
הבשורה של פימי ואיך אתם יכולים להרוויח מזה
נתחיל בפולירם ונגיע בסוף למסקנה רחבה - הדוחות של פולירם היו טובים. לא תפלו מהכיסא, אבל בשביל חברה תעשייתית אלו מספרים יפים עם צמיחה נאה - הרווח הסתכם ב-26.8 מיליון שקל, הרווח התפעולי ב-33.5 מיליון שקל וההכנסות ב-266.8 מיליון שקל. ברבעון המקביל הרווח היה 24.1 מיליון שקל, התפעולי 29.7 מיליון שקל וההכנסות 250.5 מיליון שקל.
הדוחות של פולירם
בתשעת החודשים הראשונים הרווח היה 81.6 מיליון שקל, הרווח התפעולי 103.1 מיליון וההכנסות 777.6 מיליון שקל, בהשוואה לרווח של 69.2 מיליון, תפעולי של 85.1 מיליון שקל והכנסות של 769.4 מיליון שקל. צמיחה קלה בהכנסות, צמיחה מרשימה יותר בשורה התחתונה.קצב הרווחים של החברה הוא כ-110 מיליון שקל בשנה והחברה נסחרת בכ-1.2 מיליארד שקל. מחיר שנראה בהחלט סביר (מכפיל רווח נוכחי של 11), במיוחד לחברה שלמרות שהיא תעשייתית ונראית מבחוץ "כבדה", פועלת בתחומים צומחים וגדלה דרך רכישות והקמת מפעלים. התגובה בשוק חיובית עם עלייה של 2.5%.
הפעילות של פולירם
פולירם מפתחת ומייצרת חומרי גלם מתקדמים לתעשיית הפלסטיק לרבות דבקים ומקשרים (בונדירים) שמאפשרים ערבות פולימרים עם זכוכית; תרכובות תרמופלסטיות הנדסיות (EP) וחומרי גלם לשוק הרכב ולתעשיית הגומי. בכל אחד מהתחומים האלו התחרות לא חזקה, גם כי התחום דורש מיומנות ומומחיות.החברה היא גלובלית, במובן שיש לה מפעלים רבים בעולם ו-80% מהמכירות מיועדות ליצוא. גם הרוב הגדול (קרוב ל-90%) מהמכירות לגופים מקומיים משמש בהמשך למוצרים שמיוצאים.
- ישי דוידי, בעלים ומנכ"ל פימי: "היומן שלי מתמלא בפגישות; המשקיעים בעולם חוזרים לישראל"
- קרן פימי רוכשת חצי מפעילות דשן גת תמורת 130 מיליון שקל
מכירות החברה צומחות אורגנית במקביל לגידול העולמי, אך לא כאן נמצאת הבשורה של פולירם. החברה רוכשת חברות ומקימה מפעלים באופן שוטף, והם צפויים לייצר לה צמיחה גבוהה מהשוק. כשמנסים להבין מהדוחות ומהדיווחים על רכישות (לרבות רכישות של נתחים במפיצים) ועל הקמת מפעלים, את הגידול הצפוי, נראה שזה יכול להיות בגישה שמרנית, בקצב שנתי שעולה על 10% בשנה. זה עוד בלי רכישות והקמת מפעלים בקנה. וזו בדיוק הנקודה החשובה: במקביל לדוחות הכספיים התפרסמה הודעה של פימי שמלמדת על כך שפימי רוצה עוד זמן כדי להשביח את ההשקעה בפולירם.
העתיד של פולירם
פימי של ישי דוידי הודיעה היום על עסקה שבמבט ראשון אולי נראית מוזרה, אבל במבט שני מאוד מובנת - קרן פימי 5 מוכרת את פולירם לקרן פימי 7. המחיר הוא מחיר השוק ופימי 5 עושה תשואה של פי 4.4 על ההשקעה בפולירם. למה להעביר לפימי 7? כי פימי 5 תפעל עוד שנים בודדות והיא בתהליכי מימוש, ולקרן החדשה יחסית - 7, יש הרבה יותר זמן "לחיות" ולהשביח.
ישי דוידי - תשואה טובה מאוד גם השנה (שלומי יוסף)
פימי בעצם מסבירה בעקיפין שהמהלך הזה נועד כדי לתת לה יותר זמן להשביח את פולירם. דוידי שהוא גם יו"ר פולירם, אמר במקביל לעסקה: "העסקה משקפת את הבעת האמון שלנו בחברה ומדגישה את המחויבות שלנו להשבחת החברה. אנו בטוחים ביכולת הצוות הניהולי של פולירם לבסס את מעמדה של החברה כמובילה עולמית ומאמינים כי יש בעסקה הזדמנות גדולה להשיא ערך למימוש תוכנית הצמיחה שלה".
הצמיחה והשווי של פולירם
אין כאן קסמים, זו תהיה עבודה קשה. אין גם ודאות, אלו הערכות שנשענות על המספרים בעבר ועל רמזים שמגיעים מהעבר. פולירם זו חברה שגדלה דרך הקמת מפעלים ורכישות. פימי, וזה ידוע בעשרות רבות של אקזיטים, מביאה יכולות תפעוליות, ניהוליות ואסטרטגיות כדי להגיע לשידוך טוב בעתיד. יש שורה של מועמדות פוטנציאליות לרכישה, זה לא יקרה בקרוב. אחרת לא היתה העברת החזקה לפימי 7. אבל העובדה שפימי צריכה עוד זמן מבטאת את הרצון שלה לגבש תוכנית צמיחה אסטרטגית קדימה. אם זה יצליח זה יכול להיות בשיעור צמיחה שנתי הרבה יותר אגרסיבי, אבל נניח שזה 10% בלבד.- השווי של אוטוטוקס צנח ב-65% ושחק את רווחי דלק רכב
- לחות'ים נגמרו הטילים? מניית אל על נופלת ב-7%
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
כשההכנסות עולות ב-10%, הרווח עולה בהרבה יותר, גם ה-EBITDA (רווח בניכוי מס, מימון, פחת והפחתות) וגם התפועלי והנקי. כשמסתכלים על ההיסטוריה ומנסים להעריך את מבנה העלויות (מה יעלה במקביל לעלייה בהכנסות ומה יעלה פחות או לא יעלה), אפשר להתרשם שגידול של 15% בשנה ברווח הוא לא בשמיים.
קחו את הגידול הזה, לכו קדימה 3-4 שנים, תנו מכפיל רווח של רוכש אסטרטגי (הרבה יותר גבוה מ-11), ותקבלו שווי שיכול להיות פי 2 עד פי 3 תוך 3-4 שנים. זה לא התרחיש הטוב ביותר, אבל גם לא התרחיש הרע ביותר, זה תרחיש "ממוצע" לשוק וליכולות של פימי.
ואז כשחושבים על זה לעומק מקבלים רעיון השקעה פשוט, אבל שהוכיח שהוא חכם: מעקב אחרי פימי. ישי דוידי והצוות שלו עושים תשואה ממוצעת משובחת כמעט 30 שנה. סדר גודל של 27% בשנה, הרבה יותר מכל מדד בבורסה, הרבה יותר מכל מדד אמריקאי. רוב החברות של הקרנות שלו נסחרות בבורסה. מי שעקב אחריו הרוויח והרבה. מדובר על עשרות רבות של חברות, יש בנקודת הזמן הזו קרוב ל-20 חברות של פימי. פולירם היא רק אחת.
אם יש היסטוריה של הצלחות, אם יש DNA שיודע להשביח, למה לא לעקוב אחרי הקרן? התשואה המוערכת השנה, אגב, עולה על הממוצע (גם בגלל מניות ביטחוניות) ועולה משמעותית על המדדים בבורסה. בימים הקרובים נעלה מעקב היסטורי ונתייחס להחזקות הקיימות. וכמובן גם נסייג - העבר מרשים. העתיד של הקרנות של פימי נראה חיובי, אבל אף אחד לא מתיימר לדעת ולהעריך מה יהיה. במכלול הנתנונים והמידע הקיימים כרגע, פימי היא הצלחה גדולה ואין סיבה שזה ישתנה, אבל אנחנו לא נביאים.
- 7.הסיבה היחידה שפימי עושה את העיסקה הזו נובע ממחסור 12/11/2024 22:15הגב לתגובה זוהסיבה היחידה שפימי עושה את העיסקה הזו נובע ממחסור בהשקעות לקרן. קרן 7של פימי גדולה מדי ולא מצליחה למצוא עיסקאות וזו הדרך הנוחה ביותר להשקיע סכום גדול. בלי זה יבואו לדוידי בטענות על הדמי ניהול (ובצדק). משקיעי קרן 7 אכלו אותה.
- 6.איך עוקבים ? (ל"ת)guy 12/11/2024 16:11הגב לתגובה זו
- 5.סימצס 12/11/2024 15:59הגב לתגובה זושימו לב מה קורה בתאת טכנולוגיות. מענין אם גם אותה פימי תעביר לקרן 7....
- 4.תודה אבישי סקירה מעולה (ל"ת)משקיע 12/11/2024 15:00הגב לתגובה זו
- 3.משקיע 12/11/2024 14:41הגב לתגובה זולבנתיים פימי מעבירה כסף מכיס לכיס...היא גוזרת את הקופון, משאירה למשקיעים החדשים את האי וודאות!
- 2.איך קונים את קרן פימי דרך הבורסה? (ל"ת)ביוטקוין 12/11/2024 14:38הגב לתגובה זו
- 1.אנונימי 12/11/2024 13:51הגב לתגובה זוקמהדע הבאה בתור
- שון 12/11/2024 15:55הגב לתגובה זומחזיקה גם את פיסיבי שעוד צפויה להפתיע