האסטרטגיות מלוות בגרפים ודוגמאות מהפשוטות ביותר אל המורכבות ביותר. בכל שבוע יפורסמו שתי אסטרטגיות מסחר. תחילה יוצגו אסטרטגיות פשוטות שתכליתן להוות בסיס חיוני להבנת האסטרטגיות האחרות. לאחר מכן, אסטרטגיה אחת פשוטה לסוחרים חדשים ואסטרטגיה מורכבת למנוסים יותר. בגרפים המצורפים המדד נמצא ב-1000 נקודות, ריבית 5% סטיות התקן 20% והימים לפדיון לפי הכתוב במקרא של כל גרף וגרף.
כיצד ליצור את הפוזיציה?
1. קנה אופ' CALL במחיר מימוש X ומכור אופ' PUT במחיר מימוש Y.
(X>Y).
2. קנה נכס בסיס באשראי (או 1C), מכור אופ' CALL במחיר מימוש Y וקנה אופ' CALL במחיר מימוש X
(Y
ככל שיבחר המשקיע לבצע את הצילינדר באופציות רחוקות מהכסף, כך יהיה הצילינדר סולידי יותר, בעל דלתא ווגא סקיו חיובית נמוכה יותר, ויגיב פחות לתנודה במחיר נכס המוביל. ככל שיבצע את הצילינדר באופציות הקרובות לכסף, כך תגדל הדלתא והצילינדר יגיב בחוזקה רבה יותר לתנודתיות של הנכס המוביל עד שיתקרב למחיר זהה יקבל דלתא 100, ולמעשה יצור אסטרטגיית חוזה סינטטי (= LONG FUTURE) (ראה את ההבדלים בגרף מס' 1).
יש הרואים בעסקה מעין עסקת "בארטר", בה המשקיע מחליף חשיפה למטה (מתחת למחיר המימוש של ה-PUT) בשביל ליהנות מהחשיפה מעלה (מעל מחיר המימוש של ה-CALL. למעשה הוא אינו משלם על כך פרמיה, להיפך - ככל שעקום סטיות התקן חד הוא מקבל פרמיה או מבצע את האסטרטגיה בצורה לא סימטרית (ראה קניית צילינדר מואץ). נקיטת פוזיציה זו הינה בד"כ אסטרטגיית חשיפה לנכס מוביל. בדומה לפוזיציית ה-LONG FUTURE, גם LONG SINTETIC SPLUT (קניית צילינדר).
מקבע עבור המגדר את תזוזת נכס הבסיס בעתיד ראה גרף מס' 2. היתרון בצילינדר שהוא נותן טווח בו אין רווח או הפסד, וכך המשקיע ממשיך ליהנות מריבית חסרת סיכון. אך כאשר הנכס פורץ חזק (לאחד הכיוונים) המשקי הופך להיות צמוד למחיר הנכס המוביל, ובכך האסטרטגיה נותנת גידור בדומה לחוזה אך בצורה סולידית יותר (ראה גרף מס' 3).
מצד שני, האסטרטגיה נותנת אפשרות ליהנות מעלייה במחיר נכס הבסיס למשקיע הספקולנט מבלי לסבול מקניית הנכס בסטיות תקן גבוהות (במקרה של LONG call), כאשר השוק העתידי מתמחר תנודתיות עתידית גדולה (= I.V גבוהות במחיר האופציות).
למעשה השימוש במכשיר זה נעשה לרוב בארבעת המקרים הבאים:
1. בעיית נזילות בנכס המוביל אך נזילות רבה בשוק העתידי (סולידי וסחיר יותר מחוזה).
2. גידור עתידי:
א. משקיע שרוצה לקבע סף כניסה עתידי למחיר הנכס המוביל, אך הונו העצמי יהיה נזיל רק בעוד תקופה מסוימת - יקנה צילינדר זה (המחיר יהיה פחות טוב ממחיר ה-FUTURE אך סולידי ממנו).
ב. המשקיע חשוף לעלייה במחיר הנכס המוביל ורוצה לגדר חשיפה זו. המשקיע יכנס לפוזיציה LONG FUTURE SPLIT (=צילינדר), ובכך ינטרל את חשיפתו לתנודתיות לא ידועה של הנכס המוביל. כך למעשה יקבע מחיר אפקטיבי, מוגדר וידוע מראש למחיר נכס המוביל בתקופה X (גם את התקופה הוא יוכל להאריך תוך גלגול הפוזיציה העתידית לתקופה Y
(Y>X).
3. כאשר הנכס המוביל הינו מדד של מספר רב יחסית של ני"ע, והמשקיע רוצה לקנות חשיפה למדד זה בצורה רציפה מהירה ונזילה במקרים בהם מדד נ"ע נע בחוזקה, אך להישאר בריבית חסרת הסיכון במקרה והמדד יציב.
4. כאשר עקום סטיות התקן חד במיוחד ואופ' CALL נסחרות משמעותי זול יותר מאופ' PUT בעלות דלתא דומה, יהפוך המשקיע ששוקל לקנות חוזה עתידי FUTURE לחוזה שבור וייהנה גם מהפרש סטיות תקן לטובתו.
דלתא:
הדלתא של מחיר הצילינדר הינה חיובית ומורכבת מהדלתא של אופ' ה-CALL + הדלתא של אופ' ה-PUT (בפוז' שורט) ונמצאת בטווח של 0-100, ותמיד שואפת ל-100 (ראה אפקט הגאמא), רק במקרה ספציפי בו מחיר המימוש ב-CALL שווה לזה של ה-PUT, הדלתא הינה 100 - אך זה הוא חוזה סינטטי מלא.
אפקט הגאמא:
הגאמא בד"כ הינה חיובית, קניית הצילינדר תשאף לדלתא 100 (כלומר תעלה). ככל שיעלה או ירד מחיר הנכס המוביל (עד שהצילינדר יהפוך ממש לחוזה סינטטי), וכן תהפוך הדלתא לאפס במקרה של נכס יציב בין מחירי המימוש.
לכן הגאמא תפעל בעד המשקיע ו"תכניס" אותו אל הנכס בעלייה חזקה במחיר הנכס (דרך אופ' ה-CALL), אך תכניסו אל הנכס גם בירידה חזקה (דרך אופ' ה-PUT).
טטה:
אפקט זה מתקזז, שכן בפוזיציה זו הננו LONG באופ' CALL ו-SHORT באופ' PUT. אך הוא יכול להיות חיובי או שלילי, שכן בתזוזה חזקה במחיר הנכס המוביל אנו מקבלים דומיננטיות של אחת האופציות - אז הוא שלילי במידה והנכס עולה בחוזקה, או חיובי במידה והנכס יורד בחוזקה.
ווגא:
לווגא השפעה נמוכה באסטרטגיה זו, ופועלת הפוך אם האסטרטגיה בצד ה-CALL או בצד ה-PUT (ראה גרף מס' 5), למרות שהווגא סקיו אכן גבוהה (ראה באסטרטגיית קניה או מכירת עקום סטיות).
ריבית:
בד"כ, ככל שמחיר הכסף (=עלות המימון =מחיר הריבית הבסיסית) יעלה - כך יעלה מחירו של הצילינדר ולהפך. יחד עם זאת דומיננטיות האופציות גם כן משפיעה על מחיר הצילינדר, כיוון שעלייה בריבית מעלה את שווי אופ' ה-CALL ומורידה את שווי אופ' ה-PUT ולהפך.
אפשרויות ארביטרז':
CX-PY=S-RS-CY+CX
CX-PY=F-CY+CX
מקרא:
F=FUTURE
S=מניה
RS=ריבית
CALL=CX במחיר מימוש X
PUT=PX במחיר מימוש X
טיפ:
מומלץ לבצע כחלופה לקניית המניה, בדלתא כוללת של כ-80%, כאשר עקום סטיות התקן מחודד - סטיות התקן במחירי המימוש הנמוכים גבוהים מהותית מסטיות התקן במחירי המימוש הגבוהים.
לזירה של פניני במגזין מגדל