רני צים: העסקה עם בית הזהב התפוצצה; המאבק הפיננסי לא נעצר

העסקה בין רני צים לבית הזהב פקעה אחרי חודשיים בלבד, לאחר שהצדדים לא הצליחו להגיע להסכמות על שליטה משותפת והאופציה לא מומשה. צים, שנמצא במאבק פיננסי, ממשיך במימוש נכסים ומנהל משא ומתן עם חברה ציבורית אחרת לעסקה חלופית
 | 
telegram

פקיעת האופציה ופיצוץ העסקה


הסכם השותפות בין רני צים לבית הזהב, שהיה אמור להקל על מצבו הפיננסי של איש העסקים הממונף, פקע אחרי חודשיים בלבד. בית הזהב, שבשליטת משפחת רובינשטיין ויונל כהן, החליטה לא לממש את האופציה לרכישת 16% נוספים במניות חברת רני צים מרכזי קניות, והאופציה פקעה השבוע. בנוסף, הוחלט להחזיר לצים את הנתח של 9% ממניות החברה שהיו ברשותה, בתמורה ל-39 מיליון שקל, סכום שצפוי להיות מוחזר לבית הזהב. הפיצוץ בעסקה משאיר את צים, שנמצא במצוקה פיננסית בשל חובות המוערכים בכ-200 מיליון שקל, בחיפוש נמרץ אחר שותפים חדשים להבראת מצבו הכלכלי.
 

מימושים לאחרונה


העסקה עם בית הזהב נועדה להקל על מצבו של צים, שנמצא בשנים האחרונות בתהליך של מימוש נכסים לאחר שצבר חובות כבדים, חלקם כתוצאה מהריביות הגבוהות שנדרש לשלם על הלוואות שונות. לאחר פיצוץ העסקה, צים הצהיר כי הוא נמצא במו"מ מתקדם עם חברה ציבורית אחרת לעסקה חלופית, אותה הוא רואה כעדיפה מבחינתו. בין המימושים שצוינו לאחרונה ניתן למנות את מכירת חברת מגידו לאאורה ב-280 מיליון שקל, מכירת זכויות בקניון במעלות ב-121 מיליון שקל, ומכירת קרקע בפזורה הבדואית בתמורה ל-200 מיליון שקל. למרות זאת, לא כל המהלכים עברו בהצלחה, ועסקת מכירת קניון בירכא ב-97 מיליון שקל לחברת ביג בוטלה לאחר שהצדדים לא הגיעו להסכמות.


למרות המאמץ להקל על הנטל הפיננסי, לא כל המהלכים של צים צלחו. המציאות הפיננסית שנוצרה לאחר עליית הריבית במשק והאתגרים בשוק הנדל"ן פוגעת גם בחברת צים מרכזי קניות, שנמצאת תחת הלחץ של ירידה בשווי נכסיה. החברה, שמנהלת מרכזי קניות ופרויקטים מסחריים, ראתה את שוויה בשוק צונח בכ-47% בשלוש השנים האחרונות, דבר שמקשה על צים להחזיר את החובות שהצטברו. עם זאת, צים לא מוותר וממשיך לנסות לשפר את מצבו, כשבין היתר הוא צפוי להוציא לשוק מימושים נוספים בשווי 160 מיליון שקל, במטרה לגייס כספים ולחזור למסלול רווחי.
 

לא הפתעה גדולה


כפי שהוזכר בעבר אצלנו, לא הייתה זו הפתעה גדולה כאשר העסקה בין רני צים לבית הזהב בוטלה. כבר אז ציינו כי מדובר בעסקה עם סיכון גבוה מבחינת הצלחתה, בעיקר בשל העובדה שחברת בית גיל הזהב הייתה מצוידת באופציה לא לאשר את העסקה, ומאחר שלא הייתה הסכמה בנוגע לשליטה משותפת, לא ניתן היה להגיע להסכמות להשלמתה. עם כל הכבוד לנסיבות המיוחדות שהובילו להידרדרות במגעים, היה ברור כי מדובר בהסכם שיכל להיתקל בקשיים, גם אם צים היו מצליחים לשכנע את הצדדים האחרים בתנאים הכלכליים שהציע.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות