עלות השכר הממוצעת במקורות - 35 אלף שקל, למה בעצם?

השכר הממוצע במקורות -23.8 אלף שקל, פי 2 מהשכר הממוצע במשק. זה כך גם בשאר החברות הממשלתיות. העלות לציבור בחברות הממשלתיות: 20 מיליארד שקל בשנה. אבל האם השירות באמת כל כך טוב ומצדיק את השכר? לא בטוח
 | 

משתלם מאוד לעבוד במגזר הציבורי. ואם אתם בחברות הממשלתיות - שיחקתם אותה. השכר שלכם גבוה מאוד ביחס לרוב אזרחי ישראל (ויש מצב שהגעתם בזכות איזה קרוב משפחה שעובד שם). הבעיה היא שאת המחיר משלמים אזרחי ישראל - עלות השכר בכל החברות הממשלתיות היא 20 מיליארד שקל בשנה. סכום עצום שאותו משלם הציבור הרחב, משלם המסים, אבל האם הציבור מקבל תמורה טובה? לא בטוח בכלל. 

ברשימת החברות הממשלתיות העיקריות אפשר למצוא את חברת החשמל, מקורות, נמלי ישראל, תש"ן, התעשייה האווירית, רפאל, נתיבי ישראל, נת"ע, נתיבי איילון, רכבת ישראל עמידר, דואר ישראל והנמלים אשדוד וחיפה. 

נצלול היום באופן ספציפי לחברת מקורות. מדובר על חברה שהיא מונופול בתחומה: היא מספקת 80% מצריכת מי השתייה בישראל. כלומר - מונופול. זה לא באמת שאתם יכולים להסתדר בלעדיה והיא מנצלת את זה. נכון, בתחום הולכת המים היא 'מונופול טבעי' (אפשר לפתוח את השוק לתחרות בשאר התחומים) אבל צריך לזכור - זו חברה שמספקת בסופו של דבר מים (דרך תאגידי המים העירוניים), לא טכנולוגיה מתקדמת ולא איזה סטארט-אפ בדרך לאקזיט או חדשנות. לא ברור למה השכר בחברה צריך להיות גבוה מאוד: השכר הממוצע ברוטו בחברה עומד על 23.8 אלף שקל בחודש, עלות המעביד היא 35 אלף שקל בחודש. לשם השוואה, השכר הממוצע בישראל עומד על כ-12 אלף שקל (הוא מוטה כמובן כלפי מעלה, נכללים בו למעשה גם עובדי החברות הממשלתיות, שמרוויחים שכר גבוה מאוד וחריג) ועלות המעביד היא כ-16 אלף שקל בחודש. 
הנה עלויות השכר בחברת מקורות:

11 הבכירים במקורות מרוויחים שכר ברוטו של 65 אלף שקל בחודש ועלות המעביד היא 78.9 אלף שקל בחודש. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בסוף שנת 2022 עבדו במקורות 1,528 עובדים, מתוכם 11 בכירים ו-1,517 עובדים שמועסקים ב'הסכם קיבוצי'. עלות השכר ברוטו בחברה עמדה על 433.2 מיליון שקל ועלות המעביד (למדינה, משלם המסים) הגיעה ל-531 מיליון שקל. מדובר רק בירידה קלה של 2.3% לעומת שנת 2021 וזאת עקב כך שעובדים בחברה כעת פחות 5 עובדים - יציבות מרשימה.

"מקורות דואגת לשימור מעמדה כמונופול"
גם ברשות המים כבר קבעו לפני מספר שנים, בשנת 2019, ש"מקורות אינה דואגת לתעריף המים אלא לשימור מעמדה כמונופול, שפעילותו יעילה פחות משל האגודות הפרטיות, ולמנוע כניסת מתחרים". מילים חריפות מצידו של הרגולטור. בשנת 2020 אף נפתח קרב בין רשות המים ובין מקורות וההסתדרות (שוב ההסתדרות כגוף שפועל ליצירת יוקר המחיה ונגד רוב הציבור בישראל). ההסתדרות איימה בהקפאת רפורמה בחברה בגלל ויכוח על הסכמי פיתוח ושוב רשות המים תקפה ואמרה שמקורות רוצה למעשה למנוע תחרות בתחום.

בשנת 2021 רשות התחרות הוציאה דוח נגד מקורות וקבעה שהיא פועלת לאט מדי (קצב עבודה שיכול להגיע ל-48 שנים, במקום חצי שנה בחברות הפרטיות הקטנות) ובמקביל - העלויות גבוהות, אמרו ברשות התחרות והוסיפו: "ניתן לראות פער גדול בעלויות הקמת מאגרי מים. למשל, מאגר של 300 מ"ק נבנה עבור מקורות בעלות מוערכת של 25 מיליון שקל, בעוד שאותו מתכנן ביצע הקמת מאגר בנפח דומה עבור אגורת מים בעלות מוערכת של כ-9 מיליון שקל".

ומה הבעיה במקורות על פי רשות התחרות? "מערך תמריצים שאינו מעודד התייעלות"
בדוח של רשות התחרות הוסבר כך: "הסיבה המרכזית לחוסר יעילותה של מקורות נעוצה במערך התמריצים החל על החברה: היא אינה חשופה ללחצים תחרותיים בעת הקצאת הפרויקטים על ידי רשות המים, כאשר מנגנון ההכרה בעלויותיה אינו מעודד התייעלות. בהתאם לכך, מקורות נבחרת לבצע פרויקטים גם אם היא יקרה וקצב הביצוע שלה איטי ביחס לגורמים אחרים, ובפרט אגודות מים. כפי שכבר נקבע בדוח ועדת בלינקוב משנת 2014, ההכרה בהשקעות הפיתוח של מקורות נעשית לפי הסכום שאושר לה על ידי רשות המים לפני הביצוע או לפי עלות ההקמה בפועל, לפי הנמוך מבניהם. מודל הכרה זה מהווה למעשה הכרה לפי עלות אשר אינו מעודד הפחתת עלויות או התייעלות באופן כללי. לחברת מקורות מוכרת תשואה על הון בשיעור של 5.5%, מה שיוצר תמריץ להגדיל את ההון על ידי ביצוע השקעות ופרויקטים נוספים".

הכנסות של 5 מיליארד שקל בשנה ורווח של 200 מיליון שקל בשנה
חברת מקורות היא מפלצת - היא הכניסה בשנת 2022 סכום של 4.98 מיליארד שקל (וזאת כאשר תעריפי המים מפוקחים), לעומת הכנסות של 5.1 מיליארד שקל בשנת 2021. עם זאת, הרווח הגולמי שלה נשחק משמעותית ל-13.6%, לעומת 21% בשנת 2021, וביחס ל-15.5% בשנת 2020.

הרווח התפעולי של מקורות עמד בשנת 2022 על 529 מיליון שקל, נפילה לעומת 915.5 מיליון בשנת 2021 ולעומת 657.5 מיליון בשנת 2020. הרווח הנקי הסתכם ב-448 מיליון שקל לעומת 386 מיליון בשנת 2021 ו-210 מיליון שקל בשנת 2020. עם זאת, הרווח בשנתיים האחרונות מוטה משמעותית כלפי מעלה שכן החברה רושמת רווחים של כ-200 מיליון שקל מפעילות מופסקת (מכירת מפעל ההתפלה באשדוד). 

מהי עלות מעביד?
על פי אומדנים, עלות מעביד היא 30-40% גבוהה יותר מאשר עלות השכר 'ברוטו'. עלות המעביד היא בעצם ההוצאה בפועל של המעסיק - הוא הרי משלם לעובד לא רק את השכר ברוטו אלא יש עלויות נוספות: החזרי נסיעות, תשלום ביטוח לאומי, קרן פנסיה, קרן השתלמות, אש"ל והחזרי טלפון ורכב (למי שיש) ועוד. בנוסף, יש גם תשלומים שנתיים כמו דמי הבראה ומתנות לעובדים לחגים.
 

בנוסף, יש עוד עלויות שלא תמיד מודעים אליהן כמו קיצור שבוע העבודה במשק. בשנת 2018 קוצר שבוע העבודה בשעה (ושבוע העבודה עתיד להתקצר בעוד שעתיים בשתי פעימות, על פי ההסכם החדש בין האוצר וההסתדרות). קיצור שבוע העבודה למעשה מוסיף 'עלות מעביד' שכן זמן העבודה התקצר אבל לא קרה שום שינוי בשכר העובדים בהתאם. 

עלות נוספת היא עלויות חד פעמיות כמו רכישת ציוד לעובדים - מחשב, שולחן ועוד, וכן עלויות כמו הצורך להעסיק רואה חשבון ומנהל חשבונות. אלה עלויות רוחביות שיש למעסיק, אבל בפועל הן עלויות שיש לו מכיוון שהוא מעסיק עובדים.  

