סטארטאפ ה-AI דקארט גייס היום 21 מיליון דולר בסבב Seed

דקארט (Decart) פיתחה פלטפורמה המאפשרת לארגונים לייעל ולהוזיל בפי 10 את תהליך אימון והרצת מודלים של בינה מלאכותית וכך להנגיש ולפתח מוצרים מבוססי בינה מלאכותית לשווקים של טריליוני דולרים
 | 
telegram

כחלק מתצוגת היכולות של הפלטפורמה פורצת הדרך שהחברה פיתחה, החברה משיקה מודל בינה־יוצרת לעולם הגיימינג שעלות פיתוחו כיום עם הטכנולוגיות הקיימות בשוק נאמדת בעשרות מיליוני דולרים.


מייסדי החברה (מימין לשמאל) משה שלו, סמנכ"ל מוצר ודין לייטרסדורף, מנכ"ל החברה. (קרדיט: עמית אלקיים)

הסטארט-אפ הישראלי דקארט (Decart), המתמחה בעיבוד מו״פ בתחום הבינה היוצרת ומתמקד בהפיכת בינה מלאכותית לנגישה ויעילה יותר, הודיע היום על השלמת סבב גיוס seed בסך 21 מיליון דולר. את הסבב הובילה Sequoia Capital בהשתתפות אורן זאב, שהיה מהמשקיעים הראשונים בחברה מספר חודשים לאחר הקמתה. ההון שגויס ישמש את החברה על מנת להרחיב את צוותי המחקר והפיתוח ולהאיץ את אסטרטגיית הכניסה לשוק.

מיחידת 8200 ישר לעבודה: הסיפור של דקארט


דקארט הוקמה  בסוף 2023 על ידי דין לייטרסדורף, המשמש כמנכ"ל ומשה שלו המשמש כסמנכ"ל מוצר. משה שירת במגוון תפקידי מפתח טכנולוגיים באגף המודיעין, ביניהם גם ביחידת 8200. דין, ששירת ביחידת 8200 גם כן, הספיק לסיים את לימודי הדוקטורט שלו במדעי המחשב בטכניון בגיל 23 תוך כדי שירותו הצבאי. מיד עם שחרורם השניים החלו בבניית מעבדת בינה מלאכותית במטרה לפתור את האתגרים הגדולים בעולמות הבינה המלאכותית.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בתוך חודשים ספורים הצליחה החברה לפתח פלטפורמה המייעלת ומוזילה פי 10 את תהליכי האימון וההרצה במודלי AI. הפלטפורמה, המבוססת על פריצות דרך טכנולוגיות בתחום הבינה המלאכותית ומעבדים גרפיים (GPUs), מאפשרת לארגונים אימון מהיר יותר של המודלים, תוך שמירה על יציבות המודל, אמינותו והרצתו המהירה יותר. כך חוקרי AI יכולים להפיק תוצאות מהירות יותר, תוך חיסכון משמעותי בעלויות. תוך פחות משנה להקמתה, לדקארט יש לקוחות מובילים ממגוון סקטורים והיא עברה לרווחיות. לחברה התל אביבית 25 עובדים.

משחקי וידיאו – נדבח שהבינה המלאכותית טרם הגיעה אליו


כיום, החברה ממנפת את כלל היכולות שפיתחה ובונה מודלי בסיס (foundational models) משל עצמה שיציעו חוויות בינה יוצרת מסוג חדשני. על מנת להציג את אותן יכולות שהשיגה החברה בזמן כה קצר, היא משיקה משחק וידאו אינטראקטיבי המבוסס אך ורק על בינה מלאכותית יוצרת (GenAI) - בו כל רכיב במשחק נוצר על־ידי בינה מלאכותית בזמן אמת. מאחורי הקלעים מדובר במודל וידאו גדול ראשון מסוגו המדמה עולם שלם (World Model). פיתוח ותפעול של מודל כזה אמור לעלות עשרות מיליוני דולרים ולכן הוא נגיש בדרך כלל רק לחברות ענק; אולם בזכות תשתיות ה-AI היעילות של Decart היא מסוגלת להוזיל משמעותית את עלויות הפיתוח וההרצה של המודל, עד כי לראשונה ניתנת לקהל הרחב האפשרות לשחק במודל בזמן אמת. הפלטפורמה פורצת הדרך הזו עתידה לפתוח בפני החברה דלתות לשווקים של שבמצטבר שווים טריליוני דולרים, כגון: גיימינג, קולנוע, רשתות חברתיות ועוד.

בשעה שמהפכת הבינה המלאכותית משנה תעשיות ברחבי העולם בקצב מהיר, חוויית המשתמשים בווידאו רק מתחילה להתעצב מחדש. מנכ"ל אנבידיה ג׳נסן הואנג הצהיר שבעתיד הקרוב כל פיקסל שנראה יהיה תוצר של בינה מלאכותית יוצרת, ושתחום הווידאו כולו צפוי להשתנות ולייצר חוויות אינטראקטיביות חדשות שטרם נראו. אלא שהעלויות הגבוהות של אימון מודלים מתקדמים והרצתם הותירו את הגישה בעיקר בידי ענקיות טכנולוגיה ותאגידים גדולים.

אוניברסיטת סטנפורד העריכה כי עלות אימון מודל ה-Gemini Ultra של גוגל לבדו מוערכת ב-191.4 מיליון דולר, ואילו OpenAI צופה שההוצאות השנתיות של אימון המודלים שלה עשויות להגיע ל-9.5 מיליארד דולר עד לשנת 2026. העלויות הנוסקות ממחישות את הצורך המיידי בתשתית טכנולוגית, שתאפשר לבינה מלאכותית להמציא מחדש את החוויות הוירטואליות שלנו. דקארט שואפת לכך שמודלי הבסיס שהיא בונה כעת יציידו את קהילת מפתחי הבינה המלאכותית בכלים שיאפשרו להם ליצור חוויות אינטראקטיביות מבוססות בינה מלאכותית בזמן אמת, מהר יותר מאי פעם.

״הדרך שדקארט עברה עד כה היא יוצאת דופן. אנו משנים את חוקי המשחק באמצעות פלטפורמה שממקסמת את יעילות האימון של בינה מלאכותית בארגונים״, אומר דין לייטרסדוף, מייסד משותף ומנכ"ל דקארט. ״באמצעות ההון שגייסנו אנו לוקחים את החזון שלנו לשלב הבא וממנפים את המומנטום העסקי והיכולות הטכנולוגיות שלנו כדי לקדם עידן חדש של חוויות ג'נרטיביות וליצור אפשרויות שעד לא מזמן ניתן היה רק לחלום עליהן״.

המודל היוצר שהחברה משיקה היום הוא אחד ממודלי הווידאו הראשונים בהיסטוריית ה-GenAI למשחק וידאו. בזכות זמני ההרצה המהירים שחקנים יכולים לחוות את המשחק עם זמן שהות מינימלי ולחוות סוג חדש של אינטרקציית אדם-מכונה. מודל זה יציג את עוצמתן של התשתיות הטכנולוגיות שהחברה בנתה ויציב אותה לצד קומץ חברות ענק שמסוגלות להשתתף במרוץ להנגשת ה-AI במגוון רחב של תחומים. החברה מאמינה כי מודל זה יהווה סנונית ודוגמה ראשונה לחזון שבו עולמות אינראקטיביים שלמים יוכלו להיבנות בזמן אמת, אך ורק באמצעות פרומפטים פשוטים של בני אדם.

״בשעה שבינה מלאכותית הולכת וצוברת תאוצה, הגיע הזמן להתניע מחדש את חוויית הבינה המלאכותית למשתמש הפרטי ולספק למשתמשים יכולות מתקדמות על-מנת ליצור עולמות דמיוניים וחוויות משלהם״, אמר שון מגווייר, שותף בקרן סקויה. ״הצוות המייסד של דקארט התבלט לא רק בזכות המומחיות הטכנולוגית שלו, אלא גם בזכות יכולתו לבנות מערכות בעלות יתרונות בסדרי גודל משמעותיים על פני מתחרים. זה הזכיר לנו את גוגל בימיה המוקדמים, כשהם דחפו את יכולות החומרה הביתית עד הקצה, עם מערכות אלגוריתמיות מתוחכמות ומבוזרות ואופטימיזציות עד לרמת החומרה. סקויה נרגשת לתמוך ב-Decart בשעה שהיא לוקחת על עצמה משימה חשובה זו״.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות