"יש עודף היצע של חברות ביומד המחפשות אקזיט לעשר השנים הקרובות"

קבוצת ארזי גרופ תיקח חלק בכנס הביומד של Bizportal שייערך ב-10 באפריל. בני ארזי. "על חברות הפועלות בתחום לשנות את האסטרטגיה העסקית שלהן".
 | 
telegram
(3)

"המגמה של צמצום ההשקעות בתחום הביומד צפויה להימשך גם בשנת 2013", כך מעריך בני ארזי מנכ"ל ויו"ר קבוצת ארזי בשיחה עם Bizportal. "הקושי המרכזי יהיה של חברות סטארט אפ הנמצאות בשלבים ראשונים כאשר גם הגיוסים של קרנות הון סיכון לטובת התעשייה נמצאת במגמת ירידה מאחר ויש עודף היצע של חברות המחפשות אקזיט לעשר השנים הקרובות".

קבוצת ארזי גרופ תיקח חלק בכנס הביומד של Bizportal שכותרתו "בין מציאות לחלום - זירת הביומד המבעבעת". הכנס ייערך בבורסה לניירות ערך ב-10 באפריל החל מהשעה 14:00. להרשמה לכנס - לחצו כאן

לדברי ארזי, "על חברות הפועלות בתחום לשנות את האסטרטגיה העסקית שלהן. מימון הפעילות של החברות חייב להגיע מגידול בהיקפי המכירות שלהן. בנוסף, לאור המצב הלא מבטיח בשווקים המסורתיים ( ארצות הברית, אירופה ויפן), על החברות לחפש שווקים חדשים העשויים להיות אטרקטיביים יותר".

ארזי גרופ הינה חברה בינלאומית בעלת שורשים ישראליים, שנוסדה בישראל בשנת 1995. כיום מחזיקה החברה ב-65 נציגויות במדינות שונות בעולם ומשרתת אלפי לקוחות מדי שנה. החברה משרתת רבות מחברות המכשור הרפואי בישראל שמבקשות להגדיל את מכירותיהן בשווקים חדשים ברחבי העולם.

בשיחה מתייחס ארזי לשאלה מהם השווקים בעלי הפוטנציאל הכלכלי המשמעותיים ביותר בעולם. "עד לפני כמה שנים השוק הסיני והברזילאי היוו יעד אטרקטיבי לחברות, אך כיום ישנה התמתנות של הפעילות בשווקים הללו", מציין ארזי. "המטרה של החברות היא להגיע לשווקים שאישור המכירה בהן יכול להתקבל תוך פרק זמן קצר של מספר חודשים, וכמו כן בשווקים בהם מערכת הבריאות וההשקעות ברפואה הפרטית והמודרנית במגמת עליה מתמשכת".

"אנו מזהים היום שלושה אזורים שיש בהם פוטנציאל גדול. מדינות הגולף, מדינות מרכז ודרום אמריקה, וגוש המדינות הסובייטיות לשעבר כגון קזחסטן ואוזבקיסטן. כמו כן, בטווח הבינוני אנו מזהים מגמה הולכת וגדלה לכוון המדינות המתקדמות באפריקה".

בשיחה מסביר ארזי כי האסטרטגיה של החברות הישראליות על פיה הם מפנים משאבים לקבל אישורי FDA ו-CE תקשה עליהן לשרוד . הפוקוס צריך להיות ביצירת יכולת מכירה בכל שוק פוטנציאלי ולהגיע למכירות כמה שיותר מוקדם באמצעות אישורים אלה ובעיקר אישור ה-CE", מציין ארזי. "הפתרון מצוי בתכנון מוקדם של הנכסים הרגולטוריים העומדים לרשות היצרן שיאפשרו לו להגיע למשווקים במדינות אלה עם אישורי המכירה שהושגו מראש".

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    פוטומדקס, הדבר הברא
    דובצ'ק 28/03/2013 13:19
    הגב לתגובה זו
    0 1
    http://www.israelbursa.co.il/%D7%9E%D7%90%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%9D_%D7%91%D7%95%D7%A8%D7%A1%D7%94/?ThisPageID=1908
    סגור
  • 2.
    הניהול הכספי בביומד גרוע ביותר
    משקיע ביומד 22/03/2013 15:03
    הגב לתגובה זו
    6 1
    נובע בעיקר מ3 סיבות עיקריות, תיכנון לקוי, שכר מנהלים , ודילול אינסופי,
    סגור
  • 1.
    בריינסטורם
    אנונימי 21/03/2013 16:09
    הגב לתגובה זו
    1 3
    אם מדברים על ביומד אז רק בריינסטורם
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות