אסטרטגיה מס' 18: קניית מק"מ סינטטי (LONG)

זיו פניני, מנהל חדר המסחר במגדל שוקי הון, מנתח ומפרט את אסטרטגיות המסחר בנגזרים המשמשים הן את הלקוחות המגדרים והן את אלה המתוחכמים

האסטרטגיות מלוות בגרפים ודוגמאות מהפשוטות ביותר אל המורכבות ביותר. בכל שבוע יפורסמו שתי אסטרטגיות מסחר. תחילה יוצגו אסטרטגיות פשוטות שתכליתן להוות בסיס חיוני להבנת האסטרטגיות האחרות. לאחר מכן, אסטרטגיה אחת פשוטה לסוחרים חדשים ואסטרטגיה מורכבת למנוסים יותר. בגרפים המצורפים המדד נמצא ב-1000 נקודות, 5% סטיות התקן 20% והימים לפדיון לפי הכתוב במקרא של כל גרף וגרף.

אסטרטגיה זו היא למעשה מקרה ספציפי של אסטרטגיית BOX (ראה באסטרטגיית BOX, מצב עולם שלישי שבו האסטרטגיה כדאית). משקיע שרוצה לקנות נכס חסר סיכון ולקבל ריבית חסרת סיכון או ריבית גבוהה יותר מהנהוגה בשוק, יכול לנצל סיטואציה בה קיימים הבדלי ריביות גדולים בין ריבית הזכות לבין ריבית החובה (CREDIT / DEBIT), והשוק העתידי מתמחר ריבית זכות גבוהה מהריבית חסרת הסיכון. יש להשתמש באסטרטגיה כמעין תחליף לפיקדון ג'מבו בריבית מקסימלית ללא סיכון ולשפר את מחיר ההון עבורו. שימוש כזה באסטרטגיה מהווה עוגן לאסטרטגיית ג'מבו ולאסטרטגיית שילוב פק"מ ג'מבו עם (ראה אסטרטגיות רלוונטיות).

כיצד ליצור את הפוזיציה?
1. קניית 1C ומכירת FUTURE.
2. קניית נכס הבסיס ומכירת FUTURE.
הערה: ניתן למכור חוזה סינטטי במקום FUTURE (ואפילו רצוי, במקרים שבהם לא נרצה תזרים Mark To Market).

פונקציית הרווחים
ביום פקיעת האופציות יקבל המשקיע ריבית קבועה וידועה מראש על הונו ללא קשר למחיר הנכס המוביל, וללא סיכון מלווה, שכן הפוזיציה הינה מול מסלקת הבורסה (בעיקר עם ביצע חוזה סינטטי).

נגזרים:
: אפס, ווגא: אפס, גאמא: אפס, טטה: חיובית.

דיון:
כאמור, כאשר הבדלי הריביות בין ריבית הזכות לריבית החובה (CREDIT / DEBIT) גדולים והשוק העתידי מתמחר ריבית זכות הגבוהה מהריבית חסרת הסיכון, המשקיע יכול לבצע קניית BOX זו ולקבל ריבית הגבוהה מזו חסרת הסיכון לטווח קצר וללא סיכון.

גרף מס' 1 מראה את הרווחיות הן במונחים תקופתיים והן במונחים שנתיים.
יש לציין כי בד"כ גופים קרדיטוריים יעדיפו ליצור את אסטרטגיית קניית המק"מ הסינתטי מול גופים דביטוריים המוכרים זה, וכך לעקוף בצורה יעילה את המרווח הבנקאי של ריבית הזכות/חובה בלי להיחשף לסיכון המסלקה של אי פירעון ההלוואה.

גרף מס' 1
גרף מס' 1

המשקיע המתוחכם שמחזיק תיק מניות בשורט ורוצה לקבל ריבית גבוהה על המזומן ולגדר אותן - לא ימכור את החוזה הסינטטי אלא ישתמש באסטרטגיה לקבלת הריבית, כאמור, בצד גידור תיק מניות שורט שפתח. אי מכירת החוזה מגדרת את מניות השורט והריבית שהוא מקבל בדרך זו היא מקסימלית.

גרף מס' 2 מראה רווח והפסד שאינו תלוי במחיר הנכס לאורך הזמן.
גרף מס' 2
גרף מס' 2

הערה: ביצוע האסטרטגיה ללא מכירת החוזה הסינטטי, יוצר למעשה פיקדון צמוד לנכס הבסיס. ביצוע האסטרטגיה ללא מכירת החוזה על C1 דולרי או כל על מטבע אחר, יוצר פיקדון על המטבע בריבית מקסימלית המתומחרת בשוק העתידי.

אפשרות ארביטראז':
RS=S-F
RS=C1-F
RS=S-CX+PX

מקרא:
C=CALL
P=PUT
F=FUTURE
S=
RS=ריבית
1C= 001 CALL

טיפ: משקיע שמחזיק פיקדון לטווח קצר, רצוי שיחליף אותו באסטרטגיה זו במיוחד במצבי שוק בהם ישנה מצוקת נזילות והגופים הדביטוריים משלמים תוספת גבוהה לבנק בגין הלואות אלו. רצוי למשקיע למצוא משקיע אשר צורך אשראי במחיר הון גבוה, לבצע מולו את האסטרטגיה ולחתוך משמעותית את מרווח הריבית הבנקאי.

לזירה של זיו פניני במגזין שוק ההון של מגדל

תגובות לכתבה(9):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 8.
    תשובות..
    ז.פ. 17/01/2013 13:16
    הגב לתגובה זו
    0 1
    6- כשמוכרים חוזה סינטטי אין משמעות לסטיות התקן אלה להפרשי פרמיות האופציות, במקביל אין משמעות למחירי המימוש, להיפך כולם צריכים לתפקד כחוזה אחיד תחת לחץ שחקני/מכונות הארבטראז. רצוי לפעול בחוזה מחוץ לכסף כשפקמיית ה PUT גדולה כי זה מיעל את תפעול האסטרטגיה אולם אין חובה ואין שיפור מימוני בכך... 7- כמו שעניתי לך קודם, אכן גם אסטרטגיה זו הנה בוקס.
    סגור
  • תודה (ל"ת)
    אלן 17/01/2013 14:58
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 7.
    כמו שכתבתי מקדם
    יוסי 17/01/2013 11:27
    הגב לתגובה זו
    0 0
    זה עדיין בוקס.
    סגור
  • 6.
    במידה ואני מוכר חוזה סינטטי במקום FUTURE
    אלן 17/01/2013 09:23
    הגב לתגובה זו
    0 0
    האם יש הבדל/השפעה לסטרייקים השונים והסטייה הגלומה בהם?
    סגור
  • 5.
    תשובות...
    ז.פ. 16/01/2013 19:14
    הגב לתגובה זו
    2 0
    1- הכוונה למשקיע אשר מחזיק תיק מניות בשורט, משקיע זה מעוניין להפקיד את תזרים המזומנים של השורט בפקדון מקסימלי וכן מעוניין לגדר את סיכון קפיצת השוק מעלה אלה להרוויח את ירידת התיק שלו נטו, קניית 1C היא הפתרון בשבילו. 2- למפקיד אין הסיכון שהלווה לא יחזיר את הכסף שכן אין הוא מכירו כלל אלה נמצא מול מסלקת הבורסה ולכן לא צריך לתמחר סיכון זה, לגבי הסינטטים- זה עדיף כי אז הוא יודע בודאות את סכום הכסף שיקבל ללא תזרים MTM שיהיה לו בחוזה רגיל... 3- כן אם היא נמוכה מעלות ההשאלה לביצוע שורט בנכס הבסיס וקניה של החוזה הזול...(קרה הרבה בעבר) 4- ראשית תודה, שנית כן !זה תזרים מזומנים אשר מתבצע יום יום ומשווה לכל מחזיקי החוזה את המחיר - כביכול מבצע פקיעה יומיומית...-לא רצוי באסטרטגיה זו...
    סגור
  • טען עוד
  • 4.
    הבהרה
    סוחר צעיר 16/01/2013 15:36
    הגב לתגובה זו
    0 0
    פניני ראשית תודה על הפרויקט המבורך.שנית אם תוכל להסביר את המושג mark to market.תודה.
    סגור
  • 3.
    ריביות
    האסטרטג 16/01/2013 14:07
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כאשר הבדלי הריביות בין ריבית הזכות לריבית החובה (CREDIT / DEBIT) קטנים האם השוק העתידי יכול לתמחר ריבית זכות נמוכה מריבית חסרת הסיכון? או שלכל הפחות היא תהיה זהה?
    סגור
  • 2.
    למה אין לו סיכון מלווה?
    אבי כ 16/01/2013 14:01
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ולמה זה קשור לחוזים סינטטים, אם הוא מבצע עם חוזה רגיל אז זה משתנה? לתשובה אודה. אבי
    סגור
  • 1.
    למה?!
    שואל 16/01/2013 13:33
    הגב לתגובה זו
    1 0
    למה המשקיע המתוחכם לא ימכור את החוזה אלה יקנה רק את ה 1c ואך זה בכלל מגן עליו?
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות