אסטרטגיה מס' 10: שילוב פק"מ ג'מבו עם נכס הבסיס
האסטרטגיות מלוות בגרפים ודוגמאות מהפשוטות ביותר אל המורכבות ביותר. בכל שבוע יפורסמו שתי אסטרטגיות מסחר. תחילה יוצגו אסטרטגיות פשוטות שתכליתן להוות בסיס חיוני להבנת האסטרטגיות האחרות. לאחר מכן, אסטרטגיה אחת פשוטה לסוחרים חדשים ואסטרטגיה מורכבת למנוסים יותר. בגרפים המצורפים המדד נמצא ב-1000 נקודות, 5% סטיות התקן 20% והימים לפדיון לפי הכתוב במקרא של כל גרף וגרף.
אחרי שבנה את קומבינציית ההשקעה המתאימה לו באסטרטגיה הקודמת שפרסמנו (פיקדון ג'מבו), נשאר למשקיע לקבל את ההחלטה השלישית והיא איזה אחוז מסך התיק ירצה להפנות לקניית הנכס המוביל עצמו. לנקודה הזו הגיע המשקיע אחרי שכבר קיבל שתי החלטות מרכזיות הנוגעות ליחס הסיכון / סיכוי באסטרטגיית פיקדון ג'מבו, ובעיקר בירר עם עצמו מה היא רמת התשואה עליה הוא מוכן לוותר במידה שדברים לא הולכים כפי שציפה ומתממש התרחיש הפחות טוב של האסטרטגיה.
כשאנחנו מדברים על המשקיע הסולידי שמעוניין לקנות כמות קטנה מנכס הבסיס אנו מתכוונים להפניית בין 5%-15% מהתיק הרלוונטי אל נכס הבסיס המסוכן שעליו יבנה את הפרפר או המרווח הרלוונטיים (ראה אסטרטגיית פיקדון ג'מבו).
חשוב להבין כי כמו שהמשקיע יכול לקנות פרפרים בכמות גבוהה יותר - כך הוא יכול להשקיע יותר בנכס המוביל, אך בצורה זו הוא מאבד את השקעתו הסולידית ופונקציית הרווח וההפסד תהיה דומה יותר לפרפר או קניית מגודרת - וזו לא המטרה באסטרטגיה זו.
המשקיע יכול במקום לקנות, למכור בחסר כ-15% מנכס הבסיס ובצורה זו מתקבלת פונקציית רווח דומה, אך השפעת נכס הבסיס על הפיקדון הינה הפוכה.
גרף מס' 1 מראה את פונקציית הרווחיות של משקיע שנקט באסטרטגיית הפרפר, והפנה את שאר הונו לאפיק חסר סיכון (זו האסטרטגיה הבסיסית של הפקדון).
גרף מס' 2 מראה כיצד תשתנה פונקציית הרווחיות של משקיע שנקט באותה אסטרטגיה, אך הפנה 7.5% מהתיק אל הנכס המסוכן (92.5% עדיין מושקעים באפיק חסר הסיכון).
בגרף מס' 3 ניתן לראות את אותה האסטרטגיה, אך כעת הפנה המשקיע 15% מהתיק אל הנכס המסוכן.
גרף מס' 4 מראה את אותם הנתונים מגרף 3 במונחים שנתיים.
גרף מס' 5 מראה את הרווחיות של הפניית 15% לטובת הנכס מסוכן (כמו בגרפים 3-4) שבוע לפני פדיון האופציות.
גרפים מס' 6 ו-7 מראים את הרווחיות של כל אפיק לחוד בתיק זה, ביום הפדיון ושבוע לפני הפידיון.
בגרף מס' 8 נוכל לראות כיצד תתנהג פונקציית הרווחיות של משקיע אגרסיבי אשר מפנה יותר מאותם 15% מינימליים לנכס המסוכן, כאשר כמות הפרפרים גדלה בהתאם.
בגרף 9 וגרף 10 ניתן לראות את אותו משקיע אגרסיבי, אך הפעם מכר בחסר את נכס הבסיס במקום לקנותו. הנתונים הינם במונחים תקופתיים ושנתיים בהתאמה.
הערה: ניתן לרכוש / לכתוב אופ' 001C או FUTURE במקום את הנכס המוביל.
לזירה של זיו פניני במגזין שוק ההון של מגדל
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
5.תשובות...ז. פ. 19/12/2012 16:20הגב לתגובה זו1 01- תוקן, תודה. 2- רצוי בתחילת/אמצע החודש כדי לקבל מנוף סביר, עדיף כשהריבית וסטיית תקן גבוהות..., אם הפוזיציה לא גדולה ואתה רוצה להחזיק במניה/נכס מעוף לטווח ארוך אז אפשר , אחרת עדיף קצר ולגלגל... 3- התשואה לתקופה מחושבת במונחים שנתיים כמו "פקדון" תחת ההנחות הרגילות של תשואה לפידיון באג"ח... 4- להערכתי כבר תוקן - תודה,סגור
-
4.עדיין לא רואים תגובות לידיעתכם. (ל"ת)מאיר כ 19/12/2012 12:31הגב לתגובה זו0 0סגור
-
3.מה הכוונה בתשואה שנתית.?תודה. (ל"ת)עמוס 19/12/2012 11:46הגב לתגובה זו0 0סגור
-
2.תזמון האסטרטגיהאורן 19/12/2012 11:34הגב לתגובה זו0 0האם זה משנה אם עושים את האסטרטגיה בתחילת החודש? האם יש חשיבות לסטיית התקן? ואם אני בוחר לכתוב FUTURE האם עדיף להשתמש באופציות הארוכות?סגור
-
1.גרף 8 ו 9 הם אותו הגרף. (ל"ת)חד העין 19/12/2012 10:31הגב לתגובה זו0 0סגור