פורשה קאיימן 718. צילום יואב פולספורשה קאיימן 718. צילום יואב פולס

פורשה 718 - סיבוב היכרות קצר, רושם גדול.

הפורשה קאיימן 718 היא האחות הקטנה של ה 911 המיתולוגית. אבל מדובר באחות קטנה שלא מתנצלת לשניה, ופורשה בכל רמ"ח אבריה לכל דבר ועניין. 

סיבוב קצר ברכב של חבר השאיר טעם של עוד, ועוד, ועוד, ועוד...

יואב פולס |
נושאים בכתבה פורשה קאיימן 718

לא ניתן לקרוא לסיבוב הקצר שעשיתי על פורשה קאיימן 718 פרטית של חבר 'מבחן'. זה התחיל בהקנטות מצידי לקבוצת חברים עם מספר רכבי ספורט. כאלה שמעדיפים לשתות בנזין מאשר אספרסו ומוכנים שהדבר הזה שנקרא מנוע יטרטר להם בראש, על פני שיחה חברית נעימה. בגדול, הסברתי להם בעדינות האופיינית לי שכדאי שהם יתרגלו לחשמל, והגדרתי את ההתנהלות שלהם כמו דגיגים שנסחפו לשלולית חורף שעומדת להתייבש. כמובן שזה גרר תגובות נגד, ואחת מהן היתה 'בוא תיקח את הפורשה לסיבוב, ואח"כ נדבר'. להזמנה כזו לא ניתן לסרב, וכך מצאתי את עצמי מוקדם מדי בשבת בבוקר נוסע לאותו חבר כדי שניסע ביחד בקאיימן.

הוא היה יותר בקטע של 'קח ת'מפתחות ועזוב'תי בשקט'. האמת, מפחיד. לרכבי הדגמה של יבואנים כבר התרגלתי, ועדיין כשאני מחזיר רכב יקר במיוחד ללא נזקים יורדת לי אבן מהלב. כאן זה גם יקר, וגם של חבר. מפחיד.

הקאיימן המדוברת חדשה יחסית, עם תיבת הילוכים ידנית. על החגיגה המוטורית אחראי מנוע בוקסר שישה צילינדרים בנפח 4.0 ליטר, המפיק 400 כ"ס. אם מנוע רגיל אנחנו רגילים שהבוכנות עולות ויורדות, ובמנוע בתצורת V יש לנו מספר בוכנות שפועלות בזוית אחת מול השניה, במנוע בוקסר הזוית היא 180° כך שכל זוג בוכנות פועלות אחת כנגד השניה. אז בפורשה קאיימן 718 הזו יש שש בוכנות שפועלות שלוש מול שלוש. נתון המומנט של המנוע עומד על 42.8 קג"מ.


פורשה קאיימן 718. צילום יואב פולס


הישיבה נמוכה. מאוד. מי שרגיל לשבת גבוה שישכח מזה או שיקנה פורשה מקאן. ידית ההילוכים נופלת ליד, בדיוק איפה שהייתי מצפה שהיא תהיה.

התנעת הקאיימן משחררת רעש מפלטים שהפתיע אותי בזה שהיה פחות דומיננטי ממה שציפיתי. תחילת הנסיעה ואני מאוד מאוד זהיר ברכב של חבר שעולה 740.0 אש"ח לפני תוספות. חיש מהר אני על אחד מכבישי הרוחב ומרשה לעצמי קצת לשחרר את המושכות. הפורשה הקטנה עולה במהירות ובסלד ללא קושי, ומייצרת חווית נהיגה פנומנלית כבר במהירויות נמוכות. בהינתן שלדה משובחת והגה נפלא, לא צריך לנהוג על 200 קמ"ש כדי ליהנות ממלאכת הנהיגה, גם 100 קמ"ש מהנים. אבל אנחנו לא כאן בשביל 100 קמ"ש. לחיצה על הדוושה פותחת מבערים אחוריים, יחד עם סאונד של מנוע אמיתי שנמצא בערך 15 ס"מ מאחורי הראש של הנהג. כיף. כל כך כיף שלא ניתן להעביר במילים כתובות את הקונצ'רטו לבנזין שהפורשה הזו מייצרת.

אני משחק בין מספר מצבי נהיגה של ה 718, לרבות התאמה של הבולמים האדפטיביים, ומוצא מצב ספציפי שעבורי היה הכי 'נכון'.

קיראו עוד ב"רכב ותחבורה"

ואז יש את השלדה וההיגוי, וכאן מדובר בלא פחות מעבודת אומנות של הנדסה ברמה הגבוהה ביותר. השלדה של הקאיימן מדברת, שרה ומנהלת דו שיח אינטיליגנטי עם הנהג. היא משדרת בדיוק מופתי את הנעשה בין הכביש למכונית, ויחד עם ההגה הנפלא מדובר בכלי נהיגה מענג.

בעולם ששועט לעבר עדר חשמליות שנושא המתלים וההיגוי מסומן בליסט של המתכננים ברמה של 'כן, שיהיה משהו' הפורשה הזו היא ההפך המוחלט. היא מייצרת חווית נהיגה טהורה ומזוקקת.


פורשה קאיימן 718. צילום יואב פולס


אבל כאן אני מוריד את הרגל מהגז, בכל זאת הרכב שייך לחבר, ואין מצב להתקרב אפילו לקצה עם הפורשה הספציפית הזו, ואני מפנה את ההגה וחוזר, אכול קנאה.

הקאיימן 718 שווקה בעבר בכמה גירסאות, החל מלא הרבה יותר מ - 500.0 אש"ח שפתאום נראים מאוד הגיוניים להוציא על מכונית, ועד הרבה מעל מיליון ₪ לגירסאות קצה. אם תתקשרו לפורשה ישראל להזמין אחת תקבלו תשובה שלא ניתן כרגע להזמין את ה - 718, עד שיגיע הדגם החדש של הרכב, ולכן גם לא ניתן לצטט מחירים.

על אף האמור, לרבות הזמנה פתוחה שאומרת 'מתי שאתה רוצה אתה מוזמן לקחת את המפתחות', כשהחזרתי את הרכב, על כוס קפה, הוגשה הנקמה כשהיא קרה. בת הזוג שוכנעה לרכוש איוניק 5 עבורה, כזו שתחליף את המשפחתית ההיברידית ששימשה אותה עד עתה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה