ים המלח"
איי.סי.אל נסחרת על פניו במחיר נמוך - מכפיל רווח של 10 לאחת החברות המשמעותיות בעולם בתחום האשלג, הפוספטים, הברום והמוצרים המיוחדים. בשנה האחרונה היא סובלת מסנטימנט שלילי בתחום על רקע החשש מהאטה עולמית וירידה בביקושים לאשלג ולכימיקלים נוספים שמשמשים בעיקר את החקלאים. כמו כן היא סובלת מהמלחמה ומסגירת תעלת סואץ' למעבר סחורות בגלל החות'ים. עלויות ההובלה שלה התייקרו.
אופטימיות להמשך - רביב צולר, מנכ"ל איי.סי.אל (צילום: שלומי יוסף)
למרות זאת - היא סיפקה דוח טוב, העלתה את התחזית למוצרים המיוחדים ושידרה אופטימיות להמשך (להרחבה על הדוח הכספי). המניה זינקה במעל 5% והשאלה אם המגמה הזו תימשך?
איי.סי.אל - עלייה במוצרים המיוחדים
רביב צולר, מנכ"ל החברה הביע אופטימיות בשיחה עם משקיעים והדגיש כי החברה השתנתה מאוד בשנים האחרונות. אם בעבר תחום המוצרים הייחודיים היה תנודתי, בשנים האחרונות הוא זרוע צמיחה מאוד חשובה כשה-EBITDA שלו מגיע ל-50% מה-EBITDA הכולל של החברה.
הצמיחה היא גם דרך רכישות ואיי.סי.אל שרכשה בחודש שעבר חברה ב-60 מיליון דולר, תמשיך לבצע רכישות. "המשקיעים עוד לא מבינים את השינוי באיי.סי.אל", אומר צולר, "רק שליש מהפעילות שלנו מגיע מזיכיון ים המלח, לעומת כשני שליש לפני מספר שנים".
"רק שליש מהפעילות שלנו מגיע מזיכיון ים המלח"
וזו נקודה חשובה. הפיזור הגיאוגרפי והפיזור המגזרי בין פעילויות מגוונות, מייצר לחברה יותר ביטחון ונראות קדימה. היא לא נשענת על תחום האשלג כפי שהיה בעבר, היא עם מספר רגליים וכאשר יש חולשה באחד, האחר ממשיך לצמוח. נכון, בהגדרה, המוצרים שלה עדיין מופנים ברובם לתחום החקלאות, אבל החלק התעשייתי הולך וגדל.
"בתחום המוצרים הייחודיים היינו במקום השישי בעולם לפני מספר שנים וכעת, גם אחרי הרכישות, אנחנו במקום 2-3", הוסיף צולר והתייחס גם למחירי האשלג ברבעון השלישי שצפויים להיות באותו סדר גודל של הרבעון השני.
השוק אהב את המספרים. לשוק חשוב לדעת שהתלות בזיכיון ים המלח יורדת גם כי בשנת 2030 הזיכיון מסתיים ועוד קודם יופק מכרז ואיי.סי.אל שהיא המועמדת הטבעית לזכות עלולה למצוא את עצמה בתחרות שתגרום למחיר גבוה. במקרה הגרוע ביותר היא תצטרך לעזוב, אבל כעת נראה שהסיכוי קטן. המשקיעים לא מגלמים עזיבה, אך חוששים מכך שהעלות בגין הזיכיון תעלה ממשעותית. לכן, ככל שהתלות בזיכיון פוחתת, כך הסיכון הכולל לחברה ולמניה פוחתים.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
5.הכתבהסתם אחד 15/08/2024 12:04הגב לתגובה זו1 3היא וערימת הקלקר שרוצה להיות כאן רה"מ יאיר לפיד לקחו אותי לטיול של 7 שנים והביאו את המניה ל 9 שקל. למזלי לא הייתי צריך את הכסף וחיכיתי ומכרתי ב 36. אם מישהו חושב לבחור באינפנטיל הזה אז שיקרא ויפנים.סגור
-
4.מה עם המכרז החדש? לא מוזכר כלום (ל"ת)HAKY1 15/08/2024 09:00הגב לתגובה זו0 0סגור
-
נראה שלא קראת את הכתבה עד סופה (ל"ת)אביב 19/08/2024 09:02הגב לתגובה זו0 0סגור
-
יש עוד כמה שנים (ל"ת)עופר 15/08/2024 15:00הגב לתגובה זו0 0סגור
-
3.השינוי היחיד זה שינוי השםאי סי אל 15/08/2024 08:01הגב לתגובה זו2 1בטח הם התיעצו עם איזה רב שאמר להם שטוב שיש אל בסוף זה כמו בעזרת האל חחח . הכי גרוע זה שהנפיקו את המניה בחו"ל ועוד בירידה של 20% ומאז היא רק יורדת בחו"ל זה עוד מניית פח ישראלית בלי יחסי צבור ובלי הערכה מניה שממשלת החזירים שמה עליה יד כמו שהרסו את מניות הגז ככה הרסו את כיל . עידן בלופר אוהב ששער המניה יהיה נמוך זה אינטרס שלו אחרת אין הסבר למה הוא הנפיק בירידה חדה בחו"ל והרס למשקיעים כמו שלפיד האפס הרס למשקיעים . אני מחכה שהמניה תחזיר לי הפסד ולעוף ממנהסגור
- טען עוד
-
2.המשקיעים כמו הממשלה גם אפסים (ל"ת)חחח 15/08/2024 07:57הגב לתגובה זו3 1סגור
-
1.מדינת ישראל והגרורות מהממשלה תמיד היו נאחסאוף 15/08/2024 07:56הגב לתגובה זו2 2כמו שמדינת ישראל היא נאחס ליהודים ככה כיל נאחס למשקיעים . היא לעולם לא תגיע לשער 80 כמו שהיתה בשיא כל האנליסטטים אז היו שקרנים וטיפשים הצמידו את המחיר למחיר לטון לתירס ולמה לא. לאן נעלמו כעת כל האנליסטים הם והממשלה ניבאו רק שחורות לכיל מטרת הממשלה להרוס את כיל כמו שהרסו את החקלאות אבל בצד השני יש את פוטאש וירדן אולי ביבי וחבורת האפסים מתכננים שנקנה אשלג מירדן אצלנו צריך להיות בית קברות כמו בכל תחום.סגור
-
אתה חייב להגרבוגי 16/08/2024 04:36הגב לתגובה זו2 4שמע אתה ממורמר ברמות אין לך מה לחפש פה אתה מוזמן לחפש מקום שיתאים לך ויממש את כל חלומותיך.סגור