
"חברות הביטוח נסחרות בדיסקאונט עמוק"
מגדל מגדל ביטוח -0.99% מדווחת על רווח של 100 מיליון שקל ברבעון, אבל הרווח הזה כולל סעיפים חד פעמיים חריגים. כשבודקים את הרווח בלי הפסדים בגלל שינויים אקטואריים בלוחות של רשות שוק ההון, ללא רווחים בשל עליית הריבית שהפחיתה את ההתחייבויות, ועם רווחיות ממוצעת בתחום הביטוחי ובהשקעות, מקבלים רווח של 300-400 מיליון שקל ברבעון.
מגדל - שיפור ברווח החיתומי
בשיחה עם רונן אגסי, מנכ"ל מגדל הוא מסביר את מקור הרווחים של הקבוצה - "הרווח החיתומי גדל ל-325 מיליון שקל. ברווח מייצג צריך לקחת בחשבון דמי ניהול משתנים, בסופו של דבר זה טבעו של שוק ההון ואנחנו מרוויחים בתשואה נורמטיבית בערך 100 מיליון שקל ברבעון. כך שבמצטבר אנחנו אמורים להיות סביב 400 מיליון שקל ברבעון".
רונן אגסי, מנכ"ל מגדל - עליית הריבית הקטינה את ההתחייבויות (קרדיט: אלון דאי)
זה מעבר ליעדים שלכם. "בתקופה הזו. אבל, בעסק שלנו אי אפשר להסתכל על רבעון אחד ולהגיד שהוא חזות הכל. צריך להסתכל על מגמות. תמיד מתממשים סיכונים ביטוחיים כאלה או אחרים. צריך סבלנות, להסתכל על פני זמן ולראות האם השיפור הוא קו מגמה, רבעון אחד ותקופה קצרה הוא לא כלי למדידה ולקביעת הנחות באופן נחרץ".
- למה נפלה מניית מגדל? ומדוע המנכ"ל אופטימי לגבי העתיד?
- מגדל: הרווח הנקי עלה ב-8.5%, התשואה על ההון - 22.4%
כשאתה מסתכל על התיק הביטוחי אתה יכול להגיד שרווח חיתומי של 200 מיליון שקל ברבעון הוא מייצג? "בשנה שעברה הייתה שחיקה משמעותית ברווח החיתומי שהסתכם ב-180 מיליון שקל. עכשיו אנחנו עם 325 מיליון שקל אז אני מניח שהטווח המייצג הוא בין 200-300 מיליון שקל".
מגדל נסחרת ב-4.9 מיליארד שקל וההון העצמי שלה מסתכם ב-8.8 מיליארד שקל. רווח מנוטרל אירועים חד פעמיים כמו ברבעון השני הוא קפיצה משמעותית לעומת הערכות קודמות. זה רווח שמקדים את התוכנית האסטרטגית של החברה. אבל, צריך להדגיש שהרווח החיתומי יכול להיות נמוך יותר בהמשך בשל ירידה ברווח החיתומי בתחום הרכב ובתחום הבריאות. בתחום ביטוח הבריאות הרוויחה מגדל כ-50 מיליון שקל, אבל זה לא מייצג לאור השינויים בשוק, זה צפוי להיות נמוך יותר בהמשך ובתחום הביטוח הכללי לרכב, תיתכן ירידה בתעריפים. אחרי שנתיים הפסדיות החברות העלו תעריפים והתחום מאוד רווחי, כך שייתכן שתהיה שחיקה בתעריפים וברווחים.
מקורות הרווח של מגדל
- עופר גלבוע וגיא רגב רוכשים שליטה בגאון אחזקות בעסקה של כ-38 מיליון שקל
- עוד בדרך? תפרון צופה שמכסי טראמפ יעניקו לה יתרון מול המתחרות
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
"חברות הביטוח נסחרות בדיסקאונט עמוק"
גם אם לוקחים בזהירות רווח חיתומי רבעוני של 150-200 מיליון שקל וכ-70-100 מיליון שקל משוק ההון, הרי שמדובר ברווח גבוה בהינתן השווי של החברה. זה מאפיין את כל חברות הביטוח הגדולות וזה נובע גם מכך שהדוחות הכספיים שלהן קשים לעיכול. הגורמים שמשפיעים על חברות הביטוח רבים ומשמעותיים ולכן הקושי של המשקיעים בניתוח וכניסה להשקעות בתחום.חברות הביטוח יעברו בשנים הקרובות לדוחות שמוצגים על פי תקינה חשבונאית שונה. זה אמור לכאורה להקל על המשקיעים, אבל אגסי ממש לא בטוח - "אני לא חושב שהכללים החדשים יתרמו להבנה של הדוחות. בנוסף זה שינוי גדול וייקח לשוק זמן לעכל אותו. תהיה תקופת הסתגלות, לפחות שנה. הדוח יהיה יותר ברור, אנחנו גם נחדד את המרכיבים בדוח ומי שקורא ומנתח אותם ירגיש יותר בנוח, אבל זה יקח זמן".
אתה מסכים עם ההנחה שחברות הביטוח נסחרות בדיסקאונט מובנה בגלל הקושי להבין את האירועים החד פעמיים ואת הדוחות? "אני מסכים. כל החברות מפרסמות solvency שבו ההון הכלכלי הוא בין פעם וחצי לפעמיים ההון העצמי של החברות. אבל, מנגד, החברות נסחרות מתחת להון העצמי החשבונאי. יש דיסקאונט עמוק במניות חברות הביטוח".
מה קורה מול מבטחי המשנה על רקע המלחמה? "בלי קשר למלחמה - תעריפי אסונות הטבע עלו בכל העולם בגלל התכיפות הגוברת שלהם. היכולת של מבטחי משנה לקלוט עסקים נפגעה והתעריפים עלו, בישראל זה מתקשר בעיקר לרעידות אדמה. מעבר לזה אומר שהשוק מאופיין בפעילות עסקית משותפת מול מבטחי המשנה לאורך זמן ואפשר להגיד שאנחנו נהנים מיחסים ארוכים עם השותפים. אנחנו מקבלים את התמיכה וממשיכים לתת כיסויים. נזקי רכוש מכוסים על ידי המדינה ומבטחי המשנה לא נפגעו מכך. נזקי מוות אנחנו משלמים וההשפעה על מבטחי משנה לא דרמטית, היא בעיקר עלינו. לצד זאת רמת הסיכון של ישראל עלתה וזה מעלה חששות אצל חלק מהגופים הגלובאליים שעובדים איתנו".
תחום ביטוח הבריאות התייצב אחרי הרפורמה? "הרפורמה נגעה בכל הפוליסות מ-2016 עד היום שהיו בכיסוי שקל ראשון וטיפלה בכפילות ביטוחית למי שיש גם שב"ן וגם כיסוי באלמנטים אחרים. אני חושב שבערך 30%-40% מהשוק חזר לשקל הראשון, זה די התייצב וזה האיזון שנראה בשנים הקרובות".
מגדל עם רווח חיתומי רבעוני של 50 מיליון שקל בביטוח בריאות, זה מייצג לרבעונים הבאים? "אני לא חושב. יש תנודתיות בחיתום וצריך להסתכל על המגמה ולאו דווקא על רבעון אחד".
ביטוח כללי - המתחרים מעריכים שתתחיל ירידת מחירים על רקע הרווחיות שחזרה להיות גבוהה. "ראינו את השוק מתייצב, אני לא יודע מה אחרים אומרים. עד לפני חצי שנה היה מהלך מאוד משמעותי של עליית מחירים שאפיין את כל השוק, אנחנו רואים יציבות , לא יודע להגיד לגבי ההמשך".
מניית מגדל נסחרת לפי שווי של 4.8 מיליארד שקל אחרי עלייה של 12% מתחילת השנה ושל 6% ב-12 החודשים האחרונים.
מניית מגדל מתחילת השנה
- 7.משקיע 20/08/2024 10:31הגב לתגובה זוהסנה 2 מעבר לפינהאיפה המפקח?
- 6.עוד עבודות של השחלה (ל"ת)צדיק 20/08/2024 00:09הגב לתגובה זו
- 5.עבודה בעיניים הם בבעיות קשות (ל"ת)סאלח 20/08/2024 00:08הגב לתגובה זו
- 4.ליאור 20/08/2024 00:08הגב לתגובה זו1. קמטק -160 דולר.מחחח 2. טבע 28 אחוז וגם מעל 40 דולר .חחחח 3. בזק- תעלה 78 אחוז.. חחחחחח 4.דיסקונו 2200-2300 חחחח 5.נייס תעלה ב 70 אחוז חחחח
- 3.משקיע 19/08/2024 22:43הגב לתגובה זוכלל ביטוח מנוהלת כמו מכולת של קומבינות ויש פוטנציאל.איפה המפקח. שיתעורר
- 2.רועי 19/08/2024 19:35הגב לתגובה זולכל העולמות האלטרנטיביים הם לא מבינות שזה מוריד מהשווי שלהם
- 1.שלא יוחנן ןישחילו לכם. כמו קמטק בזק ועוד (ל"ת)איתן 19/08/2024 19:17הגב לתגובה זו