ניסאן ג'וק היברידית - האם יש לה את הכלים לנצח את המתחרות הדומיננטיות?

הניסאן ג'וק ההיברידית מצטרפת באיחור לתחרות על ליבו של הצרכן המחפש ג'יפון חסכוני ולא גדול. היא מציעה חבילה מאוזנת בתמחור נוח לצרכן. 

יתרונות - צריכת דלק, מחיר, מושב נהג. חסרונות - בידוד רעשים, מרחב פנימי, בטיחות אקטיבית.

ציון מסכם 3.9 בסולם פולס

 | 
telegram

בתחילת יוני הודיעה פריסבי (לשעבר קרסו) על תחילת שיווק הדגם העדכני של הניסאן ג'וק הפופולרי, מתיחת פנים עדינה לדגם שהוצג ב 2019. עתה הגיע הזמן לבחון את הרכב במציאות על כבישי ישראל.

הג'וק התחיל את חייו במקור בסגמנט B-Suv כלומר קרוסאובר המבוסס על סופר מיני, עם בסיס גלגלים של סופר מיני. כמו שקורה ללא מעט דגמים, עם הצגת דגם ההמשך, המכוניות גדלות בכל המימדים, והג'וק העדכני כבר נושק לסגמנט אחד למעלה עם בסיס גלגלים של 2.636 מטר, בדומה לטויוטה קורולה קרוס, ושני ס"מ פחות מיונדאי קונה לה בסיס גלגלים של 2.66 מטר.

העידכונים הגדולים הם בתא הנוסעים, עם לוח מחוונים דיגיטלי בגודל 12.3'' עם עברית מלאה וטובה, וכך גם מתגי השליטה על ההגה שברורים ונוחים, וההפעלה אינטואיטיבת מאוד. מסך מולטימדיה בגודל זהה, עם קישוריות מלאה לאנדרואיד אוטו (עם כבל נתונים)ואפל קארפליי (אלחוטי). בניסן השאירו מתגי בקרה פיזיים למערכת המיזוג, נוח ושימושי. מוט הילוכים אמיתי, ולא כפתור או מנוף קטן, עם מתג קטן למצב e-pedal לבלימה רגנרטיבית חזקה יותר, אבל כמובן שלא מדובר בנהיגה באמצעות דוושה אחת.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

לרכב בורר מצבים – אקו, נורמל וספורט, ובמהלך רוב מוחלט של נסיעת המבחן הרכב היה על מצב נורמל שנראה שימושי ונכון יותר לאופי הרכב.

מושב הנהג היה אחד הנוחים עליהם ישבתי. המושב רך מעט במגע ראשוני ואז מוצק ומחזיק את הנהג היטב, וכמי שסובל מכאבי גב קשים, הוא היה אחד הנוחים והנעימים. כיוונון המושב ידני, כאשר כיוון זוית המשענת צמוד מדי לחגורת הבטיחות ולוקח שניה וחצי למצוא את המנוף הנכון.

המרווח במשוב האחורי טוב ביחס לסגמנט, שני מבוגרים יאכלסו אותו בנוחות, שלושה לא ממש. כך גם לגבי ילדים. אם אתם משפחה צעירה עם שני ילדים קטנים – נפלא. אם שלושה ילדים וחלקם על בוסטרים / כסאות בטיחות, עברו ישר לאקסטרייל הסמוך.

הג'וק החדש משווק עם מנוע טורבו בנזין שלושה צילינדרים בנפח 1.0 ליטר 114 כ"ס, או עם הנעה היברידית המשלבת מנוע בנזין בנפח 1.6 ליטר, אשר יחד עם הנעה חשמלית מפתחים 143 כ"ס. רכב המבחן הוא ההיברידי. תיבת ההילוכים של הניסאן ג'וק היא אוטומטית כמובן אבל חדשנית מאוד. למנוע הבנזין יש ארבעה הילוכים ואילו למנוע החשמלי יש שני הילוכים. תיבת ההילוכים של הניסאן ג'וק יודעת לסנכרן בין ההילוכים כך שהחלפת ההילוכים שקופה לנהג והתחושה היא של תיבה רציפה.

העיצוב החיצוני שומר על המבנה המקורי של הג'וק, עם זאת מעדן אותו משמעותית, והופך אותו לנעים יותר למראה. גריל גדול המוכר מדגמי ניסן האחרים, זוג פנסים ראשיים גדולים ועגולים, ומשולבים בשלושה פסי לד עבים מוטמעים בפגוש. מכסה מנוע תפוח משהו, ומרכב בתצורת קרוסאובר קופה, עם ידיות נסתרות לדלתות האחוריות. התוצאה שונה ונאה לטעמי.

הנסיעה עם הג'וק נעימה ושקטה, כאשר ההנעה ההיברידית עושה את העבודה, כל עוד הנסיעה רגועה ומתונה. לחיצה על דוושת התאוצה מעלה סל"ד במנוע הבנזין ואז חודר רעש פחות נעים לתא הנוסעים. הייתי שמח לבידוד יותר טוב בתא המנוע.

המתלים עושים עבודה טובה, ומבודדים את השיבושים כל עוד מדובר בנהיגה מתונה ורגועה. עם זאת, מעבר על פסי האטה במהירות גבוה מדי, וניכר שהבולמים יצאו מאיזור הנוחות שלהם, ובהתאמה, גם היושבים ברכב יוצאים מאיזור הנוחות שלהם. לא מדובר בכשל או בתקלה אלא בעבודת מתלים טובה בסה"כ אבל לא מצטיינת. לנוחות תורמים גם מידת גלגלים שפויה במידה 215/60/17 שלא נכנעת לאופנת הג'אנטים הגדולים וצמיגים עם חתך נמוך.  

ייתכן שגם בגלל עבודת המתלים, ברכב המבחן נרשמה גם איכות ייצור לא מושלמת, ויותר מדי רעשים וחריקות קטנות מהרכבה שאינה מושלמת. בהחלט יכול להיות שזה גם בעקבות החיים הלא קלים של רכב המבחן שכבר עבר כ 5000 ק"מ, אבל זה גם היה מובחן מדי בהשוואה לרכבי מבחן אחרים בהם נהגתי.

צריכת הדלק הרשמית של הג'וק ההיברידי עומדת על 4.8 ליטר ל 100 ק"מ בתקן WLTP, 20.8 ק"מ לליטר. צריכת הדלק בפועל, כמעט לא משנה כמה אגרסיבי תנהגו, אתם תעברו בקלות את ה 15 ק"מ לליטר, ואילו בנסיעה רגועה וחסכונית סחטתי מהג'וק 24.9 ק"מ לליטר וזו כבר צריכה חסכונית מאוד. נסיעה רגילה בהחלט תביא אתכם לצריכה באיזור ה 18-19 ק"מ לליטר. במבחן צריכת הדלק הג'וק מקבלת נקודות זכות רבות.

בתחום הבטיחות הג'וק קיבלה אביזרי בטיחות אקטיבית מתקדמים כמו בלימה אוטונומית, תיקון סטייה מנתיב אקטיבי, אבל היא עדיין חסרה בקרת שיוט אדפטיבית, התראה על רכב בשטח מת או בלימה בנסיעה לאחור. ציון איבזור הבטיחות עומד על 5 (מתוך 8).

הג'וק הוא מכונית שיש לה שני מצבים. כל עוד אתם נוהגים ברכב בצורה נורמלית הוא יהיה נוח, שקט ונעים. ברגע שתלחצו את הרכב, הוא יוצא מאיזור הנוחות שלו, גם בהיבט הרעש וגם בהיבט המתלים. האם זה הופך אותו לרכב פחות טוב, ממש לא. הוא עדיין רכב ראוי ומוצלח למדי.

המחיר של הג'וק מתחיל ב 145.0 אש"ח לגירסת ה 1.0 ליטר ברמת גימור אסנטה טק, ותוספת של 5000 ₪ לצביעה דו גוונית, גלגלי 19'' וצמיגים עם חתך 45 (במקום ה 17'' וחתך 60) ופנסי ערפל בתצורת לד.

רכב המבחן ההיברידי עולה 159.0 אש"ח ברמת גימור אסנטה טק, ותוספת של 5000 ₪ לאותו איבזור מיותר של הצביעה הדו גוונית, ג'אנטים ופנסי ערפל.

מתחרות:
יונדאי קונה היברידית שמחירה מתחיל ב 173.0 אש"ח מציגה תא נוסעים מרווח יותר שמרגיש גם 'אווירירי' יותר. העיצוב החיצוני חריג וחיבור לעיצוב זה עניין של טעם וריח.

טויוטה יאריס קרוס היברידית – מחירה מתחיל ב 154.0 אש"ח אבל תא נוסעים קטן וצפוף משמעותית ובהיבט הזה אין בכלל שאלה. מי שישתמש במושב האחורי באופן קבוע, הג'וק עדיפה.

טויוטה קורולה קרוס היברידית – מחירה גבוה ומתחיל ב 175.0 אש"ח, תא נוסעים מרווח יותר ועיצוב שמרני יותר.

ציון מסכם:
 

ניסאן ג'וק היברידי אסנטה טק
נוחות3.5
דינמיות3.5
צריכת דלק / טווח חשמלי4.5
איבזור4
בטיחות3.5
עיצוב4.5
תמורה למחיר VFM4
ממוצע3.9

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות