ספי זינגר
צילום: עידן גרוס

יו"ר הרשות לני"ע מקדם שקיפות בדוחות החברות בבורסה

בכנס התאגידים השנתי של הרשות לני"ע, עו"ד ספי זינגר יו"ר הרשות, ציין: "בכוונתי למנות בזמן הקרוב ועדה ציבורית שתעסוק במכלול ההתאמות והשינויים הנדרשים בדוחות החברות"
אביחי טדסה |

בכנס תאגידים השנתי של רשות ניירות ערך, הדגיש יו"ר הרשות ספי זינגר, שני קווי פעולה אסטרטגיים שישמשו כבסיס להתנהלות בשנים הקרובות: פיתוח השוק והתאמתו לסטנדרטים בינלאומיים, והתאמת הרגולציה למציאות העסקית והטכנולוגית המשתנה במהירות.

היו"ר שיבח את חוסן שוק ההון הישראלי בשנה האחרונה, שהתפקד בצורה מלאה למרות האתגרים של מלחמה מתמשכת, והדגיש את חשיבות שמירת עצמאות הרגולטור ואכיפה ברמה גבוהה. מבחינת פיתוח השוק, צוין כי יישור קו רגולטורי עם המגמות הגלובליות הוא הכרחי להבטחת מעמדו של השוק הישראלי בזירה הבינלאומית. בין המהלכים שצפויים לשפר את השוק נכללים פרויקטים כמו שינוי ימי המסחר, חקיקה לעידוד שוק ההון, והקלות לחברות דואליות.

בתחום התאמת הרגולציה, הרשות שמה דגש על שקיפות, גמישות ותגובה בזמן אמת. כמו כן, מתוכנן פרויקט ליצירת קודקס רגולטורי מסודר ועדכון דוחות החברות הציבוריות כדי לשקף טוב יותר את המציאות העכשווית. בנוסף, תיבחן רפורמה בחקיקת דיני ניירות ערך לעבור מחקיקה מפורטת לחקיקה מבוססת עקרונות, שתאפשר גמישות ותגובה מהירה. יו"ר הרשות הביע תקווה לשנת יציאה מהמשבר שתביא עימה הזדמנויות לשיפור ושגשוג של המשק הישראלי.

עו"ד ספי זינגר יו"ר רשות לניירות ערך בכנס תאגידים ה-12 של רשות ניירות ערך:

"בכוונתי למנות בזמן הקרוב ועדה ציבורית שתעסוק במכלול ההתאמות והשינויים הנדרשים בדוחות החברות. תפקידה של הוועדה יהיה לבחון דרישות עודפות אך גם מה חסר לבחון את הפערים בינינו לבין הפרקטיקה העולמית המקובלת ועל בסיס כל אלה לגבש המלצות. הכוונה אינה לעסוק בתיקונים קוסמטיים. תפקיד הוועדה יהיה להביא לחשיבה תשתיתית ורעננה שתוביל לטיוב הדוחות ולשיפור איכות ונגישות המידע שעומד בפני המשקיעים. זהו צעד נדרש במציאות העסקית העכשווית ובכוונתנו להשקיע בו הרבה תשומות וחשיבה בשנה הקרובה".

אמיר הלמר, מנהל מחלקת תאגידים ברשות ניירות ערך, אמר:

"פרויקט הדגל שלנו לשנה הקרובה יעסוק בקידום הסדרת תשתית הגילוי של חוק ניירות ערך. כפי שיו"ר הרשות ספי זינגר ציין, בכוונתנו לבחון במסגרת ועדה שתוקם את תשתית הדיווח הקיימת. המטרה להתאים את דרישות הגילוי הקיימות לעידן הנוכחי. הפרויקט יכלול צמצום הדרישות במקומות שבהם העלות עולה על התועלת, בעיקר בנוגע לדיווחים המיידיים, והיא תכלול טיוב הגילוי הקיים מקום שנמצא כי הוא חסר או שאינו עונה עוד על הצרכים של המשקיעים, כמו במקרה של דוח הדירקטוריון. וכמו כן, נפעל לפרסום דרישות הגילוי הענפיות כדי ליצור ודאות לשוק. אנו נעשה זאת בתהליך משתף ושקוף, ואני מזמין אתכם כבר עכשיו להציף לנו היבטי גילוי שבעינכם ומהניסיון שלכם דורשים טיפול".

עו"ד אמיר הלמר, מנהל מחלקת תאגידים, הציג את חזון המחלקה ואת האתגרים המרכזיים בפיקוח ובפיתוח שוק ההון. הוא הדגיש את תפקידה המרכזי של המחלקה, המונה 58 אנשי מקצוע, בשמירה על ענייני ציבור המשקיעים באמצעות פיקוח הדוק והתאמת הרגולציה לצרכים המשתנים של השוק.

קיראו עוד ב"שוק ההון"

הלמר התייחס לחשיבות הפיקוח על תאגידים מדווחים, כולל בדיקות יסודיות של תשקיפי IPO, דיווחים מיידיים ובדיקות יזומות של דוחות כספיים. הוא הדגיש את החשיבות של גילוי ענפי מדויק והתריע מפני פרסום נתונים שאינם מספקים מידע מהותי למשקיעים. בנוסף, הוא הצביע על אתגרים כמו עלייה בשימוש בנתוני Non-GAAP ושינויים במבנה השליטה בחברות ציבוריות.

בצד הפיתוח הרגולטורי, הלמר ציין פרויקטים מרכזיים כמו קידום חוק האיגוח, תיקוני חקיקה לניירות ערך מסחריים ופרסום דרישות גילוי ענפיות, שנועדו ליצור ודאות בשוק ולהתאים את דרישות הגילוי לעידן הנוכחי. הוא הדגיש את הצורך בצמצום דרישות שאינן תורמות מספיק למידע המהותי ושיפור הגילוי במקומות הנדרשים, בדגש על דוח הדירקטוריון.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה