פורד רכב
צילום: Istock

פורד צופה פגיעה של 1 מיליארד דולר ברבעון הקרוב - נופלת ב-12%

הסיבה לעלויות הנוספות לדברי החברה היא בעקבות הבעיות בשרשרת האספקה והאינפלציה. המתחרה ג'נרל מוטורס הזהירה מפני הפגיעה הצפויה עוד ברבעון הקודם
עומר רוסו |

ענקית הרכבים פורד FORD MOTOR  צופה כי שרשרת בעיות האספקה בשילוב עם האינפלציה גרמו לעליה של מיליארד דולר בעלות הייצור, נתון אשר יפגע ברווחיות החברה.  לפי החברה, בעיות באספקה ​​הביאו למחסור בחלקים מהותיים שמשפיעים על כ-40-45 אלף כלי רכב, בעיקר משאיות פורד, הידועות בשולי רווח יחסית גבוהים ורכבי שטח שלא הצליחו להגיע לרוכשים בעקבות מחסור בחלקים.

יצרנית הרכב, למרות הפגיעה ברבעון השלישי, אישרה מחדש את תחזית הרווחים לשנה כולה, מתוך אמונה שברבעון הרביעי הבעיות ייפתרו והיא תצליח לספק את הרכבים לקונים. תחזית הרווח המותאם לשנת 2022 לפני ריבית ומיסים עומד על בין 11.5 ל-12.5 מיליארד דולר. ברבעון השלישי פורד צופה שהרווח המתואם לפני ריבית ומיסים יעמוד בטווח של 1.4 עד 1.7 מיליארד דולר.

יצרניות הרכב נאבקות בבעיות שרשרת האספקה ​​מאז מגיפת הקורונה הביאה את הייצור לעצירה בתחילת 2020. הביקוש המשיך להיות חזק למרות בעיות מתמשכות בזמינות חלקים, במיוחד שבבי מוליכים למחצה.

המתחרה הגדולה ביותר של פורד, ג'נרל מוטורס GENERAL MOTORS , הכריזה על בעיות דומות מוקדם יותר השנה. GM ב-1 ביולי הזהירה את המשקיעים שהבעיות בשרשרת האספקה ​​יפגעו ברווחיה ברבעון השני, וציינה שיש לה כ-95,000 כלי רכב במלאי שיוצרו אך חסרים כמה רכיבים.

GM באותה תקופה גם אישרה מחדש את ההנחיה השנתית שלה ואמרה שהיא מצפה ש"באופן מהותי כל הרכבים הללו" יושלמו ויימכרו לסוחרים לפני סוף 2022.

פורד, נסחרת לפי שווי של 60 מיליארד דולר ומכפיל הכנסות של מפתה של 0.4, מנסה בכל כוחה למקסם את יכולות הייצור של החברה, תוך כדי כניסה לעולם הרכב החשמלי. היא נמצאת בתהליך רה ארגון תחת המנכ״ל גים פארליי, תהליך הרה ארגון כולל פיטורים רחבים, העלאת מחירי הדגמים וחלוקה מחדש של יחידות הפעילות.  

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה