מתוך כנס ניהול סיכונים: "הלקוח כבר לא יהיה שבוי של הבנק שלו - הוא הבעלים של המידע על עצמו"
צוריאל תמם, מנהל התחום העסקי בבנק ישראל, נשא דברים בוועידה השנתית לניהול סיכונים, בארגון מידע כנסים, שהתקיימה היום (ד') באשר לניהול סיכונים בעידן מאגר נתוני אשראי - ונראה שבקרוב המידע יחזור לידיי הלקוחות במקום שיהיה "שייך" לבנקים. תמם ציטט את סעיף 3 לחוק נתוני האשראי, לפיו "בנק ישראל יאסוף נתוני אשראי ממקורות מידע, יחזיק את נתוני האשראי במאגר וימסור אותם ללשכות אשראי וללקוחות, והכל למטרות חוק זה, לשימושים הקבועים בו ובהתארם להוראותיו". לפי תמם, מטרות החוק הן הגברת התחרות בשוק האשראי הקמעונאי, הרחבת הנגישות לאשראי, צמצום האפליה במתן אשראי ויצירת בסיס מידע לא מזוהה שישמש את בנק ישראל.
"הגופים יהיו מחויבים להעביר את המידע על הלקוח, כשבגופים נכללים גופים כמו בנק הדואר, כונס נכסים רשמי, בתי המשפט וגופים נוספים. החוק מחייב את הזרמת המידע למאגר כדי שיהיה זמין. המשתמשים במידע יהיו הלקוחות, ולשכות האשראי שיהיו היחידות שיוכלו לגשת למאגר ולשאוב מתוכו מידע - בהסכמת הלקוח - וזאת על מנת לבצע הערכה לגבי דירוג אשראי ולהעמיד את המידע בפני נותן אשראי לבקשת הלקוח".
העומד מאחורי החוק הוא שהבעלים של המידע הוא הלקוח עצמו. בעבר הבנק צבר את המידע, והוא היה לכאורה בבעלותו ולשימושו הבלעדי. כעת הלקוח יכול לפנות ישר למאגר ולבקש שלא יאספו עליו מידע, או לחלופין לבקש שיאסוף מידע אך לא יעביר אותו הלאה. "הלקוח כבר לא שבוי של הבנק שלו - הוא יכול לגשת לכל נותן אשראי כי המידע שלו ברשותו ולא ברשות הבנק שלו", מבהיר תמם.
"סיכוני הסייבר, הגנת הפרטיות ואבטחת המידע מתנהלים כמו שצריך", אומר תמם כדי להסיר את הדאגה, אך בה בעת מציין סיכונים אחרים: "אנו חוששים מחוסר ההבנה של הלקוח, מאיכויות נמוכות של לשכות האשראי ומכך שתמהיל נותני האשראי ישתנה. יש סימני שאלה רבים - האם יהיו מספיק לשכות, האם מספר נותני האשראי יגדל והמחירים יירדו, והאם המאגר בכלל יעזור ללווה".