אלפרד אקירוב
צילום: תמר מצפי
דוחות

אלרוב – עליה של 41% בהכנסות והתאוששות בשורה התחתונה

קבוצת אלרוב בשליטת אלפרד אקירוב מדווחת על עליה של 41% בהכנסות והתאוששות בשורה התחתונה – עליה של פי 7 ברווח הנקי לעומת הרבעון המקביל. אלפרד אקירוב: ״ גיוון הפעילות הגאוגרפי והסקטוריאלי מאפשר לנו לעבור לרווחיות גם בסיכום של תשעת החודשים הראשונים בשנה״
חיים בן הקון |

קבוצת אלרוב  אלרוב נדלן -1.18% דיווחה על תוצאותיה הכספיות לרבעון השלישי של 2024: ההכנסות עלו בשיעור של 41% והרווח הנקי עלה בשיעור של פי 7. ההתאוששות ברווח הנקי מקורה בצמצום ההפסדים במגזר מלונאות.

תוצאות כספיות לרבעון השלישי של 2024

קבוצת אלרוב דיווחה על תוצאותיה הכספיות לרבעון השלישי לשנת 2024. אלרוב רשמה רווחים בפעילות הנדל"ן, לצד המשך מגמה חיובית בהתאוששות פעילות המלונאות וצמצום ההפסד ביחס לרבעון קודם, לצד עלייה בשווי נכסי הנדל"ן ובשווי ניירות הערך שבידי הקבוצה שהעלו את הרווח הרבעוני שלה לכ–133 מיליון שקלים. פעילות הנדל"ן רשמה  גידול של הרווח מכ–120 מיליון שקלים ברבעון המקביל אשתקד לכ–157 מיליון שקלים. פעילות המלונאות רשמה רווח של כ–15 מיליון שקלים, גידול של כ–18 מיליון שקלים ביחס לרבעון הקודם, יש לציין השפעות עונתיות ברבעון הקודם.
 
בשורת ההכנסות הקבוצה רשמה הכנסות של כ-528 מיליון שקלים ברבעון השלישי לשנה וסכום כולל של כ-1.066 מיליארד שקלים בתשעת החודשים הראשונים לשנה, ביחס לכ-374 מיליון שקלים וכ-1.012 מיליארד שקלים, בהתאמה, אשתקד.

העלייה בהכנסות נתמכת בעלייה קלה בהכנסות מהפעלת בתי מלון שעמדו על כ-207 מיליון שקלים ברבעון, לצד עלייה קלה בהכנסות משכר דירה שעמדו על כ-123 מיליון שקלים ברבעון, לצד רווח מני"ע שעמד על כ-142 מיליון שקלים ברבעון, ביחס לכ-28 מיליון שקלים אשתקד ועלייה בשווי ההוגן של נדל"ן שתרמה להכנסות כ-41 מיליון שקלים, לעומת כ-7 מיליון שקלים אשתקד.

 
הוצאות הקבוצה לא רשמו שינוי משמעותי כשהוצאות הפעלת בתי המלון עמדו על סה"כ כ-192 מיליון שקלים וסך ההוצאות התפעוליות של הקבוצה הגיע לכ-244 מיליון שקלים. בעקבות זאת, אלרוב רשמה רווח תפעולי של כ-284 מיליון שקלים ברבעון, ביחס לרווח של כ-131 מיליון שקלים אשתקד. בתשעת החודשים הראשונים לשנה הרווח התפעולי של הקבוצה עומד על כ-370 מיליון שקלים, לעומת כ-206 מיליון שקלים בתקופה המקבילה אשתקד. הוצאות המימון של הקבוצה עמדו במהלך הרבעון השלישי על כ-120 מיליון שקלים, ביחס לכ-103 מיליון שקלים אשתקד.
 
בשורה התחתונה קבוצת אלרוב רשמה רווח נקי של כ-133 מיליון שקלים ברבעון, ביחס לרווח של כ-19 מיליון שקלים אשתקד. בתשעת החודשים הראשונים הרווח של הקבוצה עובר לטריטוריה החיובית ועומד על כ-29 מיליון שקלים, ביחס להפסד של כ-53 מיליון שקלים בתקופה המקבילה אשתקד. הפרשי תרגום מטבע חוץ בהיקף של כ-165 מיליון שקלים, ביחס לכ-73 מיליון שקלים אשתקד מזניקים את סך הרווח הכולל של הקבוצה לכ-296 מיליון שקלים ברבעון השלישי, ביחס לכ-91 מיליון שקלים ברבעון המקביל אשתקד. סך המאזן של הקבוצה עולה בכ-3.6% ל-18.27 מיליארד שקלים.

הנפקת ניירות ערך מסחריים

 
במהלך הרבעון השלישי השלימה אלרוב בהצלחה הנפקה של סדרה ראשונה של ניירות ערך מסחריים (נע"מ) בהיקף גיוס של כ-300 מיליון שקלים, לאחר סיום הרבעון ביצעה אלרוב הנפקה של סדרה שנייה של נע"מ והשלימה בהצלחה גיוס של כ-450 מיליון שקלים נוספים. חברת הדירוג מעלות העניקה לשתי הסדרות דירוג מנפיק של ‘ilA-1’ - המדרגה הראשונה בדירוג אשראי לטווח קצר של S&P מעלות. 
>
אלפרד אקירוב: "אלרוב ממשיכה להוכיח את איתנותה ומצליחה לרשום יציבות בפעילות השוטפת, בעת שפעילות הנדל"ן מציגה צמיחה ברווחיות ומאזנת את פעילות המלונאות שמתאוששת בהדרגה, לצד רווחים מהחזקת ני"ע ומהצפת ערך בנדל"ן המוחזק ע"י הקבוצה. גיוון הפעילות הגאוגרפי והסקטוריאלי מאפשר לנו לעבור לרווחיות גם בסיכום של תשעת החודשים הראשונים בשנה, ולהמשיך ולייצר תשואה למשקיעינו גם בתקופות מאתגרות. אמון המשקיעים בא לידי ביטוי בגיוסי הון מוצלחים שביצענו בחודשים האחרונים בהיקף כולל של כ-750 מיליון שקלים. אנו מקווים לימים שקטים יותר עבור המדינה ועבור הקבוצה."

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה