מכונית רכב ניו nio
צילום: צילום מסך אתר החברה

זה לא משחק: סוני והונדה רוצות לפתח יחד מכוניות חשמליות. מתי תוכלו לקנות?

גם היפניות מצטרפות לתחרות בשוק המכוניות החשמליות: ענקית האלקטרוניקה סוני ויצרנית הרכב הונדה מקימות מיזם משותף לייצור ומכירת רכבים חשמליים. מדובר בעוד חברת טכנולוגיה שרוצה להיכנס לתחום וחברת רכבים שרוצה להגביר את היכולת הטכנולוגית שלה
נתנאל אריאל | (1)

ענקית האלקטרוניקה היפנית סוני  SONY GROUP CORPORATION AMERICAN ויצרנית הרכבים  הונדה HONDA MOTOR CO LTD מודיעות על הקמת מיזם משותף לייצור ומכירת רכבים חשמליים.

סוני והונדה שואפות להקים חברה חדשה השנה ולהתחיל במכירות של הרכב הראשון שלהן ב-2025. החברה החדשה תתכנן, תפתח ותמכור מכוניות חשמליות אך לא תחזיק או תפעיל מתקני ייצור. על פי החברות, הונדה תהיה אחראית על ייצור המכונית במפעלים שלה וסוני תפתח את "פלטפורמת שירותי הניידות" עבור המכונית.

מדובר על שת"פ מעניין של שתי החברות אבל עוד מוקדם לומר איך זה יתקיים בפועל. סוני היא ספקית של חיישני תמונה לסמארטפונים והיא מנסה גם להציב דריסת רגל בתחום המכוניות. בנוסף, סוני היא גם שחקנית גיימינג גדולה, שידועה בזכות חטיבת הפלייסטיישן שלה.

בחודש שעבר אמרה סוני שהיא תקים חברה בשם Sony Mobility כדי לבחון את הכניסה לשוק הרכב החשמלי וגם חשפה אב טיפוס של רכב ספורטיבי בשם VISION-S 02.

הונדה עצמה עוברת שינוי מהותי: היא הודיעה כי תפסיק בהדרגה, עד שנת 2040, את שיווק כלי הרכב המונעים בגז. להונדה יש ​​כיום גם מיזם משותף עם ג'נרל מוטורס לפיתוח רכבים חשמליים חדשים.

בשורה התחתונה - המיזם המשותף של סוני והונדה הוא דוגמה נוספת לחברות טכנולוגיה שקופצות לתחום הרכב ויצרניות רכב המחפשות להגביר את היכולות הטכנולוגיות שלהן.

כזכור, גם חברות הטכנולוגיה הסיניות באידו (Baidu) ושיאומי (Xiaomi) הקימו שתיהן חברות רכב חשמלי, וגם הענקית אפל מגבירה את מאמציה בתחום כלי הרכב האוטונומיים.

בדומה לסוני, גם Huawei לא תייצר בעצמה מכוניות חשמליות, אלא תעבוד עם יצרני רכב על רכבים אוטונומיים. היא משתפת פעולה עם סרס (Seres), אשר דגם ה-Aito M5 שלה יימסר לראשונה בשבת הקרובה. מדובר ברכב עם מערכת הפעלה של חברת  Huawei. סרס ידועה יותר בשם SF Motors והיא חברה בת יצרנית הרכב סוקון (Sokon). היתרון ברכב של סרס (בדומה לרכבים של Li Auto) הוא העבודה שהוא שמגיע גם עם מיכל דלק רגיל, כדי להגדיל את טווח הנסיעה של הרכב והמחיר שלו נמוך בקצת מאשר דגם Y של טסלה בסין.

קיראו עוד ב"רכב ותחבורה"

המחיר לרכב עולה 249 אלף יואן (כ-39.6 אלף דולר), וזאת לעומת 31.8 אלף יואן לרכבי טסלה בסין, לאחר שהעלתה את המחיר ב-21 אלף יואן בחודש דצמבר האחרון.

אגב, Li Auto סיפקה 8,414 מכוניות בחודש פברואר, Xpeng סיפקה 6,225 מכוניות ו-Nio מסרה 6,131 מכוניות. אז נכון שיש בסין מספר מתחרות אבל טסלה והיצרנית הסינית BYD שולטות בינתיים בתחום. יצוין כי חלקה של סין מסך ההכנסות של טסלה עלה ל-26% כיום, לעומת 12% ב-2019.

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    loko 05/03/2022 12:51
    הגב לתגובה זו
    הונדה לא זקוקה לסוני וסוני לא זקוקה להונדה. סתם דברת. אם הונגה עם gm לא צריך את סוני