האם זה חריג?
צריך לומר, השכר בחברת מקורות גבוה מאוד ביחס לשאר המשק אבל הוא לא חריג ביחס לשאר החברות הממשלתיות. יש חברות שהשכר הממוצע ועלות המעביד בהן דומה לזו של חברת מקורות, יש חברות עם שכר גבוה יותר ויש עם שכר נמוך יותר. אבל יש חברות ששם זה הגיוני שהשכר יהיה גבוה יותר ויש חברות שזה פחות סביר. חברות כמו התעשייה האווירית ורפאל הן חברות שמתחרות בשוק תחרותי - הן למעשה חברות טכנולוגיה שמוכרות לשוק העולמי. הן מתחרות בחברות 'רגילות' בשוק החופשי, וההכנסות שלהן יגיעו רק אם הן יצליחו לייצר מוצרים טובים שיהיה להם ביקוש בעולם. מהבחינה הזו - הן חברות טכנולוגיה, כמו כל חברה טכנולוגית אחרת, ולכן סביר שהשכר שם יהיה גבוה יותר (ובאמת השכר שם דומה לזה שבהייטק - 25.5-27.8 אלף שקל בממוצע, נכון לנתוני שנת 2020).

אבל בשאר החברות זה מקומם - למה בעצם השכר בחברת מקורות או בחברת החשמל והנמלים הוא פי 2 ואף יותר מאשר השכר הממוצע במשק? האם הם נותנים שירות יוצא דופן לציבור? מדובר בסך הכל בשירות שהם חייבים לספק לכולם, ושכל הציבור צריך אותו. מדוע השכר שם כה גבוה וחריג? בעיקר כי אפשר. אתם הרי לא רוצים שפתאום תהיה שביתה ולא יהיה חשמל, או שלא יהיה פתאום מים... ומי יכול לסגור את השאטלר או את השיבר? את התשובה אתם כמובן יודעים.

ומה לגבי נפוטיזם - העסקת מקורבים בחברה?
במקורות המצב 'ממוצע' ביחס לשאר החברות הממשלתיות. שיעור העסקת המקורבים (כולל קרובי משפחה ברמת קרבה שנייה של בני דודים) בחברה עומד בשנים האחרונות על 6-7.5% מהעובדים והוא די יציב בשנים האחרונות. אחרי עליה מ-6.6% בשנת 2017 ל-7.5% בשנת 2019 השיעור ירד ל-6%. אבל צריך לומר גם את זה: כשנכנסים עובדים לחברות הממשלתיות והם מקבלים קביעות - הם יישארו שם עד הפנסיה, עם שכר גבוה וטוב. ובעצם מדוע הם התקבלו לעבודה? לא בהכרח כי הם היו הכי טובים, אלא פשוט כי הם קרובי משפחה של מישהו שעבד שם. זה מתכון מאוד בעייתי שלא מוביל בהכרח לקבלת שירות ציבורי ברמה הגבוהה ביותר.

מנגד - על פי דוח רשות החברות הממשלתיות בשנתיים-שלוש האחרונות לא נקלטו במקורות עובדים חדשים שיש להם קרובי משפחה בחברה, ואם זה יימשך גם בשנים הבאות - אחוז הנפוטיזם בחברה יילך ויקטן וזה מבורך.

תגובות לכתבה(38):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 32.
    מקורות מייצאת טכנולוגיות מים
    יוני 28/03/2024 12:22
    הגב לתגובה זו
    2 0
    איזו שטויות יפות. אנשי המקצוע במקורות הם ברמות השכלה גבוהות ונסיון עתיר וטוב שיתוגמלו בהתאם. ומקורות מייצאת שירותים ומוצרים להמון מדינות היקפי ענק. הרווח ממכירת מים בארץ זניח לעומת ההכנסות מחו"ל. אבל העיקר לפתוח עיניים על חברה ממשלתית שאשכרה מניבה רווחים
    סגור
  • 31.
    משכורת
    יוסי 02/05/2023 23:08
    הגב לתגובה זו
    2 0
    המשכורת רעב!!!
    סגור
  • 30.
    למה בחברת חשמל, פורשים בגיל 55 לפנסיה? ואנחנו משלמים על
    חיים 16/04/2023 09:14
    הגב לתגובה זו
    5 0
    זה. מדינה מופקרת, מפחדים משביתות. צריך לעשות חוק נגד השביתות שלהם ונגד חריגות השכר ומי שעובר על זה ישב בכלא
    סגור
  • 29.
    מסביר את מס התאגידים המופקע
    אחד העמך 15/04/2023 21:19
    הגב לתגובה זו
    2 0
    לא יאמן ! מדוע תשלום לתאגידי המים כה גבוה לעומת זה שהיה לעיריות ? כעת ברור הדבר.
    סגור
  • 28.
    עיתונות ביקורתית שווה עקביות בנתונים
    איי 15/04/2023 20:57
    הגב לתגובה זו
    3 0
    הייתי מצפה מי כתבה על שקר בכל מגזר לא חשוב איזה לנקות באותו קו כל הזמן כלומר אם החלטת לדבר על שכר ברוטו תלך עם זה כל הדרך שכר נטו אז תלך עם זה כל הדרך ואם עלות מעביד אז בכל הדרך לא לשחק פעם לדבר על השכר הממוצע במשק אחר כך לדבר על עלות מעביד שזה כמובן היה קר יותר ואז לדבר על השכר מינימום ששמה לא משלמים מיסים .עקביות זה ייתן יותר אמינות וסדר
    סגור
  • טען עוד
  • 27.
    חרה חברה מימה אתם מתלהבים???
    אלי אבטיח 15/04/2023 20:51
    הגב לתגובה זו
    6 0
    רק בכירים וקומבינטורים נהנים ממשכורות גבוהות רק מי שמקורב בחברה נהנה מיזה וכמו כל שאר החברות הממשלתיות . רובם לא מגיעים ל10 אלף.
    סגור
  • 26.
    ואולי מדובר בחברת תשתיות שרוב העובדים אקדמאים בכירים
    אריאל 15/04/2023 17:09
    הגב לתגובה זו
    4 1
    היחס בין עובדים "פשוטים" לבכירים הפוך מחברות "רגילות" וזה בא לידע ביטוי בשכר הממוצע
    סגור
  • 25.
    בכותרת רשום 35,000 ושורה מתחת רשום 23,800 אלף (ל"ת)
    זו 15/04/2023 16:33
    הגב לתגובה זו
    6 1
    סגור
  • 24.
    בן זוגי עבד שם בעבר ונמלט כל עוד נפשו בו
    לילי 15/04/2023 14:44
    הגב לתגובה זו
    5 0
    בן זוגי עבד בתחום אחזקת משאבות, הוא מאוד מקצועי בתחומו, אבל מה שעשו לו שם ומה שהוא ראה.. הכניסו אותו בגלל מקצועיותו, אבל עם הזמן הוא הבין שהוא לא יכול להתקדם בגלל העדפת מקורבים, מקורבים לצלחת וסתם עובדים עם ותק יותר משלו. לזוועתו הוא היה מגיע למשל לעבודה ומחפש רכב להגיע לשטח, אבל הרכב היה "בשימוש" של עובד אחר, שנהג לנסוע לקנות קפה או בתחנת הדלק הסמוכה. בזמנו הוא גם שם לב שבמקום להשתמש בכוח העבודה שנממא במקום, העדיפו לעשות "מיקור חוץ" לקבלנים חיצוניים ועוד ועוד. בסופו של דבר זה הכריע אותו והוא עזב.
    סגור
  • 23.
    לותיקים יותר מרווח, אבל גם לחדשים אין מה להתלונן, שוב
    מהכרות אישית 15/04/2023 11:33
    הגב לתגובה זו
    3 0
    מהכרות אישית. התנאים מעולים, וכיום יש קבלנים לביצוע עבודות קשות. בעבר, העובדים היו הרתכים, והמבצעים הראשיים. כמה מהנדסים צריך? הטענה היא, שבשוק הציבורי בכללותו, פחות מחשבים את החור שבגרוש.
    סגור
  • 22.
    המדינה מקבלת דווידנדים יפים מאוד מחלק מהחברות הממשלתיות
    בועז 15/04/2023 11:00
    הגב לתגובה זו
    2 0
    רק מתע"א המדינה קיבלה בעשור האחרון מעל מילארד שקלים. במאזן הכולל מולה המדינה הרוויחה. אז אם עדיין לא טוב לה היא יכולה להפריט את החברות האלו ולא לקבל כלום. שהמדינה תעשה שיקול כלכלי ותקבל החלטה גם תחת ההבנה שלא כל השיקולים כלכליים. מה גם כדאי להבין, בחברות הבטחוניות חלק לא מבוטל של המכירות מוגבל ונאסר ע"י המדינה גם מטעמים פוליטיים מה שמוריד את רווחי החברות.
    סגור
  • 21.
    אז איך מסביר הכתב את העובדה שבכל חברה שהופרטה שכר
    תוהה 15/04/2023 02:30
    הגב לתגובה זו
    6 0
    ההנהלה קפץ פי כמה מונים..?? ראה ערך בזק, בנק הפועלים, לאומי, דיסקונט, מבנה (כלכליתירושלים לשעבר) ועוד כך שרק שכר המנכל לאחר ההפרטה היה שווה יותר מכל שכר ההנהלה טרם ההפרטה....
    סגור
  • 20.
    ומה עם שכר הבכירים במשפט ובבטחון וברםואה
    ש.ל 14/04/2023 23:48
    הגב לתגובה זו
    4 0
    שם זה פי 7 מהשכר הממוצע במשק.
    סגור
  • 19.
    העובדים פועלים מתוך שליחות
    בוחשים בקלחת 14/04/2023 23:15
    הגב לתגובה זו
    6 8
    בחוץ מהנדסים ואנשי מקצוע אקדמאים מרוויחים עשרות אלפים יותר ועדיין איך זה הגיוני שבוחר מהנדס או אקדמאי ,לעבוד במקורות שהוא מרוויח 10 אלף נטו מתוך שליחות ואהבה לעבודה ולחברה אז לא תצליח עם הכתבה המגמתית הזו לפגוע בעובדים המסורים והטובים של מקורות לך תסתכל ותבדוק טוב לקחת טבלה שמציגה עלות ברוטו של כל העובדים וש96% מהם התקבלו לעבודה בזכות הכישורים שלהם והיכולת ולא כי יש להם קשרים גם בחוץ רמי לוי, פורסם, קסטרו יש נפוטיזם מובהק ומרוויחים מיליונים על חשבון הציבור שמושקע בחברות האלה את התאגידים ואת החברות האחרות ואז תשווה
    סגור
  • 18.
    זה לא נכון דוד שלי עובד במקורות
    איתן פרץ 14/04/2023 22:01
    הגב לתגובה זו
    7 1
    בתור מסגר רתח הוא מקבל 35.000 אלף שקלים. לחודש הוא וותיק מקבלים גם טיפולי שיניים רכב צמוד טנדר חדש תנאים מעולים תוספת כלכלה לעובד חוץ במקורות זה קרוב 10.000 אלף שקלים. לחודש במשכורת ישנים בבתי מלון על חשבון מקורות עובדי חוץ בתי מלון 5 חמישה כוכבים בים המלח באילת אל תדברו שטויות
    סגור
  • 17.
    תגובה לכותב
    מוטי 14/04/2023 18:34
    הגב לתגובה זו
    7 6
    על כותב המאמר להגיע ולעבוד שבוע בכל חברה ציבורית במקום לכתוב שטויות, אנחנו עובדים ביושר וממש לא צריכים להרוויח שכר רעב. מה כואב לכותב לא ברור, רוב העובדים מלומדים ובעחי תעודות ואקדמאים. מטרתם היא אחת להכשיר את השרץ- לשנות את דעת הציבור כדי שעוד חברה תלך לטמיון אם ההפרטות המטופשות שלהם. יש מקום להתייעלות בכל מקום גם אצל הריגולטורים כל הרשויות שמפקחות ומגרדות... כל היום
    סגור
  • 16.
    ההשוואות כאן לא נכונות
    הצחקתם אותי 14/04/2023 18:23
    הגב לתגובה זו
    10 2
    מקורות חברה נהדרת, יש להשוות מול חברות מים אחרות בעולם . בכל השוואה עולמית מקורות במקום הראשון, בעלות המים, זמינות, איכות, ניצול משאבים. הכתבה מגמתית, מטרתה לאפשר למקורבים להשתלט על אחת החברות הטובות בישראל . לא ליפול בפח, אם חס וחלילה זה יקרה תתכוננו לשלם הרבה יותר ולקבל מדי פעם מים מעופשים, אם בכלל בברזים.
    סגור
  • 15.
    לא משעמם
    אלי 14/04/2023 18:16
    הגב לתגובה זו
    3 0
    שכר בהסכם קיבוצי!!!הכל יש את הקטנים ויש את הגדולים???!!!לא הכל בשיוויון וגם לא יהיה לעולם!!!
    סגור
  • 14.
    בעיריה של רחובות אין קרובי משפחה
    שרעבי מדהלה 14/04/2023 18:14
    הגב לתגובה זו
    3 0
    כולם עברו מבחנים ומבדקים
    סגור
  • 13.
    הכל אשם העבודה המאורגנת הקדושה
    חיים 14/04/2023 15:20
    הגב לתגובה זו
    13 2
    לולא ההסתדרות היינו במצב אידאלי הרבה יותר בו כל משק בית ישראלי אינו חייב לממן פרזיטים שהתמקמו בכל מיני צמתים הפריטו את תאגידי המים, אבל את ראש הנחש השאירו ההבדל בין היעילות של חברות פרטיות החייבים דוח לציבור לבין תאגידים ממשלתיים זועק לשמיים תנו לכל תאגיד מים לטפל לבד בהולכת מים והתפללו הכל כפוף לרגולציה וכולנו נשלם פחות
    סגור
  • 12.
    לא מדוייק בכלל במיוחד השכר
    א 14/04/2023 14:18
    הגב לתגובה זו
    7 6
    השכר לא גבוה ביחס לחברות תעשיתיות , ישנם הרבה מהנדסים , הנדסאים של מים וחשמל , כך שהשכר לא צריך להיות ביחס לממוצע במשק.
    סגור
  • 11.
    הכתב לא קרא את כל דוח ברנע של החברה
    נו 14/04/2023 13:11
    הגב לתגובה זו
    12 2
    אם היה קורא אז היה רואה שבמים יש הרבה טכנולוגיה: ניטור רציף של חומרים ומזהמים, הגנת סייבר מפריצה מרחוק לבקרי מים, תחזוקה מונעת עם AI, ייצור כלור מן המים, ייצור אנרגיה מהשמש והידרואלקטרית ועוד. בימים אלה שפורסמה כתבה באתרו על פריצה לבקרי מים של חברות וצרכנים פרטיים ואילו במקורות שהיא ספקית המים העיקרית כאמור לא קרה כלום זה אומר הרבה. ואם יילך הכתב לראות מה השכר בחברות כאלה 'פשוטות' בתחום התשתיות וההמים כגון גאון אחזקות,ארד, ברמד אז יגלה הכתב כי שכר המנכל לבדו שווה לשכר כלל הנהלת מקורות יחדיו.... ועליהם אין את הרגולציה והמגבלות של חברה ממשלתית....
    סגור
  • 10.
    כתבה מגמתית שבאה לפגוע בחברת מקורות ועובדיה.
    אלמוני 14/04/2023 12:24
    הגב לתגובה זו
    15 8
    כתבה מגמתית שבאה לפגוע בחברת מקורות ועובדיה שעושים לילות כימים לספק מים באיכות וזמינות לכלל תושבי מדינת ישראל. איפה יש עוד חברה עם 1500 עובדים שמתפעלת מתחזקת ומפתחת את משק המים הלאומי של מדינת ישראל!!! מי שזקוק להפרטה הוא הרגולטור בעצמו שלא עושה מהומה למען משק המים ורק מגדיל את מצבת כוח האדם שלו ללא כל סיבה ותועלת.
    סגור
  • 9.
    רק ל 6% יש בני משפחה
    נפוטיזם? 14/04/2023 11:52
    הגב לתגובה זו
    8 3
    זה אומר של 94% אין בני משפחה שעובדים בחברה. אז למה בדיוק אתם כותבים שמי שעובד שם הגיע דרך בן משפחה?
    סגור
  • 8.
    אוכלי חינם חזירים להפסיק העסקתם
    חשכ"ל 14/04/2023 10:47
    הגב לתגובה זו
    8 8
    הכנסת חייבת לחוקק חוק לתקצוב כמות אנשים וכמות כספי העסקה בחברות הממשלתיות.ההפקרות שבחברות ממשלתיות גוזלים משכורות גבוהות על חשבון הציבור חייב להיפסק מיידית.גם נושא הפנסיה שם חייב להיות לא תקציבית אלא צוברת כמו כל אזרחי המדינה.מושחתיהו במקום להתעסק בבגץ חתיכת אידיוט ומנוול תתעסק בכלכלת המדינה.
    סגור
  • 7.
    שימו לב!
    זייפן 14/04/2023 10:20
    הגב לתגובה זו
    4 0
    בהרבה מקומות מדי המים של דיירים ומדי מים ראשיים מזייפים את הצריכה כלפי מעלה. ועדת חקירה עכשיו
    סגור
  • 6.
    בוזזים את הקופה הציבורית (ל"ת)
    רועי 14/04/2023 09:24
    הגב לתגובה זו
    14 2
    סגור
  • 5.
    כמה בולשיט בכתבה אחת, אני עובד מקורות כבר 10
    אני 14/04/2023 09:09
    הגב לתגובה זו
    17 24
    שנים, אנחנו מחזיקים קווי ביוב של עיר מסויימת בישראל, הנטו הממוצע שלי הוא 9 אלף כולל הוצאות רכב ואש"ל. בוא ונראה אתכם עובדים בביוב וחוזרים הבייתה מסריחים בשביל 9 אלף שקל... כמה שקרים וכמה אי אמיתות.
    סגור
  • משכורת
    ברוך 14/04/2023 14:09
    הגב לתגובה זו
    4 3
    איזה שטויות, עובד במקורות כבר 18 שנה, הליוואי והיו משלמים כך.
    סגור
  • לא ידעתי שאתה שוחה בג'ורה
    דניאל 14/04/2023 10:17
    הגב לתגובה זו
    3 0
    אתם בסך הכל מפקחים!
    סגור
  • זה נראה שהבולשיט זה דווקא התגובה שלך (ל"ת)
    לא קונה 14/04/2023 09:41
    הגב לתגובה זו
    19 2
    סגור
  • תגובת פייק. אין מצב שזה השכר שלך אם אתה עובד שם 10 שנים
    אבי כהן 14/04/2023 09:41
    הגב לתגובה זו
    22 1
    אל תבלבל את המוח. לא היית נשאר 10 שנים במקורות אם זה היה השכר שלך. אתה סתם משקר כדי להוציא טוב את החברה
    סגור
  • אמיתי מאוד
    יצחק 14/04/2023 15:49
    הגב לתגובה זו
    1 0
    אתה מוזמן להגיע לכוח אדם ולשאול כמה מרוויח מהנדס במקורות
    סגור
  • זה אמיתי לגמריי
    אחד שיודע 14/04/2023 14:13
    הגב לתגובה זו
    7 3
    אנשים עובדים 10 שנים במקורות ומקבלים בקושי 9-11 אלף, הסיבה היחידה שהם נשארים שם, זה הנוחות שיש..... בזמן שבהייטק מפטרים ובחברות אחרות כמו הבנקים מקצצים שיש תספורות.... להם יש קביעות ושקט נפשי שלא מפטרים אותם מחר בבוקר. מהנדס טוב במקורות שמחפש כסף יודע לעזוב והיו כאלה שלקחו את הרגליים ועזבו לשכר פי 3 זאת כתבה ממומנת שנועדה לפגוע בעובדי מקורות ששומרים על אספקת המים במדינה ודואגים שלא יחסר בברזים מים בניגוד לתאגידים שמהווים 80 אחוז מתעריף המים
    סגור
  • 4.
    חוק שכר בשירות הציבורי
    אשק 14/04/2023 08:51
    הגב לתגובה זו
    13 0
    שכרו של ראש הממשלה צריך להיות הגבוה ביותר בין העובדים בשירות הציבורי. אפילו בעיית מינויי השופטים תיפתר בן רגע.
    סגור
  • 3.
    במקום לעשות רפורמה בסקטור הציבורי
    אורי 14/04/2023 08:40
    הגב לתגובה זו
    21 4
    הממשלה הלכה לעשות רפורמה שתשרת את הפוליטיקאים.
    סגור
  • 2.
    צווארון לבן ונטפלים לקטנים (ל"ת)
    יוסי 14/04/2023 08:33
    הגב לתגובה זו
    3 3
    סגור
  • 1.
    כוח.
    פועלת 14/04/2023 08:09
    הגב לתגובה זו
    10 0
    השיטה הישראלית היא שימש בכוח. לעובדי מקורות יש כוח רב. השווה למעמד הקופאיות במרכול. כך ניתן להבין את השיטה.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות