למרות המלחמה המתמשכת - הרווח הנקי של אינרום עלה ב-15%

חברת הבנייה, שמחזיקה בנירלט ורכשה באחרונה גם את אלומלייט, רשמה עלייה של 30% במכירות לעומת הרבעון הקודם, וזינוק של 88% ברווח התפעולי לעומת הרבעון הקודם
 | 
telegram
(3)

עלייה של יותר מ-15% ברווח הנקי וזינוק מרשים ברווח התפעולי - אינרום מסכמת רבעון מוצלח, על רקע הקשיים בעקבות המלחמה המתמשכת. דו"חות הרבעון השלישי של 2024 הטובים של אינרום  אינרום 0% אינרום 1,511 0% אינרום בסיס:1,511 פתיחה:0 גבוה:0 נמוך:0 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: מצביעים על שינויים בולטים בביצועים הפיננסיים שלה, עם נתוני צמיחה למרות אתגרי השוק שנגרמו בשל השפעות מלחמת חרבות ברזל. החברה, שפועלת בתחום הבנייה והתעשייה, רשמה ברבעון החולף עלייה במכירות לצד צמיחה במדדים תפעוליים נוספים, תוך שילוב הפעילות החדשה של אלומלייט לאחר רכישתה במאי 2024. מניית החברה עולה כעת בעקבות פרסום הדו"חות בכ-4.9%.

מכירות החברה ברבעון השלישי הסתכמו בכ-342 מיליון שקל - נתון דומה לתקופה המקבילה אשתקד, אך מצביע על צמיחה מרשימה לעומת הרבעון השני של השנה, עם עלייה של כ-30% לעומתו. בהשוואה לרבעון הראשון של 2024, מדובר על זינוק מצטבר של כ-57%. מתחילת השנה הגיע המחזור הכולל לכ-787.5 מיליון שקל - ירידה של כ-17.9% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, בשל השלכות המלחמה שהובילו לפגיעה בפעילות בשוק הבנייה.


מנכ"ל אינרום, נועם שצ'לקה צילום: קרן מזור

כותרת ראשית

- כל הכותרות

הרווח התפעולי ברבעון הסתכם בכ-56.1 מיליון שקל, שהם 16.4% מסך המכירות. נתון זה מציין זינוק מרשים של כ-88% לעומת הרבעון הקודם, עלייה מתונה של כ-8% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. הרווח התפעולי הגיע ברבעון שעבר ל-118.1 מיליון שקל - ירידה של כ-15.7% לעומת התקופה המקבילה. הירידה מוסברת בהאטה בשוק הבנייה המקומי בעקבות המצב הביטחוני, לצד הפיצויים ממס רכוש על נזקים שנגרמו, בעיקר לפעילות נירלט של אינרום שנפגעה קשה עם פרוץ המלחמה, בראש ובראשונה עקב ההרס שנגרם למפעל של החברה בקיבוץ ניר עוז במתקפת ה-7 באוקטובר.

ירידה ברווח הנקי מתחילת השנה


הרווח הנקי של החברה ברבעון הסתכם בכ-41.3 מיליון שקל - עלייה של כ-15.3% לעומת הרבעון המקביל אשתקד, ופי שניים מהרווח הנקי שנרשם ברבעון השני של השנה. מתחילת השנה הגיע הרווח הנקי ל-85.8 מיליון שקל - ירידה של כ-13.1% לעומת התקופה המקבילה אשתקד.

ברבעון השלישי נרשמה עלייה משמעותית ב-EBITDA (רווח לפני ריבית, מס, פחת והפחתות), שהסתכם בכ-80.9 מיליון שקל, שהם כ-23.7% מהמכירות. מדובר בעלייה של כ-57% לעומת הרבעון הקודם ושל כ-14% לעומת הרבעון השלישי של 2023. בחודשים ינואר עד ספטמבר הסתכם ה-EBITDA בכ-181.7 מיליון שקל - ירידה של כ-3.2% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, בעיקר בגלל השלכות המלחמה.

במהלך הרבעון השני השלימה אינרום את רכישת אלומלייט (55%), שעוסקת בפתרונות והנדסת תבניות ליציקות בטון, בהשקעה של כ-195 מיליון שקל. רכישה זו תרמה להכנסות הקבוצה כ-75 מיליון שקל ול-EBITDA כ-25 מיליון שקל, כשברבעון השלישי נרשמה תרומה של כ-45 מיליון שקל להכנסות וכ-14 מיליון שקל ל-EBITDA. רכישת אלומלייט חיזקה את סל המוצרים והפתרונות של אינרום, והתמקדה בשווקי הבנייה והתשתיות.

ברבעון השלישי פחתו הוצאות הנהלה וכלליות של אינרום בכ-8.9%, לעומת תקופה המקבילה אשתקד, בנטרול איחוד נתוניה של אלומלייט. בנוסף, נרשמו הכנסות אחרות עקב פיצויים בסכום כולל של כ-87 מיליון שקל במהלך הרבעון, בעיקר בעקבות הפגיעה במפעל נירלט עם פרוץ המלחמה, וקבלת פיצויים ממס רכוש על נזקים עקיפים שנגרמו לפעילותה.

הון החברה - 1.2 מיליארד שקל


ברבעון הראשון של השנה גייסה אינרום 225 מיליון שקל בהנפקת מניות, והון החברה נכון ל-30 בספטמבר היה כ-1.2 מיליארד שקל, ללא חוב פיננסי נטו - מה שמבטא חוסן פיננסי של 60% מהממאזן. הגיוס אפשר לחברה להמשיך להשקיע בהרחבת פעילותה ולהשלים רכישות אסטרטגיות בתחום פתרונות הבנייה והתשתיות.

אינרום הציגה ברבעון השלישי של 2024 צמיחה משמעותית במכירות וברווחיות, למרות אתגרי השוק הנובעים מהמצב הביטחוני. החברה ממשיכה בתוכניות הצמיחה שלה באמצעות השקעות ורכישות אסטרטגיות, כמו רכישת אלומלייט, ובמקביל מבססת את מעמדה הכספי ללא חובות נטו.

יו"ר החברה, ציון גינת, מסר לאחר פרסום הדו"חות כי, "נאמנים לתוכנית האסטרטגית שלנו לצמיחה והרחבת שרשרת הערך המקיפה שמציעה הקבוצה לשלבי הבנייה השונים, השלמנו לפני מספר חודשים את רכישת השליטה באלומלייט והתרחבנו לתחום חדש של פתרונות והנדסת תבניות ליציקות בטון בבנייה. רכישה זו מצטרפת להשקעות ניכרות ארוכות טווח שביצענו בשנים האחרונות שנמדדות במאות מיליוני שקלים, כחלק ממימוש האסטרטגיה והיערכות הקבוצה להמשך צמיחתה והתרחבותה".

מנכ"ל אינרום, נועם שצ'לקה, הוסיף כי, "מורגשת התמתנות בעוצמת השפעת המלחמה, כשהחזרנו את נירלט בזמן שיא לפעילות שוטפת אל מול הפגיעה הקשה במפעלה בניר עוז בפרוץ המלחמה, בהעמדה מהירה של חלופות ייצור מרביתן עצמיות, בזכות רוח הקרב והעוצמות הייחודיות של עובדי נירלט ומנהליה. בהתאם, מתחילת השנה הצגנו קצב גידול ניכר במכירות מדי רבעון וביתר שאת ברבעון השלישי".

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    דוחות
    יוסי 11/11/2024 20:02
    הגב לתגובה זו
    0 0
    תורידו את הפיצויים שבהם קיבלו והכניסו אותם בסעיף הכנסות ולא בטוח כמה הם הרוויחו אם בכלל
    סגור
  • 2.
    אכלו את הלוקש של אלומלייט
    זמני 11/11/2024 19:06
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לקחו במחיר מופרז חברה עם נתונים מומצאים ומשלמים ביוקר שכירות למוכרים והכל מהפיצויים על נירלט כמו רב בריח ונוריאלי, הדרך למטה מובטחת... שומר נפשו ירחק
    סגור
  • 1.
    אינרום
    מנחם 11/11/2024 18:25
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אינרום חברה מעולה עדיין מתומכרת מאוד מנמוך החפלה בקרוב
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות