יו"ר ועדת העבודה והרווחה דורש מהאוצר: החליטו על מדיניות המשך החל"ת וגבשו מענה לתעסוקה גמישה

במשרד האוצר טענו בדיון כי "על פי מצב המשק אין הצדקה להארכת תנאי החל"ת המשופרים למי שיוצאו לחל"ת בינואר. מענים יגבושו עבור מפונים, משרתי מילואים ובני זוגם שמיצו את זכאותם לדמי אבטלה; על האפשרות לחל"ת גמיש אמרה נציגת המשרד כי: "הפתרון נשקל, אולם בקורונה נמצא ע"י ה-OECD שמה העלה את מספר העובדים שהוצאו לחל"ת"
 | 
telegram

ועדת העבודה והרווחה דנה היום בהסדרי חל"ת וחל"ת גמיש לעובדים במלחמה. בפתח הוועדה אמר יו"ר הוועדה ח"כ ישראל אייכלר כי הוא מבקש לקבל נתונים אודות מספר העובדים שהוצאו לחל"ת מאז פרוץ המלחמה ואת עלויות דמי האבטלה שושלמו בתקופה זו ביחס לשנה שעברה.

על פי נתוני משרד האוצר 137,419 אנשים שהו בחל"ת מאז פרוץ המלחמה. לדברי נועה שוקרון, רכזת תעסוקה באגף התקציבים: "חל"ת אינה פרוצדורה שנהוגה בימי שיגרה ולכן ההנחה היא שכמות האנשים שיצאו לחל"ת היא ברובה תוצאה של המלחמה. כל פרט זכאי לעלות דמי אבטלה אחרת כשנקבעת על פי שכרו, לכן ההמלצה שלנו הוא לבחון את כמות הראשים ולא את ההוצאה". 

נציגים שונים של מעסיקים ועובדים בהם הגיעו לוועדה וביקשו להאריך את מתווה החל"ת הקיים וכן לגבש מתווה של חל"ת גמיש, במטרה לתת ודאות למשק ולאפשר החזרה חלקית של עובדים לתעסוקה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

על פי ההצעות השונות לחל"ת גמיש, עובדים שישובו לתעסוקה חלקית יקבלו שכר בהתאם לעבודתם והמדינה תשלים את הפער ביחס לשכרו המלא, במסגרת דמי אבטלה חלקיים שישולמו לעובד או לחילופין, במסגרת שיפוי המעסיק. 

באוצר לא רוצים להאריך את תנאי החל"ת המשופרים


נועה שוקרון, רכזת תעסוקה באגף התקציבים במשרד האוצר התייחסה ראשית לדרישה להאריך את תנאי החל"ת המיוחדים: "על פי נתוני האשראי של השבועות האחרונים יש עלייה בהוצאות ביחס לתקופה המקבילה אשתקד ויש גם ירידה דרסטית בהיקף היוצאים לחל"ת ועלייה בהיקף החוזרים".

לדבריה "כל אלה מצביעים על התאוששות שלא מצדיקה תנאים מועדפים למי שיוצא לחל"ת בינואר, מתוך הנחה שעסק שנפגע כבר הוציא את העובדים באוקטובר- נובמבר". לגבי הארכה של הזכאות לדמי אבטלה אמרה: "בקורונה המדינה רצתה לעודד אנשים להיות בבית ולכן האריכה את הזכאות, לדעתנו יותר מידי, באופן שהקשה לאחר מכן להחזיר את העובדים.  עכשיו יש ענפים שמשוועים לידיים עובדות וצריך תמריצים שיחזירו אנשים לשוק העבודה. לכן לא צריך לייצר מדיניות שמתמצת את הפרט לא לחפש עבודה. אנחנו כן מזהים אוכלוסיות שיש לבחון עבורן מענים, בהם מפונים, משרתי המילואים, בני ובנות זוגם ונעשית לשם כך עבודה בימים אלה".


עובדים בני 67, יצאתם לחל"ת בלי דמי אבטלה? זה הפתרון של המדינה עבורכם


חל"ת גמיש


באשר לאפשרות של חל"ת גמיש אמרה: "מדובר בפתרון שבהחלט נשקל, גם בתקופת הקורונה, אולם במחקר שעשה ב-OECD נמצא שמדינות הפעילו חל"ת גמיש לא הורידו את מספר העובדים שהוצאו לחל"ת, אלא להיפך, בפועל עובדים נוספים הוצאו לחל"ת חלקי ולכן בפועל זה דווקא העלה ולא הוריד את ההוצאה הציבורית. בנוסף, עובד שנמצא בחל"ת מלא פנוי לחפש עבודה אחרת בענף אחר. בענפים כמו תיירות או פנאי, שהירידה בפעילות בהם ככל הנראה תימשך הדבר הנכון ברמה המשקית היא כן להסיט את העובדים האלה לענפים אחרים שזקוקים להם". 

בתום הדיון אמר יו"ר הוועדה ח"כ ישראל אייכלר: "משרדי הממשלה צריכים להחליט מיד על מדיניות המשך החל"ת, לפחות לינואר ופברואר. לגבי הנושא של חל"ת גמיש, אני מציע לאמץ את המונח 'תעסוקה גמישה' ולקיים שולחנות עגולים של משרדי הממשלה עם המעסיקים ונציגי הענפים, כדי לאפשר לאנשים לחזור לעבוד,  וגם לתת את הדעת לפי אזורים שונים. אנחנו מבקשים לקבל בתוך חודש דיווח על האפשרויות שגובשו. בנוסף, הוועדה ממתינה לקבל בהקדם את הפתרונות המתגבשים עבור המפונים, משרתי המילואים ובני זוגם שמיצו את זכאותם לדמי אבטלה". 

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות