אג"ח של קיסטון ב-5.88% ל-4 שנים - הסיכונים והסיכויים

קיסטון מנפיקה סדרת אג"ח נוספת עם ריבית שנתית של 5.88%; האם כדאי להשקיע בה, ובאג"ח קונצרניות בכלל, או באג"ח ממשלתי?
 | 
telegram

קרן  התשתיות, ובעלת השליטה באגד, קיסטון  קיסטון אינפרא 0% קיסטון אינפרא 626.5 0% קיסטון אינפרא בסיס:626.5 פתיחה:0 גבוה:0 נמוך:0 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: דיווחה כי השלימה את השלב המוסדי בהנפקת האג"ח שלה, האגם אגרות החוב שלה הן השקעה מעניינת?

בצד החיובי מדובר בקרן תשתיות, תחום שנחשב יציב וצומח. העסק המרכזי של קיסטון הוא אגד שהיא כיום חברת התחבורה המובילה בארץ והיא גם צומחת. ב-9 החודשים הראשונים של השנה רשמה אגד הכנסות של כ-4.2 מיליארד שקל, גידול של כ- 13.7% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד. ה-(EBITDA של אגד הסתכם בכ-910 מיליון שקל, עלייה של כ-15.6% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד. 
נבות בר, מנכ"ל קיסטון; קרדיט: דודי מוסקוביץ
נבות בר, מנכ"ל קיסטון; קרדיט: דודי מוסקוביץ

כל ההשקעות של קיסטון מייצרות ערך והתשואה המוקללת על ההון מרשימה. זה נותן ביטחון גדול לאג"ח, אז כן - המוסדיים שרכשו כנראה ידעו מה הם עושים. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

מהצד השני, וזו בעיה של כל אגרות החוב הקונצרנים - המרווח עם האג"ח הממשלתי ירד והוא נמוך מאוד. הריבית באג"ח של קיסטון עומדת על 5.88% בעוד באג"ח הממשלתי מקבלים ריבית של 4.3%-4.5%, כלומר מרווח של בערך 1.3%-1.6%. זה מרווח קטן. זה מרווח שלא מאפיין רק את קיסטון, המרווחים בין האג"ח הקונצרני לממשלתי נמוכים באופן רוחבי. אג"ח ממשלתי נחשבת לסולידית יותר והמשקיעים צריכים לשאול את עצמם האם הפרמיה שהם מקבלים באג"ח של קיסטון, ובאג"ח הקונצרניות האחרות, שוות את הסיכון? ביחס ובהשוואה לאג"ח קונצרני, ההאג"ח של קיסטון במקום טוב ביחסי הסיכוי-סיכון. .

חלק מהמשקיעים והאנליסטים צופים שהמרווחים בין הקונצרני לממשלתי יפתחו. קראו כאן את ההסבר של שמואל בן אריה:

כך או כך, קיסטון ציינה כי בשלב המוסדי נרשמו ביקושים של כ-750 מיליון שקל המשקפים ביקוש הגבוה פי 3 מהיעד המתוכנן. החברה בחרה לקבל התחייבויות מוקדמות במסגרת השלב המוסדי בהיקף של כ-294 מיליון שקל.

סדרת האג"ח הינה שקלית, לא צמודה, מדורגת +A ונושאת ריבית שנתית נקובה בשיעור של 5.88%, עם מח"מ של כ-5.54 שנים. קרן אגרות החוב תיפרע בשישה תשלומים לא שווים ביום 30 ביוני בשנים 2027-2032 באופן הבא: ארבעה תשלומים של כ-5% מקרן אגרות החוב כל אחד (2027-2030), ושני תשלומים של כ-40% מקרן אגרות החוב כל אחד (2031-2032). הריבית תשולם פעמיים בשנה - ב-30 ביוני וב-31 בדצמבר.

"ההיענות המרשימה להנפקה מהווה הבעת אמון משמעותית של שוק ההון בקיסטון, בחוסן נכסיה ובאסטרטגיה העסקית שלנו. אנו מודים למשקיעים על האמון", מסר נבות בר, מנכ"ל קיסטון.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות