אסטרטגיה מס' 15: BOX
האסטרטגיות מלוות בגרפים ודוגמאות מהפשוטות ביותר אל המורכבות ביותר. בכל שבוע יפורסמו שתי אסטרטגיות מסחר. תחילה יוצגו אסטרטגיות פשוטות שתכליתן להוות בסיס חיוני להבנת האסטרטגיות האחרות. לאחר מכן, אסטרטגיה אחת פשוטה לסוחרים חדשים ואסטרטגיה מורכבת למנוסים יותר. בגרפים המצורפים המדד נמצא ב-1000 נקודות, 5% סטיות התקן 20% והימים לפדיון לפי הכתוב במקרא של כל גרף וגרף.
יש שבעה מצבי עולם בהם ישנה הצדקה להפעיל אסטרטגיית BOX, בעיקר על מנת לנצל עיוותים בשוק. כיצד ליצור את הפוזיציה?
קומבינציה ראשונה
שילוב הנכס המוביל וריבית חסרת הסיכון.
1. קניית נכס הבסיס באשראי ומכירת FUTURE או להפך, מכירת הנכס המוביל בחסר, קבלת ריבית וקניית FUTURE.
2. קניית הנכס המוביל באשראי ומכירת חוזה סינטטי (מכירת CALL וקניית PUT במחיר מימוש X ) או להפך, מכירת הנכס המוביל בחסר, קבלת ריבית וקניית חוזה סינטטי (קניית אופצית CALL ומכירת אופצית PUT במחיר מימוש X ).
3. קניית הנכס המוביל ומכירת אופ' 1C או להפך, מכירת הנכס המוביל בחסר וקניית אופ' 1C.
קומבינציה שנייה
קומבינציה המבוססת על השוק העתידי בשילוב ריבית חסרת סיכון שמקבלים על ההון המושקע הערה: יש לציין כי הסעיפים נגזרים זה מזה.
1. קניית חוזה FUTURE או חוזה סינטטי או אופ' 1C ומכירת (בהתאמה) חוזה סינטטי או 1C או חוזה FUTURE ולהפך.
2. קניית חוזה סינטטי במחיר מימוש X ומכירת חוזה סינטטי במחיר מימוש Y או להפך קניית סינטטי במחיר מימוש Y ומכירתו במחיר מימוש X.
3. קניית מרווח עולה באופציות CALL במחירי מימוש X,Y ומכירת מרווח יורד באופציות PUT במחירי מימוש X,Y ולהפך קניית מרווח יורד באופציות CALL ומכירת מרווח עולה באופציות PUT במחירי מימוש X,Y .
4. קניית שוקת: CALL במחיר מימוש X ו-PUT במחיר מימוש Y ומכירת שוקת: CALL במחיר מימוש Y ו-PUT במחיר מימוש X, ולהפך.
5. מכירת פרפר סימטרי במחירי מימוש X,Y,Z ומכירת אוכף במחיר מימוש Y, קניית CALL במחיר מימוש X ו-PUT במחיר מימוש Z.
(X>Y>Z),
ולהפך - קניית הפרפר הסימטרי וקניית האוכף Y ומכירת השוקת X,Z .
אפיון פונקצית הרווחים וההפסדים
הרווח / הפסד במקרה של שוק משוכלל ויצירת האסטרטגיה בצורה סימולטנית, היא הריבית על ההון המושקע (לרווחיות אין קשר למחיר הנכס המוביל).
נגזרים: : אפס , ווגא: אפס, גאמא: אפס, טטה תלוי בסוג ה-BOX
דיון:
אסטרטגיה זו כאמור, אינה מושפעת מכיוון הנכס המוביל או מתנודתיותו. בשוק משוכלל, כדאיות יצירת האסטרטגיה מוטלת בספק, שכן הרווח הוא הריבית חסרת הסיכון על ההון העצמי המושקע או האשראי על ההון "הזר" (הון שלווינו) כאשר אנו קונים . עם זאת, ישנם שבעה מצבי עולם בהם אסטרטגיה זו כדאית:
1. כאשר אנו רוצים לקבע רווח או הפסד בפוזיציה פתוחה (המגיבה לשינויים בתנודת הנכס המוביל) יש לסגור אותה לפוזיציית BOX ולחכות לרגע בו נרצה לפתוח אותה שוב (בצורה חיובית או שלילית) או ליום פקיעת האופציות (בו נקבל את שווי הפוזיציה לפני סגירת ה-BOX).
בדרך זו אנו מקבלים אפשרות לבצע סטופ לוס או רווח במספר רב של ניירות בו זמנית ומצמצמים השפעות של חיכוך, זמן ומחיר.
2. כאשר יש עיוותים (=חוסר שיכלול) במחיר השוק העתידי, ניתן להפיק רווחי ארביטראז'. כאשר מחיר השוק העתידי יקר ממחיר הריבית (עיוות חיובי) - אנו קונים את הנכס עצמו ומוכרים את השוק העתידי (FUTURE או סינטטי) ובכך יוצרים BOX אשר מפיק ריבית גבוהה יותר מהריבית חסרת הסיכון על ההון העצמי המושקע.
BOX זה יקנה כל עוד הריבית הגלומה בחוזה גבוהה ממחיר ההון של המשקיע. כאשר מחיר השוק העתידי זול ממחיר הריבית (עיוות שלילי), נקנה את השוק העתידי (FUTURE או סינטטי) ונמכור בחסר את הנכס המוביל עצמו - בצורה זו לווים כסף (המתקבל ממכירת ה-SHORT) בעלות הנמוכה ממחיר הריבית - אחת האפשרויות היא להפקיד את אותו הכסף בריבית חסרת הסיכון הגבוהה ממחיר עלות הכסף.
3. כאשר ההבדלים בפועל בין ריבית ה-CREDIT וריבית ה-DEBIT
גבוהים במיוחד - המשקיע הממונף יכול לבצע קומבינציית BOX שתכניס לכיסו כסף בעלות נמוכה מעלות האשראי (ראה פירוט בקניית / מכירת סינטטי).
4. כאשר יש לנו חוזה סינטטי בפוזיציית לונג או שורט והשוק ביצע מהלך חד לאחד הכיוונים, אנו רוצים לממש ולסגור את הפוזיציה באזור הכסף הנזיל.
5. כאשר יש עיוותים (=חוסר שיכלול) במחיר השוק העתידי, ניתן להפיק רווחי ארביטראז'. כאשר מחירי החוזים והחוזים הסינטטיים (כולל הריבית על הפרשי הפרמיות) אינם שווים, משקיע הארביטראז' יכול לרכוש את החוזים הזולים ולמכור את החוזים היקרים ובכך ליצור פוזיציות BOX אשר אינם תלויים במחיר הנכס המוביל, אך בעלות רווח הגבוה מהריבית חסרת הסיכון על ההון המושקע.
6. כאשר ברשותנו תיק מניות בעלות בטא גדולה מהמדד ואנו רוצים לקזז את הסיכון השיטתי ע"י השוק העתידי של המדד (יש לציין כי קומבינציה זו אינה BOX טהור) ולהיחשף לסיכוי / סיכון בסיס.
7. כאשר אנו רוצים למכור בחסר , שאין באפשרותנו לבצע בה פוזיציית SHORT בשל בעיית השאלה או בעיה טכנית אחרת (ואין עליה מכשירי מעו"ף) - אנו מוכרים בחסר FUTURE או סינטטי על המדד כולו וקונים כנגד את המניות המרכיבות את המדד ללא המניה הספציפית (יש לציין כי קומבינציה זו אינה BOX טהור).
***הערה: בכל מקרה הרווח וההפסד הריאלי הינו אפס. כאמור, אין באסטרטגיה זו רווח בשוק משוכלל.
גרף מס' 6 מראה את חלוקת הרווח בין המרכיבים השונים של האסטרטגיה
אפשרות ארביטראז':
PX-CX=CY-PY+RS
S-RS=F
S-RS=CX-PX
F=CX-PX
מקרא:
F=FUTURE
S=מניה
RS=ריבית
CALL=CX במחיר מימוש X
PUT=PX במחיר מימוש X
1C=001 CALL
לזירה של זיו פניני במגזין שוק ההון של מגדל
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
3.למה אין ארביטראז PX-CX=CY-PY+RSסקיו חד, 08/01/2013 14:37הגב לתגובה זו0 0סקיו חד, סטיה בפוטים קטנים גבוהסגור
-
2.תשובה...ז. פ. 07/01/2013 17:00הגב לתגובה זו1 0צודק ב 100%! נרמז בסעיף -6, -כמי שיודע לבצע סינון איכותי של מניות ורוצה לגדר את היסכון השיטתי יבצע אסטרטגיה זו. פועל גם להיפך למרות שמי שמבצע שורט מול לונג במניות המרכיבות את נכס הבסיס אינו צריך חוזים כלל!סגור
-
1.פניני -תוספתאמיר וייס 07/01/2013 12:58הגב לתגובה זו0 0גם כאשר המשקיע יודע לתת אלפא חיובית הוא יכול לקזז את המעו"ףסגור