
לוזון רונסון בדרך להנפקה, עם שכר גבוה לבועז חיים ולפי שווי נמוך יותר
לוזון רונסון, חברת הבת של קבוצת לוזון, מתכוננת להנפקת אקוויטי משמעותית בבורסה בתל אביב - אך בשווי נמוך בערך בשליש מההערכות המוקדמות
לוזון רונסון, חברת הבת של קבוצת לוזון לוזון קבוצה 0.55% , מתכננת להנפיק מניות בהנפקת אקוויטי, כשהיא מצפה לגייס בין 200 ל-300 מיליון שקל. ההנפקה תתבצע לפי שווי חברה הנמוך מההערכות המקוריות, שעמדו על כ-1.5 מיליארד שקל, ובמקום זאת תיערך לפי שווי של 900 מיליון עד מיליארד שקל לפני הכסף. סכום הגיוס מיועד כולו לפיתוח רכישת קרקעות בישראל ולתמיכה בפרויקטים קיימים, מה שיכול לשפר את מעמד החברה בשוק המקומי. לאחר ההנפקה, לוזון רונסון צפויה להפוך לחברה החמישית שמצטרפת לבורסה בתל אביב השנה, והשנייה בגודלה בתחום הנדל"ן, אחרי חברת עמרם אברהם.
ההנפקה של לוזון רונסון מציבה בפני המשקיעים סימני שאלה רבים. השווי הנמוך מההערכות המקוריות עשוי להעיד על חוסר ביטחון במעמד החברה בשוק הנדל"ן, במיוחד לאור התנודות האחרונות בתחום. בנוסף, השדרוג המשמעותי בשכרו של המנכ"ל בועז חיים, בשילוב עם רילוקיישן לפולין, עלול לעורר חששות בנוגע למיקוד האסטרטגי של החברה וליכולת שלה לנהל את עסקיה בשתי המדינות ביעילות. המשקיעים צריכים להעריך האם ההשקעה בהנפקה זו תספק להם ערך מוסף, או שמדובר במהלך שעלול להוביל לתנודתיות נוספת בשוק הנדל"ן המקומי, במצב של חוסר ודאות כלכלית.
בשנת 2022, לוזון רונסון התקשרה עם קרן ספרה ובית ההשקעות מור בהסכם השקעה של 45 מיליון שקל, אשר כלל זכויות לרכישת מניות בהנחה של 15%-20% בעת ההנפקה, כמו גם אופציה לרכוש מניות נוספות במשך תשעה חודשים לאחר מכן במחיר של 110% ממחיר המניה בהנפקה. בתחילת אוגוסט, ההסכם הוארך בשנה נוספת. בנוסף, לוזון רונסון ביצעה בתחילת השנה שינוי ארגוני, כך שהחברה מוכרת כיום כחברה ישראלית לצורכי מס, מהלך שנועד להקל על גיוס חוב והון בארץ.
בסוף 2023, החברה גייסה לראשונה 206 מיליון שקל באג"ח בתל אביב, עם מח"מ של 3.5 שנים וריבית של 8.15%, שנסחרת בתשואה לפדיון של 6.2%, ומובטחת במניות החברה־הבת הפולנית. בלוזון רונסון יש בפולין 11 פרויקטים בביצוע עם 1,182 יחידות דיור, מתוכן 577 מוצעות למכירה, וכן 16 פרויקטים נוספים בשלבי תכנון. בארץ, החברה עוסקת בשני פרויקטים של התחדשות עירונית באור יהודה ובראשון לציון.