"ממצבים את עצמנו כמובילים בשוק החשמל; צופים לעבור לרווחיות ב-2026"
פריים אנרג'י פריים אנרג'י -5.85% פריים אנרג'י 652 -5.85% בסיס:692.5 פתיחה:692.5 גבוה:680.1 נמוך:652 תמורה:21,894 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: זינקה אתמול במסחר לאחר שדיווחה על חתימת הסכם למכירת חשמל לבזק ופאוורג'ן בהיקף של 1.3 מיליארד שקל לתקופה של 20 שנה. בזק-ג'ן (שמוחזקת 50-50 על ידי בזק ופאוורג'ן) תרכוש חשמל בקיבולת של 320 מגה-וואט שעה, ואילו פאוורג'ן פאוור פלנטס בקיבולת של 80 מגה-וואט שעה.
מדובר בהסכם השני שהחברה חותמת עם ספקית חשמל פרטית אחרי ההסכם שחתמה עם אלקטרה פאוור בשנה שעברה למכירת חשמל בהיקף של עד 900 מיליון שקל לתקופה של 15 שנה. העסקאות ממצבות את פריים כאחת מיצרניות החשמל המובילות שמספקות חשמל לשוק הפרטי.
לצד פעילות החברה המנכ"ל ירון קיקוז רוכש מניות, כאשר הרכישה האחרונה בספטמבר התבצעה לפי פרמיה של 50% על מחיר השוק. בינתיים המניה עלתה ב-400% מתחילת השנה, התשואה השניה הטובה ביותר בבורסה בתחילת השנה, ואנחנו שוחחנו עם קיקוז ועם עופר נרגסי, משנה למנכ"ל החברה, לשמוע עוד על העסקה ופעילות החברה בתקופה האחרונה.
כמה העסקה האחרונה משמעותית עבורכם?
"העסקה היום היא ביטוי להמשך האסטרטגיה שלנו למצב את עצמנו כמובילים בתחום האנרגיה המתחדשת", אומר מנכ"ל החברה, ירון קיקוז. "זו עסקה שניה אחרי העסקה עם אלקטרה בשנה שעברה. אחרי העסקה יישאר עוד הספק של מאות מגה וואטים שנספק לספק חשמל אחר. אנחנו במשאים ומתנים עם מספר גופים ולכן בחרנו לא לתת את ההספק המלא לספק אחד. השלב הבא הוא להקים את הפרויקטים ולהגדיל את הצבר, אנחנו מגייסים עוד מיקומים להקמה של פרויקטים חדשים".
ירון קיקוז, מנכ"ל פריים אנרג'י; קרדיט: יחצ
יש השפעה של עסקאות עם חברות אחרות על עסקאות עתידיות? האם העסקה עם אלקטרה השפיעה גם העסקה עם בזק?
"יש לנו 38 מתקנים של דו שימוש ככה שאין השפעה", אומר עופר נרגסי, משנה למנכ"ל החברה. "אלה מתקנים סולאריים שלצדם יוקמו מתקני אגירה. כל מתקן כזה ישויך למספק. יש מתקנים ייעודיים לכל ספק ויש עוד מתקנים נוספים. הצהרנו על זה שפריים בשלב הנוכחי מתמקדת בישראל. יש לנו גם פעילות ברומניה שגם שם אנחנו רוצים להרחיב אבל זה השלב הבא. בשלב הזה אנחנו מתמקדים בעולם הסולארי בישראל ובעולם האגירה בעיקר בדו שימוש. ביחד עם השותפים שלנו מלהב, העסקה הזו היא תנאי הכרחי גם לקבלת המימון".
ההסכם יקרב אתכם לרווחיות?
"כל חברות האנרגיה המתחדשת רצות על פייפליין גדול ובגלל זה בהגדרה הן תמיד יהיו הפסדיות. בגלל שפריים כרגע מפעילה נכסים של עשרות מגה ובונה מאות מגה נוספים אז המימון והייזום מביא להפסד. אנחנו רואים שכבר ב-2026 נתחיל להיות רווחיים, אפשר להגיד שהרווחיות זו תשואה דו ספרתית גבוהה על הפרויקטים. כמובן שרוצים להמשיך לגדול ולהקים עוד פרויקטים".
מה עלויות ההקמה?
"דיווחנו על מזכר הבנות עם הית'יום לרכישה של מתקני אגירה ב-150 מיליון דולר", אומר קיקוז.
ולמה העסקה עם הית'יום מתעכבת?
"זו עסקה מורכבת", אומר נרגסי. "זו עסקה משמעותית עבור שני הצדדים. יש שם את הרכיב של מתקני האגירה ואת רכיב המימון והלוואת ספק. בגלל שתי המורכבויות האלו העסקה מתעכבת אבל אנחנו מתכוונים להשלים אותה החודש".
ירון, רכשת לאחרונה הרבה מניות ובפרמיה גדולה על מחיר השוק, אתה מתכוון להמשיך לרכוש מניות?
"אני מאמין בחברה וככל שאוכל לרכוש אני אעשה זאת. הוכחתי שאני מאמין בחברה גם בספטמבר ברכישה האחרונה ואמשיך לעשות זאת ככל שהיא מתפתחת".
מסר למשקיעים?
פריים היא חברה שבנתה את עצמה על העניין של דו שימוש", אומר נרגסי. "הפכנו את הדבר הזה מרעיון לביצוע ואנחנו עובדים על זה בכל המישורים - מימון, רכש, הסכמי EPC והסכמי מכירה של חשמל לספקים. כל המהלכים האלה צפויים להתגבש במהלך התקופה הקרובה על מנת שב-2025 החברה תקים את הפרויקטים. במבט קדימה החברה תהיה מאוד משמעותית בתחום החשמל בישראל".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.יש לפריים אנרג'י שני אגחיםdw 04/11/2024 11:00הגב לתגובה זו0 0צמוד ושיקלי. הייתי שמח לפיסקה המתייחסת אליהם. התשואה בהם ירדה לחד ספרתי גבוה.סגור
-
1.חברת העתיד נקודה מושקע חזק עם 50 % רווח ויש עוד עתיד!!! (ל"ת)משה ראשל"צ 04/11/2024 07:55הגב לתגובה זו0 0סגור
-
העף מבט על אקואנרג'יdw 04/11/2024 12:09הגב לתגובה זו0 0זו עוד חברה סולארית, שהגיעה לאחרונה לשווי של... מיליארד שקלים! פריים אנרג'י, אחרי העליה, נסחרת ב 200 מלשח בלבד. ולחובבי הסולידי - האגחים עדיין מציעים חד ספרתי גבוה.סגור