כמה מקומות עבודה צריך להחליף בקריירה?
החלפת מקום עבודה היא אירוע מאתגר- להתחיל להוכיח את היכולת שלכם מחדש, לרכוש מעמד מחדש, להכיר סביבה חדשה; לאנשים רבים זוהי משימה לא פשוטה. עבור המעסיק קליטת עובד חדש כרוכה בעלויות רבות החל מגיוס, הכשרה, עקומת למידה, ירידה באיכות. אם כך מי אחראי על עזיבת העובדים? ומה חברות צריכות לעשות בכדי לצמצם אותה למינימום?
מקום עבודה זה לכל החיים
אני זוכר את הפעם הראשונה שאמרת להורי שאני עומד לעזוב מקום העבודה לאחר שנתיים בלבד, מבחינתם זה נשמע כמו סוף העולם! ואכן בתחילת שנות התשעים שוק העבודה היה מאד יציב. מעבר בין מקומות עבודה לא היה מקובל בשוק העבודה. אבל מאז חלו שינויים רבים, משהו באמון בין החברות לבין העובדים נשבר. מקום העבודה הוא כבר לא לכל החיים, וכל הסיסמאות הריקות מתוכן של "אנחנו משפחה" אבדו את המשמעות שלהן, האם אתם זוכרים שההורים שלכם פטרו אתכם?
רוצים להתקדם? מה עדיף להתפטר או להישאר במקום העבודה?
נסו לנחש מתי יש לעובדים את היתרון מול המעסיק? התשובה היא בעת מעבר לעבודה חדש. קיים פער מאד משמעותי בין הדרך בה חברות מתייחסות לעובדים חדשים מול עובדים קיימים. כאשר עובד קיים מבקש תוספת שכר מעבר לתקציב תוספת השכר, חברות רבות מתקשות במתן התוספת מן החשש שהדבר יגרום לעובדים רבים בחברה לדרוש את אותה התוספת, אבל במקרה של עובד חדש, כאן התמונה היא שונה. לעיתים רבות חברות נמצאות בלחץ ולכן הם מוכנות לשם את המחיר הגבוה עבור עובד חדש. זה אולי נשמע לא סביר אבל זאת המציאות. מעבר למקום עבודה חדש היא הזדמנות מעולה לעובדים להשיג שיפור משמעותי בשכר. מנגד במקרה של קידום בתפקיד התמונה שונה, חברות מעדיפות לקדם עובדים מבפנים, ומתן תוספת משמעותית תהיה קלה יותר במצב של קידום.
הזדמנות לקידום בתפקיד קשורה לשני גורמים משמעותיים:
הראשון – הוא תקן פנוי, אפשרות קידום תלויה בהתפתחות של החברה ועזיבה של עובדים קיימים בחברה.
השני – הוא היכולת שלכם להתאים לתפקיד המוצע. האחריות על הגדלת היכולות, הידע והניסיון היא בידים שלכם, ולכן חשוב מאד שבכל רגע נתון בחברה תעסקו בהגדלת הערך שלכם, זה יסייע לכם לא רק בקידום בחברה אלא גם בקידום במקומות עבודה אחרים.
לא הכל קשור לכסף
זה נכון ששכר הוא רכיב משמעותי, אבל קיימות סיבות רבות מדוע עובדים מחליפים מקום עבודה, נתחיל בכמה סיבות מרכזיות:
יחס מנהל ישיר – ניהול הוא מקצוע מורכב, לעיתים המשימה מוטלת על מנהלים צעירים חסרי הכשרה, אשר עוסקים כל טעות אפשרית בניהול עובדים.
חוסר התאמה בין התפקיד ליכולות העובד – קיים פער בין היכולות של העובד לבין תכולת התפקיד, עובדים אשר דואגים לפתח את היכולות שלהם יכולים למצוא את עצמם שהם הפכו להיות Over Qualified לתפקיד בו הם עוסקים
חוסר תקווה לקידום ופיתוח – עובד אשר לא הצליח להתקדם לתפקיד בחברה יכול להתייאש לנסות את מזלו במקום עבודה אחר
החלפת מקצוע – לעיתים נמאס לנו לעסוק באותו תפקיד, ואנו רוצים התחלה חדשה.
סיבות אישיות – מעבר מקום מגורים, שינוי סטטוס משפחתי
הרצון של עובדים להרחיב את ידע שלהם לתחומים פעילות חדשים
שחיקה – סביבה חדשה היא הזדמנות חדשה להתחלה חדשה.
תהליך הגיוס – המסע אל השקר
רמי יוסף. צילום: ענת קזולה
האם קרה לכם ששלחת קורות חיים למקום עבודה, תחת ההנחה שברגע שהם יקבלו אותם אתם תזומנו לראיון עבודה?
תהליך הגיוס הפך להיות תהליך מורכב ומסובך עם השנים, מצד אחד החברות רוצות למשוך מועמדים, והם יעשו הכל בכדי להציג את מקום העבודה כמקום העבודה חלומי עבור העובדים. מנגד חלק מן העובדים עורכים מצג שווא אודות רמת הידע והיכולת שלהם, הכל בכדי להשיג את הקידום והעבודה הנכספת.
בסופו של דבר הכל מתגלה – לאחר מספר חודשי עבודה – עובדים כבר מבינים היכן הם עובדים, האם מה שהובטח להם באמת מתממש, מנגד המנהלים מגלים מהם מהן היכולות שלן העובד ומהי מידת התאמתו לתפקיד ולחברה.
זה נכון ששני הצדדים נמצאים במצב של לחץ אבל אתם חייבים לזכור – הבטחות צריך לקיים, חברה אשר תבטיח לעובד מסלול קידום תאורטי ולא תממש אותו, יכולה למצוא את עצמה עם עובד מתוסכל אשר יחפש את דרכו למקום העבודה הבאה
אז כמה מקומות עליכם להחליף במהלך הקריירה שלכם?
מספר המקומות שעליכם להחליף הוא מספר המקומות שיגדיל את הערך שלכם בשוק העבודה, כל עוד אתם צומחים מתפתחים, ממשים את הפוטנציאל שלכם, עליכם לנסות לעשות זאת במקום העבודה הנוכחי שלכם, ברגע שאתם מבינים שאתם נמצאים במצב של קפאון, אתם צריך להתחיל לחשוב על החלפת מקום העבודה.
ועם כבר אנו עוסקים במדידת הערך של העובדים – ברגע שמעסיקים יתחילו להעניק יתרון במקום חסרון לעובדים שנמצאים במקום עבודה שנים רבות, המציאות בשוק העבודה תתחיל להשתנות. עובדים צריכים לקבל את מה שהם ראויים לו, בהתאם ליכולות, הערך והתרומה שלהם לארגון, חברות אשר יפנימו את הנושא וישמרו על העובדים שלכם בכל מחיר, יובילו בטווח הארוך לצמצום בשיעור בתחלופה הבלתי רצויה בחברה.
* רמי יוסף הוא מנכ"ל משותף ביישום אנשים ותוצאות.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.אז אם אני מקבל מיליון שקל לשנהותקוע באותו תפקיד 30/04/2023 16:32הגב לתגובה זו5 1כבר 20 שנה ולא מתקדם לכלום ולא מממש את עצמי ולא מתפתח לכלום אבל מביא מיליון בשנה ברוטו אני צריך לעזוב ?סגור
-
אז אתה מליונראפי 30/04/2023 21:02הגב לתגובה זו0 0מה אתה צריך לעבוד קשה, תישאר תקוע עם כסףסגור
-
לא הבנת כלוםסמי 30/04/2023 20:48הגב לתגובה זו0 0ברור שאתה צריך לעזוב! מה זה צריך? - חייב! ככה תפנה מקום לאחר (סתם, זורק, אני) שיעשה את אותו הדבר, אבל בשכר של מיליון נקודה שלוש.סגור
הנקראות ביותר
העמוד