כפרית מסכמת את הרבעון השלישי עם צמיחה בהכנסות וברווחים
כפרית כפרית מפרסמת את דוחותיה הכספיים לרבעון השלישי של השנה. ההכנסות ממכירות טיפסו ב-20% והסתכמו בכ-357 מיליון שקל, לעומת כ- 297 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הרווח הנקי עמד על 15.9 מיליון שקל לעומת 15 מיליון שקל ברבעון המקביל בשנה שעברה, עלייה של כ-6%.
הרווח הגולמי ברבעון השלישי הסתכם ב-83.3 מיליון שקל לעומת 58.3 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד – גידול של 43%. הרווח התפעולי הסתכם ב-34.7 מיליון שקל לעומת 22.3 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד – גידול של 55%. ה-EBITDA זינק ב-52% והסתכמה בתום הרבעון השלישי לשנת 2024, בכ-51.3 מיליון שקל, לעומת 33.6 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.
לדברי דניאל זינגר, מנכ״ל קבוצת כפרית, ״תוצאות הרבעון השלישי הינן המשך גם למגמת הצמיחה בפעילות הקבוצה וגם בהמשך ההתרחבות הגלובלית שלנו . הנהלת החברה ממשיכה להתמקד בשיפור הערך ללקוחותיה, ברכישות וצמיחה גלובלית, בהרחבת תחומי הפעילות ולפעול למיצוי הזדמנויות עסקיות חדשות".
53 מיליון שקל רווח נקי בתשעת החודשים הראשונים
קבוצת כפרית דיווחה על תוצאותיה הכספיות לתשעת החודשים הראשונים של שנת 2024, במהלכם הציגה רווח נקי של 53.5 מיליון שקל, בהשוואה ל-35 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד, עלייה של כ-51%. ההכנסות בתקופה זו הסתכמו ב-1.03 מיליארד שקל, עלייה של 23% לעומת התקופה המקבילה, כאשר לתוצאות תרמו החברות שנרכשו ואוחדו לראשונה בדוחות הקבוצה – BADGER Color Concentrates מארה״ב ו-ABSA Resin Technologies מקנדה, שהוסיפו כ-122 מיליון שקל להכנסות וכ-16 מיליון שקל ל-EBITDA.הרווח הגולמי של כפרית עמד על 241 מיליון שקל, בהשוואה ל-163 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד, תוך שמירה על שיעור רווחיות גולמית של כ-23%. השיפור ברווח הגולמי נובע מגידול במכירות וגידול במרווח הסחר, מגמה שהחלה עוד בשנה שעברה. הרווח התפעולי הסתכם ב-103 מיליון שקל, לעומת 60 מיליון שקל בתקופה המקבילה, עם שיעור רווחיות תפעולית של 10%.
הוצאות המימון של הקבוצה גדלו לכ-27 מיליון שקל, עלייה שנבעה בעיקר מעלויות ריבית הקשורות לרכישת החברות בצפון אמריקה. ה-EBITDA בתשעת החודשים הראשונים של 2024 הסתכם ב-154 מיליון שקל, גידול של 67% לעומת התקופה המקבילה, המבטא את השיפור ברווחיות התפעולית והתרומה מאיחוד החברות החדשות.
המלאי הכולל של כפרית גדל לכ-265 מיליון שקל, עם גידול משמעותי במלאים בישראל בעקבות חזרה לפעילות מלאה לאחר אירועי אוקטובר 2023, וכן עם הכללת המלאי של החברות הבנות בצפון אמריקה. ההון העצמי של הקבוצה עלה ב-12% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, והסתכם ב-543 מיליון שקל. העלייה בהון העצמי משקפת רווחיות חזקה לצד חלוקת דיבידנדים במהלך התקופה.
עוד הוסיף זינגר, מנכ״ל קבוצת כפרית, ״בהתאם לאסטרטגיה, קבוצת כפרית ממשיכה לבסס את מעמדה כיצרנית מובילה בתחום התרכיזים, התוספים והתערובות, עם דגש על פורטפוליו מוצרים מגוון ומבוזר, נוכחות גיאוגרפית רחבה באירופה, אמריקה ואסיה. הפיזור הגיאוגרפי, ומגוון הרחב של תחומי הפעילות מספקים לכפרית צמיחה עסקית ורובסטיות המאפשרות להתמודד עם השינויים בשווקים.
- גידול של מיליונים בהוצאות: איך העלאת שכר המינימום תשפיע על שופרסל?
- בתמורה ל-190 מיליון שקל - מגוריט רוכשת 47 דירות בתל אביב
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
אנו משקיעים בהרחבת שיתופי פעולה ארוכי טווח, בטכנולוגיות חדשניות ובפיתוח פתרונות מגוונים למגוון יישומים, תוך חיזוק מחויבותנו לתמיכה בלקוחות בהובלת מהלכי קיימות ושיתופי פעולה עם לקוחות, ספקים, חברות הזנק ומוסדות אקדמיה בארץ ובעולם. אנו רואים את עצמנו כגשר בין חדשנות טכנולוגית של סטארטאפים לבין היכולות והניסיון שלנו. השילוב הזה יוצר סינרגיה שמובילה את הקבוצה להישגים משמעותיים נוספים".
כפרית פועלת בתחום ייצור התערובות והתרכיזים עבור תעשיית הפלסטיק בישראל ובעולם. מוצרי החברה מבוססים על ערבוב תוספים שונים עם פולימר נשא, ומשמשים את לקוחותיה כתוספים בתהליכי ייצור מוצרים סופיים. הקבוצה כוללת תשע חברות ברחבי העולם, עם אתרי פיתוח, ייצור, שיווק ומכירות. בין החברות: KAFRIT IL מכפר עזה שבישראל, CONSTAB מגרמניה וסין, POLYFIL ו-BADGER Color Concentrates מארצות הברית, ו-ABSA Resin Technologies מקנדה. בסך הכול מעסיקה הקבוצה כ-800 עובדים, עם כושר ייצור שנתי של כ-155,000 טון.
בשנת 2023 רשמה החברה מחזור מכירות של מעל מיליארד שקל. חברת כפרית הוקמה בשנת 1973, ומניותיה נסחרות בבורסה לניירות ערך בתל אביב מאז 1993. שווי השוק של החברה עומד על 707 מיליון שקל. מניית החברה עלתה מתחילת השנה ב-103%, ב-12 החודשים האחרונים ב-126%.