
אחרי הדוחות החזקים: ההוצאות ברשתות המזון המשיכו לצמוח ברבעון השלישי
הרבעון השני היה חלומי עבור קמעונאיות המזון, שהציגו בזו אחר זו צמיחה בהכנסות וברווח. זאת בין היתר הודות לעיתוי של חג הפסח, אך לא פחות חשוב מכך העובדה שישראלים רבים נשארו בארץ. אם לשפוט על פי נתוני הוצאות כרטיסי האשראי המגמה נמשכה גם אל תוך הרבעון השלישי.
במהלך חודש יולי חל גידול של כ-15% בהוצאות הצרכנים ברשתות המזון (ממוצע יומי), כך על פי נתוני שב"א המתפרסמים היום. במהלך החודש הוציאו הצרכנים ברשתות השונות 159 מיליון שקל. בחודש לאחר מכן (אוגוסט) חל גידול צנוע יותר של 6% בהוצאות שעמדו על כ-182 מיליון שקל בממוצע ביום.
מגמה דומה נרשמה גם בהוצאות הכוללות של הישראלים בכרטיסי אשראי, שצמחו במהלך החודשים האחרונים, על רקע המשך ביטולי הטיסות, והעובדה שישראלים רבים נשארו בארץ בחודשי הקיץ. על פי נתוני שב"א במהלך חודש אוגוסט הוציאו ההישראלים סכום של 43.77 מיליארד שקל, עלייה של 3.3% לעומת חודש אוגוסט בשנה שעברה. בנוסף, היקף העסקאות ברכישות פיזיות הגיע לשיא של למעלה מ-19.5 מיליארד שקל.
רשתות המזון לא עוצרות
נתוני ההוצאות ברשתות, מגיעים על רקע עונת הדוחות האחרונה במהלכה רשמו מרביתן דוחות חזקים. זאת בעיקר בשל העובדה שיותר ישראלים בחרו להישאר השנה בארץ בשל המלחמה, לצד עליה בצריכה המקומית והפחתת הקשב של הציבור מעליות המחירים. מגמה שעל פי הנתונים של שב"א נמשכה גם אל תוך שני החודשים הראשונים של הרבעון השלישי. נתונים אלו עולים בקנה אחד עם העובדה שבמהלך חודשי הקיץ צרכנים רבים יוצאים לחופשות בחו"ל מה שמשפיע על ההוצאות שלהם בארץ. מי שבלטו לטובה היו הרשתות שופרסל שופרסל -0.78% , ויקטורי ויקטורי -0.79% ויוחננוף יוחננוף 2.58% . כך למשל, שופרסל של האחים אמיר סיימה את הרבעון השני של השנה עם צמיחה של כ-8% בהכנסות שעמדו על 4 מיליארד שקל. בשורה התחתונה רשמה החברה רווח נקי של כ-169 מיליון שקל, זינוק של 131% ביחס לרבעון המקביל אשתקד. זאת בין השאר הודות לעיתוי של פסח ובשל גידול במכירות בחנויות זהות.
האחים אמיר, בעלי שופרסל. קרדיט: מורג ביטן
מגמה זו תמשך גם לרבעון השלישי בו החברות צפויות להמשיך ולהציג גידול בהכנסות לנוכח המשך ההוצאות של הצרכנים. על כן, מעניין יהיה לראות כיצד הדבר יבוא לידי ביטוי בדוחות וישפיע על הרווחיות שלהן, וכיצד הן יבחרו להשקיע את המזומנים שיתפנו להם בעקבות כך, כדי לשרת את הצמיחה העתידית.