
לנדקרוזר 250 - First Edition - להיט מכירות בהתהוות
הלנדקרוזר חוזר עם הדגם החדש, סדרה 250, שומר על המתכון שהפך אותו לנחשק כל-כך בשוק - מנוע דיזל, שבעה מקומות, יכולות שטח, ומגוון של רמות גימור.
מתחילת שיווק הדגם הציבור מצביע בארנקים עם למעלה מ - 1000 לנדקרוזרים שכבר נמסרו ללקוחות, ובהם גם מעל 60 לנדקרוזרים היברידיים שיובאו בייבוא מקביל.
אהבנו: עיצוב, יכולות שטח, מערכות בטיחות
פחות אהבנו: מחיר, העדר גירסה קצרה
ציון מסכם 4.4 בסולם פולס
מבחן ללדנקרוזר החדש הוא לא 'עוד מבחן'. זה מבחן לאייקון מוטורי. מבחן ללהיט מכירות. מבחן לרכב השטח המבוקש ביותר, רכב עם הילה שלא ניתן להתעלם ממנה. הלנדקרוזר המוכר לנו כ - 'לנדקרוזר' הוא למעשה ענף במשפחת הלנדקרוזרים – סדרה 70 הקשוחה, סדרה 80-100-200-300 הגדולה והמפוארת וסדרת ה'פראדו' המוכרת בישראל כ-'לנדקרוזר' המורכבת מסדרות 90-120-150 ועכשיו סדרה 250. ולמען הגילוי הנאות, גם כותב מבחן זה החזיק בעברו כמה לנדקרוזרים, ועדיין מחזיק בלנדקרוזר שעוד מעט חוגג 20 שנים להיווסדו, ועדיין כוחו במותניו.
למבחן שערכתי ללנדקרוזר היה קדימון בצורת הזמנה של זרוע הליסינג של יבואן טויוטה, יוניון מוביליטי, לבוא ולהתרשם מהלנדקרוזר החדש באירוע השקה שערכה היבואנית לשותפים עסקיים וללקוחות שנרשמו לאירוע. כך ששבוע קודם למבחן כבר מצאתי עת עצמי על סיפונו של לנדקרוזר 250 חדש, רמת גימור נמוכה יחסית, אבל בסביבה מבוקרת מאוד, כשלצידי מדריך מטעם טויוטה שגם יודע איפה אני מתגורר, לא נעים.
הפעם אנחנו עם מבחן מלא ללנדקרוזר כאשר אנשי טויוטה הפקירו בידי את גירסת ה First Edition הבכירה מבין רמות הגימור, כשהיא 'סטוק' לחלוטין, כלומר בדיוק כמו שיצאה מהיצרן. ללא מיגונים, ללא הגבהות, מדרגות סף דקורטיביות, צמיגים סטנדרטיים וכד'. זה משהו שמצריך תכנון מסלול שימצה את יכולות הרכב אבל גם יחזיר אותו לבעליו החוקיים ללא פגע. מפה לשם, רכב המבחן התמודד יום אחד עם אתגרי הנגב, ויום למחרת עם שבילי נחל תבור, כשהמטרה היא לא לבחון אם הוא מצליח לעלות מעלה כזה או אחר, אלא לבחון את ה'איך'.
- המשמעות של עסקת WIZ- גוגל לישראל והפוטנציאל בתעשיית מיחזור המתכות
- האם יצרניות הרכב היפניות ירוויחו ממדיניות הסחר של טראמפ?
עיצוב חיצוני ופנימי
מבחינת עיצוב, רכב המבחן ברמת גימור First Edition נבדל מיתר הדגמים בחזית עם הפנסים העגולים. יתר הלנדקרוזר החדש מדבר במלבנים. גריל קדמי מלבני עם לוגו TOYOTA, פנסי איתות מלבניים אנכיים, והרבה קווים ישרים. מכסה מנוע גדול עם 'תפיחות' שמשתלבות עם יחידות התאורה הראשיות, ובולטות יותר כשאתה במושב הנהג. מהצד הרבה קווים ישרים, ואפילו בתי הגלגלים המחופים בפלסטיק שחור לא מעוצבים בקווים מעוגלים. קו חלונות נמוך יחסית שעולה מעט למעלה באמצע החלון של הדלת האחורית, וממשיך גם לחלון של יושבי השורה השלישית. נחמד ובעיקר שונה מהדגם היוצא. מאחור פחות הסתדר לי בעין, והרגיש לי מעט כמו לצאת ידי חובה. יחידות תאורה אחוריות מלבניות כמובן, דלת אחורית שנפתחת חשמלית כלפי מעלה, וניתן גם לפתוח רק את החלון.
גם העיצוב הפנימי עבר מהפיכה וניכר שתוכנן מחדש. מול הנהג גלגל הגה גדול עם ריבוי מתגים לשליטה על המולטימדיה, על תצוגת לוח המחוונים הדיגיטלי (12.3'' ברכב המבחן ובדגמים היקרים יותר, ו 7'' בסלקט ובלקשרי). מולטימדיה בגודל 12.3'' עם קישוריות מלאה. המסך משתלב עם לוח המחוונים ומתקבל עיצוב מגובש ונאה. מתחת למסך המולטימדיה שני פתחי מיזוג, ומתחתם 'פסנתר' פקדים שלם המפעיל את כל פונקציות המיזוג, חימום ואיוורור הכסאות ועוד. נוח, שימושי, אינטואיטיבי. מתחת הדברים כבר מתחילים להיות מעניינים יותר את אנשי השטח. חוגה גדולה שתשמש לבחירה מבין שלושה תפריטים משתנים, ומתחתיה שלושה מתגים, אחת מתחת לשני. הגבוה יותר בורר מצבי נהיגה – אקו, נורמל וספורט (הבחירה באמצעות החוגה), האמצעי בורר מצבי שטח – חול, סלעים, בוץ וכד', והתחתון למצבי זחילת שטח כשחוגת הבורר משמשת לקביעת מהירות הזחילה בין 1 קמ"ש ל - 5 קמ"ש. ידית הילוכים ולידה פאנל מתגים לנהיגת שטח. בורר מצבי תיבת העברה High או Low. מתג לנעילת דיפרנציאל מרכזי (והרי ידוע כי הלנדקרוזר הוא 4X4 קבוע גם בכביש), מתג לנעילת דיפרנציאל אחורי, מתג לניתוק מוט מייצב, ומתג לניתוק בקרת היציבות. עוד תמצאו בלנדקרוזר משטח טעינה אלחוטי, שני מחזיקי כוסות ותא קטן מקורר בין הנהג לנוסע.
מושב הנהג נוח, חשמלי כמובן, מחומם ומאוורר, ללא עיסוי (גם מושב הנוסע ליד הנהג). ההגה מתכוונן חשמלית, וניתן להגיע לתנוחת נהיגה נוחה עבור כל נהג. על אף האמור, אני חושש כי נהגים נמוכים במיוחד (מישהו אמר נהגות?) היו שמחים להגבהה נוספת של מושב הנהג.
- פורשה 718 - סיבוב היכרות קצר, רושם גדול.
- BYD עקפה את טסלה גם במסירות וגם בתזמון – והופכת למובילת שוק החשמליות
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
שורת המושבים האמצעית נוחה ומספקת מרווח ראוי לנוסעים, לרבות פאנל שליטה על המיזוג ליושבים מאחור ושקעי טעינה, ולרבות חימום למושבים מאחור. המושבים בשורה השלישית נפתחים ונסגרים חשמלית, ומספקים מרווח סביר בלבד. עוד ניתן לספר על גג פנורמי ענק הנמתח לאורך כמעט כל תא הנוסעים, כשחלקו הקדמי גם נפתח. רכב המבחן ברמת הגימור הבכירה צוייד גם במערכת שמע משודרגת עם רמקולים JBL, אם כי כבר שמעתי מערכות שמע טובות ממנו משמעותית הודות לתיבת התהודה הגדולה שמייצר תא הנוסעים. לטובת חובבי המספרים המדוייקים נציין כי האורך הכולל עומד על 4.925 מטר, הגובה 1.925 מטר, הרוחב 1.98 מטר ובסיס הגלגלים 2.85 מטר. מרווח הגחון עומד על 20.5 ס"מ. לאנשי השטח מביניכם, זוית הגישה 31°, זוית הנטישה 22° וזוית הבטן 25°.
מנוע, תיבת הילוכים והתנהגות כביש
על הנעת הלנדקרוזר אחראי מנוע טורבו דיזל בנפח 2.8 ליטר המפיק 205 כ"ס ומומנט של 51 קג"מ. זה אותו מנוע מוכר שנמצא בדגמים נוספים של החברה כמו ההיילקס והלנדקרוזר היוצא. תיבת ההילוכים פלנטרית בעלת שמונה הילוכים, וכמובן יש גם תיבת העברה לטובת הילוכי כח (LOW).
נהיגת כביש בלנדקרוזר החדש מציגה התנהגות כביש המכויילת לצד היותר רך של הסקאלה, כלומר מה שמרבית הלקוחות יהיו בטוחים שזה רכב נוח. הלנדקרוזר נעים על הכביש ולמרות האצה לא מרשימה (ולא מפורסמת רשמית בשום מקום שחיפשנו בו, אבל מרגישה בסביבות ה 10 שניות מ – 0 ל – 100) הקרוזר החדש משייט בנינוחות ובשקט יחסי בכל מהירות שבים 90 קמ"ש ל – 150 קמ"ש. המהירות המירבית המוצהרת היא 165 קמ"ש. על הכביש, גם בעיר וגם מחוץ לעיר מדובר בשיפור משמעותי לעומת הדגם היוצא, גם בהיבט של נוחות ושימושיות, וגם בהיבט מתלים ושלדה. עם זאת, הרכות היחסית של המתלים מוציאים כל רעיון לנהיגה מהירה כאשר בעת פניות חדות והעברות משקל, מתלי הלנדקרוזר מזכירים כי לא לזה הרכב מתוכנן, ואני לא לוקח את זה בחשבון לחובתו.
ביצועים בשטח
אנחנו כאן בשביל השטח, והלנדקרוזר נלקח לשני מסלולים שונים אחד מהשני בכל היבט. יום אחד לקחנו אותו למסלול שמתחיל בערבה, עולה לרמת ברק וממשיך ומטפס להר כיפה. מסלול שכל רכב שטח עם הילוך כח יעבור יחסית ללא קושי גדול, וביום השני הוחלט על יום משחקים באיזור של נחל תבור.
לקרוזר החדש מרווח גחון נמוך משהו, גם בהשוואה לדגם היוצא, וגם בכלל, עם 20.5 ס"מ זה קטן אפילו מהדגם היוצא, ואני מודה שחששתי לא מעט, גם בגלל שרכב ההדגמה לא ממוגן. להפתעתי הוא היה הרבה פחות רגיש ממה שציפיתי ואף לא פעם אחת נגח באדמת הקודש עם גחונו החשוף. למעשה הוא רכש את אמוני מהר מאוד, ופחות העסיק אותי עם חישובי מרווח גחון. עם הכניסה לשטח הורדנו אוויר בצמיגים (צמיגי AT איכותיים במידה 265/65/18) והתחלנו בטיפוס.
לזכות הלנדקרוזר החדש נעילת דיפרנציאל מרכזית מקורית, ומערכת בקרת משיכה Traction Control מאוד יעילה שמגיבה מהר מאוד להחלקות גלגל (בכל הדגמים). בדגמים הבכירים יותר יש בנוסף נעילת דיפרנציאל אחורי וניתוק מוט מייצב. עם הארסנל הזה התחלנו ללא נעילה אחורית שבאמת עושה את החיים קלים, וגם כך הלנדקרוזר החדש הפגין ביצועים מרשימים. זה לא ה'האם יעלה' כי הרי כל רכב שטח יעלה, זה ה'איך יבצע' וניתן לומר כי הקרוזר החדש עושה את מלאכת הנהיגה לקלה מאוד. רק לכוון את ההגה, להבין את האחיזה של כל גלגל וגלגל, ואת היתר יעשה הלנדקרוזר כשהוא במהרה מקבל את הכינוי 'שמשון'. ללא החלקות ללא גמגומים הוא מטפס ועולה בקלילות גם בתוואי עם הפודרה העמוקה בעליה לרמת ברק, וגם בעליה מרמת ברק להר כיפה. אפס מאמץ. מרשים. יום המסלול למחרת היה יום קליל בהיבטי אתגרי שטח, אבל גם כאן הקרוזר הפגין יכולות מרשימות עם אפס החלקות במעברי המים ובטיפוס הבוצי חלקלק משהו עם היציאה מהנחל הזורם להמשך המסלול. בעליה ארוכה ותלולה, על אף שלא ממש אתגרית בדקנו את מערכת הזחילה, והיא כמובן תפקדה ללא קושי, וכך גם באחת הירידות התלולות והארוכות. סה"כ בפרק ביצועי שטח הלנדקרוזר החדש עושה כמה צעדים מרשימים קדימה ומציג יכולות מרשימות.
צריכת דלק ובטיחות
צריכת הדלק נבחנה במגוון של סגנונות נהיגה. זה של הדרום למשל היה עם רגל כבדה על הגז כל הדרך לשטח, הרבה LOW, ואז עוד חזרה עם רגל כבדה. צריכת הדלק עמדה על 10 ק"מ לליטר. נהיגה חסכונית רגועה הניבה כ 15 ק"מ לליטר. כמו בכל רכב גם כאן קובע הנהג אני משער שבשימוש נורמטיבי ניתן לקבל מהרכב צריכה שבין 10 ל 12 ק"מ לליטר.
בתחום הבטיחות מצוייד הלנדקרוזר החדש בכל מערכות הבטיחות האקטיביות Toyota Safety sense 3.0 ומקבל ציון איבזור בטיחות 6 (דגם הכניסה סלקט מקבל ציון איבזור בטיחות 4).
לחובת הלנדקרוזר החדש אני יכול לציין רעש מנוע נוכח מדי בתא הנוסעים כשהמנוע תחת עומס, זה יכול להיות בכביש וזה יכול להיות בשטח שעוברים ל LOW. הייתי משקיע יותר בבידוד רעשים.
כמו כל לנדקרוזר, אם אתם מתכוונים לעשות איתו שטח אמיתי בתדירות של יותר מפעמיים בשנה, אני ממליץ מאוד על החלפת הבולמים והקפיצים לסט איכותי יותר, ובדרך גם להגביה את הרכב בחמישה ס"מ. ערכת מיגון ומדרגות סף להגנה על מפתני הדלתות – חובה. אבל זה לא שונה מאף לנדקרוזר מאז ומעולם.
מחירים ותחרות
הלנדקרוזר החדש משווק במחירים של החל מ 410.0 אש"ח לדגם הסלקט, 450.0 אש"ח ללקשרי, 473.0/483.0 אש"ח ללימיטד / לימיטד אופן סקיי, 513.0/523.0 אש"ח לסהרה / סהרה אופן סקיי, ועד 560.0 אש"ח לפירסט אדישן, רכב המבחן.
ללנדקרוזר החדש תחרות מאתגרת מאוד – מצד אחד הפורד ברונקו והג'יפ רנגלר, שניהם טובים ממנו משמעותית בשטח ובנויים נכון יותר לשטח אתגרי. לעומתם הלנדקרוזר יהיה משמעותית נעים יותר על הכביש ולשימוש יומיומי, חסכוני מהם באופן משמעותי, ועם שבעה מקומות שימושיים.
מהצד השני יש את התחרות מצד הלנדרובר דיפנדר שבכביש אין שני לו, וגם בשטח הוא נותן עבודה נהדרת, אבל כדי להגיע לגירסת שבעה מקומות צריך לשלם הרבה כסף.
ללנדקרוזר החדש יעמדו מוניטין אמינות מוחלטת, ושמירת ערך שאין שני לה בשוק המקומי. אני מודה שגירסת הסלקט קורצת לי מאוד. היא אמנם נטולת נעילת דיפרנציאל אחורי, אבל מצויידת בבקרת המשיכה היעילה, ובנעילה המרכזית, ועם הגבהה קלה, מיגון וצמיגים טובים היא יכולה להיות רכב טיולים נפלא.
ציון מסכם:
לנדקרוזר 250 פירסט אדישן | |
נוחות | 4.2 |
דינמיות / שטח | 4.7 |
צריכת דלק / טווח חשמלי | 4.5 |
איבזור | 4.5 |
בטיחות | 4.2 |
עיצוב | 4.5 |
תמורה למחיר VFM | 4 |
ממוצע | 4.4 |
- 1.לא ראיתי כאן מטר שטח שגימני לא היה מנצח בו (ל"ת)כתב אוויל פרסום סמוי 04/04/2025 18:32הגב לתגובה זו