חברת הבת של אילקס מדיקל פורצת קדימה: סטרגט תחל את הניסויים בתרופה לסרטן – ״בשורה גדולה מבחינה רפואית״
ביום שלישי בשבוע שעבר חתמה אילקס אילקס מדיקל 0.14% על הסכמים לפיהם חברת הבת שלה (34%) סטרגט (Starget) תתחיל סדרה של ניסויים קליניים בבית חולים אנדרסון בטקסס. את הניסויים תממן קרן The Cancer Focus בסכום של עד 5.1 מיליון דולר.
ד״ר משה בן שאול – יו״ר אילקס
בית החולים אנדרסון הינו רשת של בתי חולים המתמחה בטיפולים במחלת הסרטן. הרשת הינה מהמובילות בטיפול בסרטן בעולם. בית החולים בו תערוך סטרגט את הניסויים שוכן בטקסס. קרן The Cancer Focus עובדת בצמוד עם בית החולים, ובית החולים עצמו הינו משקיע בקרן.
הניסוי הינו ניסוי ראשוני בסדרת ניסויים אותה צריכה התרופה לעבור כדי לקבל אישור מהרשויות השונות. סטרגט תחל את ניסוי שלב ה–1b; שלב מוקדם יחסית. בתמורה למימון הניסויים בבית החולים, תהיה זכאית הקרן להשתתף בסבב הגיוס הבא של סטרגט, שיערך במתכונת SAFE. במקרה שבו תעבור סטרגט את הניסויים בהצלחה, תהיה זכאית הקרן לתשלומים במצב של מסחור התרופה, זאת בכפוף לאישורים רגולטוריים.
התרופה – פתרון חדשני במקום הקרנות
את הרישיון לתרופה קיבלה סטרגט מ–ARC – זרוע החדשנות של המרכז הרפואי שיבא. התרופה פועלת בעזרת כלי ביו־רפואי שנקרא ׳פפטיד׳ המעביר אל תוך הגוף איזוטופים (חלקיקים) רדיו אקטיביים שיכולים להגיע לגרורות במצב מתקדם ולתקוף אותם בצורה מקומית, זאת על ידי יצירת קשר ישיר עם התאים הסרטניים. זאת כתחליף להקרנה רדיו אקטיבית חוץ גופית.- אילקס מדיקל מצטרפת למועדון המשקיעים של איכילוב עם 5 מיליון דולר
- אילקס מדיקל: ההכנסות צמחו ב-11%, ה-EBITDA ירד ב-28%
תחילת הניסויים בבית החולים אנדרסון מותנים בקבלת אישור FDA לתחילת הניסוי. להערכת החברה, הניסוי צפוי לצאת אל הדרך במחצית הראשונה של 2025.
עבור אנשים הסובלים מסרטן גרורתי מתקדם, כיום הפתרון היחיד הוא קרינת לכל הגוף. החסרון בשיטת ריפו זו היא שהקרינה פוגעת בכל הגוף, וגם אם היא מביאה לריפוי בסופו של דבר, תיתכן הישנות של המחלה מכיוון שהמערכת בגוף השתבשה מהקרינה.
בשיחה שקיימנו בביזפורטל עם מירב צונץ, סמנכ״לית השיווק של אילקס, הסבירה לנו שהיחס בין הטיפול החדש אותו מפתחת סטרגט לטיפול הקיים לסרטן גרורתי הוא כמו ההבדל בין ארטילריה לטיל מונחה: ״זה כמו להוריד דירה בודדת בלבנון בלי לפגוע בחפים מפשע; זה [הטיפול] כמו טיל מונחה לגרורות״
כששאלנו על פוטנציאל הרווח של סטרגט, השיבה צונץ כי ״הניסויים עדיין בשלבים מוקדמים, אי אפשר לדעת כרגע מה יהיו היתרונות או הרווחים של המוצר של סטרגט״
חשוב לזכור שסטרגט כמו כל סטארטאפ, ובמיוחד בתחומי הרפואה, הם לפעמים נכשלים. כששאלנו מה יקרה במידה והניסוי יכשל, ענתה הסמנכ״לית כי ״אם זה יצליח – זו בשורה רפואית גדולה; אם לא – שמחנו לעזור״. בנוסף ציינה כי השקעותיה של אילקס מפוזרות בין מספר רב של סטארטאפים כך שהסיכון מנוהל היטב.
- עזריאלי משדרגת את הצעת הרכישה לצמח המרמן ב-35% ל-855 מיליון שקל
- קווינקו מוכרת חלק מהקרקע קמבודיה; המניה קופצת ב-16%
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
סך השקעותיה של איילקס בסטרגט עומדת על 31.6 מיליון שקל, מה שמשקף ערך של 93 מיליון שקל לסטרגט.
״ערכי הליבה שלנו הם להביא את החדשנות בתחומי הדיאגנוסטיקה והבריאות לישראל, אנחנו עושים את זה על ידי תמיכה בסטארטאפים בתחום הרפואה״ מסכמת הסמנכ״לית.