חן מלמד מנכל אלקטרה פאוור
צילום: דור סבג
דוחות

אלקטרה פאוור: ההכנסות ממכירת חשמל קפצו אבל הרווח עדיין רחוק

אלקטרה פאוור התמקדה בשנה האחרונה בפעילות למכירת חשמל ללקוחות פרטיים, שצמחה באופן משמעותי גם ברבעון השני, אך בשורה התחתונה היא רחוקה מלהציג רווח; בינתיים, חן גולן, מי שהוביל את המהלך האסטרטגי עוזב את תפקיד המנכ"ל
איתן גרסטנפלד | (1)

חברת האנרגיה אלקטרה פאוור אלקטרה פאוור 1.3%  (לשעבר סופר גז) עברה בשנה האחרונה שינוי אסטרטגי שכלל מיקוד בתחום החדש של מכירות חשמל ללקוחות פרטיים באמצעות חברת הבת המשותפת (65%) עם אנלייט אנלייט אנרגיה 0.32% . אלא שלפחות בינתיים נדמה שבזמן שהחברה מצליחה לרשום צמיחה מרשימה בהכנסות, הפעילות ממשיכה להיות הפסדית, וכלל לא בטוח שזה עתיד להשתנות.

לקריאה נוספת > אחרי נפילה של 75% - האם לאלקטרה פאוור יש בשורה למשקיעים?

הכנסות החברה במגזר הספקת חשמל, באמצעות חברת הבת המשותפת עם אנלייט עמדו ברבעון השני על כ-43.3 זינוק מרשים ביחס להכנסות של כ-4.5 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד וכ-23.7 מיליון שקל ברבעון הקודם (Q1). ברקע, העובדה שהתחום תופס תאוצה ויותר ויותר לקוחות מבינים שאפשר לעבור לספקי חשמל פרטי ולא להמשיך לשלם מחירים גבוהים לחברת החשמל.

אלא שבשורה התחתונה הנותנים מהתחום קצת יותר מאכזבים. את הרבעון האחרון סיימה אלקטרה פאוור עם הפסד תפעולי של כ-3.4 מיליון דולר, אמנם מדובר בקיטון ביחס להפסד של 6.7 ברבעון המקביל אשתקד וכ-3.6 מיליון שקל ברבעון הקודם, אך נדמה שייקח לחברה עוד זמן רב להגיע לרווחיות במגזר שהפך בשנה האחרונה למוקד הפעילות.

מי שהוביל את המהלך הזה הוא מנכ"ל החברה בשנתיים האחרונות, חן מלמד, שהודיע עם פרסום הדוחות על עזיבתו. ההתפטרות של מלמד מגיעה על רקע הביצועים החלשים של החברה בתקופת כהונתו, שהביאו לצניחה של כ-77% במחיר המניה. כעת, יקוו בחברה שהמחליף שלו יצליח להניע את הצמיחה ולהעביר את הפעילות החדשה לרווחיות כבר ברבעונים הקרובים.

הכנסות אלקטרה פאוור ברבעון השני של 2024 עמדו על כ-186 מיליון שקל, עליה של כ-20% ביחס לכ-155.4 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. ברקע, ירידה של כ-5% בשני מגזרי הפעילות האחרים של החברה, מכירות גפ"מ (גז בישול ביתי) ואספקת חשמל באמצעות תחנות כוח קטנות, שעמדו על 91.6 מיליון שקל ו-51.7 מיליון שקל בהתאמה.

בשורה התחתונה רשמה החברה מעבר לרווח נקי של 10.7 מיליון שקל, לעומת הפסד של 16 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד   בשנת 2020 השלימה אלקו של האחים זלקינד את הנפקת סופרגז בבורסה בתל אביב לפי שווי של 962 מיליון שקל. אלא שמאז ירד מחיר מניית החברה בלמעלה מ-70% והיא נסחרת כעת לפי שווי של כ-375 מיליון שקל בלבד.

קיראו עוד ב"שוק ההון"

מניית אלקטרה פאוור מאז ההנפקה בשנת 2020  

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    הייתי באלקטרה פאוור ועזבתי אותם .פשוט שירות לקוחות גרוע.כשאתה רוצה להצטרף , מיד עונים לך אבל כשאתה פונה לשירות לקוחות כדי לשנות תוכנית, אין עם מי לדבר (ל"ת)
    אלי 29/08/2024 02:01
    הגב לתגובה זו