גדעון תדמור
צילום: דניאל קמינסקי

גדעון תדמור, יו"ר נאוויטס: "חשבו שהאסטרטגיה שלנו הזויה, הוכחנו שהיא עובדת"

"סי ליון הוא הדבר הבא עבור נאוויטס", אמר גדעון תדמור, יו"ר שותפות נאוויטס בשיחת המשקיעים של החברה: "הוא עשוי להעלות את התפוקה היומית שלנו ל-200 אלף חביות ביום"
רוי שיינמן | (7)

מניית נאוויטס  נאוויטס פטר יהש -0.82% מזנקת היום על רקע דיווח על השקעה להרחבת מאגר שננדואה, שגם ככה היה הדבר הגדול הבא של נאוויטס. אחרי ההשקעה, התפוקה היומית מכל הפרויקטים של נאוויטס צפויה לעמוד על 140 אלף חביות ביום, כאשר קצה ההפקה של שננדואה לבדו יעמוד על 80-100 חביות נפט ביום - כמות שיכולה לספק את צריכת האנרגיה היומית של 2.5 מיליון משפחות.

נאוויטס בכלל לא פועלת בישראל, כל המאגרים שלה הם מחוץ לגבולות של מדינת ישראל, מה שבעבר התפרש כמסוכן, לצד ההחלטה שלה שלא להיכנס להחלטת השקעה סופית ממש עד לרגע האחרון שלפני הפיתוח. יש כאן סיכונים, אבל כפי שאמר בשיחת המשקיעים גדעון תדמור, יו"ר השותפות: "חשבו שהאסטרטגיה שלנו הזויה, אנחנו הוכחנו שהיא עובדת". היום מניית נאוויטס נסחרת לפי שווי של 7.63 מיליארד שקל, לפני 3 שנים היא הייתה בשווי של 1.59 מיליארד שקל. מניית נאוויטס ב-5 השנים האחרונות מניית נאוויטס ב-5 השנים האחרונות

"אנחנו מביאים את שננדואה למצב שהוא לא רק משנה את פניה של נאוויטס, אלא מעלה את הרף בשלב אחד נוסף", אמר תדמור בשיחה בהתייחסות להרחבה. בשננדואה יש 4 בארות נפט כאשר ההרחבה תפתח עוד 2 בארות נוספות, כך שהמאגר צפוי כעת לתרום 3.9 מיליארד דולר לתזרים המהוון (חלק החברה), ותדמור התייחס גם ל"דבר הגדול הבא עבור נאוויטס", כפי שהוא אומר - מאגר סי ליון שצפוי לתרום 2.65 מיליארד דולר לתזרים המהוון, אם כי הפרויקט עדיין מצוי לפני החלטת השקעה סופית. 

"חשבו שהאסטרטגיה שלנו הזויה, הוכחנו שהיא עובדת"

גדעון תדמור הוא ממייסדי תעשיית הנפט והגז בים התיכון. אחרי שמצא גז לצד יצחק תשובה בקבוצת דלק, הקים את שותפות נאוויטס והוא מוביל אותה לעתיד שעל פניו נראה מבטיח. בשננדואה תדמור עשה עסקה שהפכה את החברה לאחת משותפויות הגז עם החזון הגדול ביותר לשנים הבאות. 

החזון של נאוויטס לשננדואה הוא יותר מרק הפקת נפט, נאוויטס רוצה להפוך את המאגר ל-HUB באזור מפרץ מקסיקו, כלומר מאגר שכולל החלק הנוסף (שננדואה דרום) יאפשר חיבור אליו של חברות נוספות. קרדיט: נאוויטס קרדיט: נאוויטס

ההפקה מפרויקט שננדואה נראתה עד לא מזמן עדיין כחזון, אבל עכשיו היא כבר מעבר לפינה. החברה הקדימה את לוחות הזמנים, מתקן ההפקה כבר בדרכו מקוריאה למפרץ מקסיקו וצפוי להגיע בחודש פברואר, וההפקה צפויה להתחיל ברבעון השני של 2025.

"4 קידוחים הושלמו בהצלחה", אמר תדמור בשיחת המשקיעים. "אחרי שנסיים את שתי ההשלמות, נבצע בדיקות הזרמה שיושלמו את הרבעון השני. ה-OPEX לחבית עומד על בערך 8 דולר. מתקן ההפקה הוא בגובה 90 מטר, כמו הביג בן בלונדון, ובמשקל של 50 אלף טון - כמו חצי מנושאת מטוסים עמוסה במטוסים ואנשים. שטח המאגר הוא 11 אלף קמ"ר שזה בערך בגודל של הרצליה". פלטפורמת ההפקה של שננדואה פלטפורמת ההפקה של שננדואה

תדמור גם התייחס למאגר מוניומנט, שצפוי להתחיל הפקה ברבעון הרביעי של 2026 ולהוסיף 5,700 חביות נפט ביום (חלקה של נאוויטס): "נחתמו ההסכמים עם כל הספקים העיקריים ואנחנו מתקדמים לסגירה של מימון במתווה דומה לזה של שננדואה. הפקה תבוצע באמצעות חיבור לפלטפורמה של שננדואה. לגבי שננדואה דרום, תדמור ציין כי תתקבל החלטת השקעה אולי ברבעון השני, וההפקה מהפרויקט תתבצע עם חיבור לפלטפורמה של שננדואה. 

"סי ליון הוא הדבר הגדול הבא של נאוויטס, הוא עשוי להעלות אותנו לתפוקה של 200 אלף חביות ביום"

תדמור ציין שמאגר סי ליון, שמצפון לאיי פוקלנד שמול חופי דרום ארגנטינה, הוא "הדבר הגדול הבא של נאוויטס". מדובר במאגר שהוא תגלית הנפט המוכחת הרביעית בגודלה בעולם שבשלב הראשון שלה צפויה לתרום לתפוקה של נאוויטס 32.5 אלף חביות ביום. בפרויקט הזה נאוויטס מחזיקה ב-65% והיא גם המפעילה שלו: "זה מאוד משמעותי שאנחנו המפעיל פה, יש לנו שליטה מלאה על לוחות הזמנים וההשקעות הנדרשות", אמר תדמור. גדעון תדמור, מנכ גדעון תדמור, יו"ר נאוויטס; קרדיט: שלומי יוסף

קיראו עוד ב"שוק ההון"

"אנחנו חותרים קדימה", אמר תדמור. "מה שחשוב זה לשמור על תזמון נכון בין הנכסים השונים, בדיוק כמו שעשיתי גם בישראל - היה את ים טטיס וכשהוא התחיל להפיק הלכנו לתמר. כשתמר התחיל להפיק הלכנו ללוויתן, וזה כדי לשמר מסגרת ומשמעת בהוצאות הקפיטליות. זה מה שאנחנו עושים גם כאן. לא נקבל החלטת השקעה סופית לפני שנראה תחילת הפקה בשננדואה. בנוסף נבחן הכנסת שותף לפרויקט, אבל זה לא תנאי".

הנהלת נאוויטס ציינה שבפרויקט כבר בוצעו 20 קידוחי חיפוש עם השקעה של 1.3 מיליארד דולר, ושמבחינת המורכבות הוא פרויקט פשוט יחסית לשננדואה. "בחודשים האחרונים קידמנו קבלת אישור עקרוני מממשלת פוקלנד לפיתוח, והאישור התקבל", אומר תדמור. "סיימנו גם תהליך ארוך וסדור שנקרא EIS - תכנית לטיפול בהשלכות הסביבתיות העתידיות של הפרויקט. אנחנו מטפלים בגיבוש חבילת המימון לפיתוח שלב א', עד שנגיע לקבלת החלטת השקעה אנחנו רוצים לסדר את כל העניינים הרגולטורים, כך שמתי שנקפוץ למים הכל כבר יהיה מסודר. ביחד עם סי ליון, התפוקה היומית הכוללת שלנו עשויה להגיע ל-200 אלף חביות".

"חלק משמעותי מהפרויקט הוא זה שאנחנו לוקחים פלפטורמה קיימת ומשדרגים אותה, במקום לבנות אחת חדשה. זה מקצר את הזמנים. ככל שהפרויקט יתקדם נוכל לצרף עוד מתקנים על מנת למקסם הפקה", הויסף תדמור.

"הספיקה לי ועדת שישינסקי אחת בחיי" 

תדמור נשאל על הפרטים הנוספים אותם נאוויטס רוצה להסדיר לגבי פרויקט סי ליון. איי פולקלנד הם מושבה בריטית לשעבר, ולמרות שהיום הממשלה שם עצמאית, ענייני החוץ שלה עדיין עוברים דרך ממשלת בריטניה, מה שעשוי להערים קשיים רגולטוריים ומיסויים: "אנחנו במשטר מס ידידותי", אומר תדמור. "9% תמלוגים, 26% מס חברות. במסגרת ההסדרים הרגולטוריים, אנחנו רוצים לקבע את הסביבה הזו - הספיקה לי ועדת שישינסקי אחת בחיים, אני משתדל לא לעבור 2 ועדות שישינסקי בתקופת חיים אחת".

יש קשיים מול ארגנטינה בפיתוח של המאגרים? "אנחנו רואים שינוי ברוח הפוליטית. ממשלתו של מיליי הביאה רוח חדשה של התקרבות בין ארגנטינה למערב. שרת החוץ של ארגנטינה הודיעה שלא תפעל נגד ספקים וגופים שיקחו חלק בפיתוח הפרויקט שלנו בפוקלנד. אנחנו רואים רוח חדשה שם, פחות לעומתיות, אנחנו עובדים בסביבה מאוד מוסדרת".

למה להכניס שותף נוסף בסי ליון? "הפרויקט מגיע לרמת בשלות שיכול להיות שתעשה שכל להכניס שותף, אבל נצטרך לבחון את זה. אנחנו נישאר המפעיל ולכן התרומה של הכנסת שותף היא רק כלכלית".

אתם נערכים לחלוקת דיבידנד? "הכוונה שלנו היא להיערך לחלוקת דיבידנד שתיעשה לאחר תחילת ההפקה בשננדואה".

תגובות לכתבה(7):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 7.
    פישמן 29/01/2025 19:12
    הגב לתגובה זו
    רק תיקון קטן השטח של הרצליה רחוק מאוד מ11000 קמר
  • 6.
    גולן 23/12/2024 03:53
    הגב לתגובה זו
    מחזיק כמות נכבדה מאכל בהצלחה לכל המשקעים ורק בריאות ואושר ועושר לכולם
  • 5.
    מדהים (ל"ת)
    יוסי 22/12/2024 21:55
    הגב לתגובה זו
  • 4.
    מתן 22/12/2024 19:50
    הגב לתגובה זו
    לבינתיים רציו פטרוליום ביצעה סקר סייסמי בפיליפינים שהסתיים בחודש מאי 2024 נתוני הסקר עברו לפענוח , בהמתנה לפרסום התוצאות (כנראה חיוביות לדעתי בגלל זה הצעת הרכש של רציו)
  • 3.
    גלג 22/12/2024 19:23
    הגב לתגובה זו
    איפה מאגר לוויתן מה קורה שם למה לא מביאים את המקדח של שברון...אירופה צמאה לגז ונפט מצרים שותה את הגז שלנו עם קשית של טרופית.למה המניות תקועות ותדמור גונב לכם את ההצגה.פשוט מעצבן שמאגר לוויתן לא מטיס את השותפים.משהו שם לא כשר.
  • 2.
    מנשה 22/12/2024 18:36
    הגב לתגובה זו
    מחזיק את המניה כמה שנים יש לי רווח יפה אבל מס הכנסה יצטרכו לחכות כי יש עוד המון מקום לעליות במנייה בשנה שנתיים הקרובות
  • 1.
    דניאל 22/12/2024 17:54
    הגב לתגובה זו
    ממתינים לפענוח הסקר הססמי בקרוב מאוד