רק ל-7% מהשכירים במשק יש רכב צמוד, כמה מהם נשים?
כ-7% מהשכירים (כ-316 אלף איש) הוגדרו כמקבלי רכב צמוד, ואילו 93% (כ-4.2 מיליון שכירים) לא קיבלו רכב צמוד. הגיל הממוצע של מקבלי רכב צמוד היה 46.4 שנים, לעומת 39.1 בקרב שכירים שלא קיבלו רכב צמוד וגברים מהווים קרוב ל-77% מכלל מקבלי רכב צמוד, לעומת 50.6% מאלו שאינם מקבלים רכב צמוד. כך עולה מסקירה של רשות המיסים בנוגע למקבלי רכב צמוד מגיעה על סמך דיווחי המעסיקים לרשות עבור שנת המס 2020.
פילוח לפי עשירוני שכר חודשי מראה כי גם כאן, בכל עשירון שכר, שיעור מקבלי רכב צמוד גבוה משמעותית בקרב הגברים לעומת הנשים. החלוקה לעשירוני שכר חודשי נעשתה על כלל השכירים ולא בנפרד לגברים ולנשים. כלומר, בהתחשב בפערי השכר, בעשירונים הגבוהים הייצוג של נשים נמוך יחסית, אך אלה הן נשים בעלות רמת שכר דומה לזו של הגברים בעשירון . ועדיין, תופעה חוצה עשירוני הכנסה היא ששיעור הנשים שמקבלות רכב צמוד מהמעסיק הינו כמחצית משיעור זה אצל הגברים.
מבחינת ענפים - כ-15% מעובדי ההייטק קיבלו רכב צמוד, 13.5% מענפי התעשייה ו-10.3% מענף השירותים מיקצועיים ופיננסים. מנגד השיעורים הנמוכים ביותר נרשמו בענף החקלאות (3.6%), ענפי אירוח ואוכל (1.4%), רווחה וסעד (2.2%) ובמקום האחרון ענף החינוך (1.3%). השכר הממוצע ברוטו כולל זקיפת שווי שימוש ברכב) בקרב מקבלי רכב צמוד עומד על 29.3 אלף ש"ח בחודש, לעומת 9.3 אלף ש"ח בחודש בקרב שכירים שאינם מקבלים רכב צמוד.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה