תדלוק רכב. קרדיט כלמובילתדלוק רכב. קרדיט כלמוביל

טיפים לחסכון בדלק - זה בידיים שלכם

כשליטר בנזין כבר עולה 7.55 ש"ח, ההוצאה החודשית על דלק מתחילה להיות משמעותית. עם זאת היא לא גזירת גורל, ובידיים שלכם להפחית אותה משמעותית.

יואב פולס |
נושאים בכתבה בנזין חסכון בדלק

כשליטר בנזין עולה כבר 7.55 ₪, ההוצאה על דלק מתחילה להיות כבדה. עם זאת, היא לא גזירת גורל, ולא חייבים להחליף רכב לרכב חשמלי על מנת לחסוך בהוצאות הבנזין. חלק גדול מצריכת הבנזין תלוי בנו הנהגים, ובהתנהלות שלנו עם הרכב ועל הכביש.

ריכזנו לכם כמה טיפים שאם תאמצו אותם, אנחנו מבטיחים שתתחילו לחסוך כבר היום, וגם אם מדובר בכמה עשרות שקלים בחודש, במצטבר יש כאן כסף 'על הכביש' שלא חייבים להוציא.

מצב 'אקו' ברכב. במרבית כלי הרכב מהשנים האחרונות יש שלושה מצבי נהיגה – ספורט, נורמל ו'אקו'. מצבי הנהיגה משנים לרוב את תגובת דוושת התאוצה, ולעיתים גם את ניהול תיבת ההילוכים הממוחשב. שימו את הרכב במצב 'אקו' וסעו בו באופן קבוע. מצב זה ממתן את הלחיצה על דוושת התאוצה, ובכך מאיץ את הרכב במתינות, וחוסך בדלק.

גגונים – לפני שנתיים הובלתם כורסא מאיקאה על גג הרכב, ומאז השארתם את הגגון מותקן על הגג. זה כאילו 'מגניב'. אבל זה גם מייצר התנגדות משמעותית לאוויר, ובעוד שיצרני כלי הרכב מתאמצים להפחית את הגרר של הרכב (את ההתנגדות לאוויר) אתם מתקינים אביזר מיותר שכמעט ולא משתמשים בו. תחזירו את הגגון רק כשאתם באמת מובילים משהו על הגג, ובשאר הזמן אחסנו אותו במחסן בבית (לא בתא המטען, ראו את הסעיף הבא).

משקל עודף ומיותר בתא המטען. יצרני כלי הרכב עושים מאמצים גדולים להפחית במשקל הרכב. על כך מתאמצים עד שכמעט כולם הפסיקו לספק את הרכב עם גלגל רזרבי ובמקומו מספקים את הרכב עם ערכת ניפוח. אבל הנקודה היא שהרכב אינו מחסן, והשארת חפצים מיותרים בתא המטען, מעלה את משקל הרכב, וגורמת לבזבוז דלק מיותר. תוציאו החוצה כל מה שלא באמת נחוץ, את המנגל, שקיות הבגדים שרציתם לתרום, ארגז הכלים והמקדחה שכבר חודיים ברכב מאז שביקשו מכם עזרה בתליית מדף, ועוד ועוד. תא המטען צריך להיות ריק, או רק עם מה שצריך לאותה הנסיעה.

לחץ אוויר בגלגלים – יצרן הרכב קובע לחץ אוויר אופטימלי בגלגלים. לחץ האוויר הזה הוא הנכון והמדוייק לרכב על מנת להשיג את אחיזת הכביש הטובה ביותר יחד התנגדות מינימלית לגלגול. הקפידו לנפח את הצמיגים ללחץ האוויר המומלץ על ידי היצרן. את ההמלצה ללחץ הוויר תוכלו למצוא בספר הרכב או בדופן הפנימית של משקוף דלת הנהג.

ברכב היברידי – במקום לשים את תיבת ההילוכים במצב D, במרבית כלי הרכב ההיברידיים שי מצב נוסף B שמייצר תאוטה חזקה יותר, ומאחזר חשמל לסוללה של הרכב. זה גם יחסוך לכם בדלק, גם יחסוך בשחיקה בבלמים, וגם יאחזר יותר חשמל חזרה לסוללה, מה שיאפשר בזמנו נסיעה ארוכה יותר באמצעות מהערכת החשמלית.

קיראו עוד ב"רכב ותחבורה"

תכנון נהיגה נכון – לנו כנהגים יש השפעה משמעותית על צריכת הדלק של הרכב. במבחני רכב שאני עורך עבור ביזפורטל אני תמיד מציין מה צריכת הדלק האופטימלית אליה הגעתי, בזכות נהיגה מתונה. נהיגה מתונה משולה לנהיגה עם לחיצה עדינה על דוושת התאוצה, אם אני רואה רמזור לפני ומכוניות עומדות, אני מוריד את הרגל מדוושת התאוצה ו'גולש' לעבר הרמזור, ולא עם רגל על הגז, ואז ממש לפני הרמזור – מתיישב על הברקס. כל הנהיגה במתינות, והנהיגה תהיה תמיד עם הסתכלות קדימה ורחוק.

הורידו מהירות - במקום נהיגה במהירות של 120 קמ"ש, אני נוהג במהירות של 95 קמ"ש / 100 קמ"ש, ההתנגדות לאוויר עולה אקספוננציאלית (בחזקה) ככל שהמהירות עולה. כלומר המנוע מתאמץ יותר כדי לשמר את המהירות.   

אימוץ שתי ההמלצות האחרונות ויקרו שני דברים – ראשית אתם תהיו הרבה יותר רגועים וזה שווה הרבה. שנית, צריכת הדלק תשתפר משמעותית.

מצוות 'אל תעשה' – לעולם אל תציבו את הגיר במצב N בירידה ארוכה. זה ראשית מסוכן ולא יאפשר לכם להגיב אם תצטרכו להגיב לסכנה על הכביש, ושנית, זה לא חוסך בדלק, להיפך. זה מבזבז דלק.

יש לכם טיפים נוספים – שתפו אותנו ונחכים כולנו.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה