אסטרטגיה מס' 36: מכירת דלתא בסטיה אפס
האסטרטגיות מלוות בגרפים ודוגמאות מהפשוטות ביותר אל המורכבות ביותר. בכל שבוע יפורסמו שתי אסטרטגיות מסחר. תחילה יוצגו אסטרטגיות פשוטות שתכליתן להוות בסיס חיוני להבנת האסטרטגיות האחרות. לאחר מכן, אסטרטגיה אחת פשוטה לסוחרים חדשים ואסטרטגיה מורכבת למנוסים יותר. בגרפים המצורפים המדד נמצא ב-1000 נקודות, ריבית 5% סטיות התקן 20% והימים לפדיון לפי הכתוב במקרא של כל גרף וגרף.
כיצד ליצור את הפוזיציה?
1. מכירת חוזה FUTURE.
2. מכירת הנכס המוביל בחסר (שורט) והפקדת ההון בריבית חסרת סיכון.
3. מכירת 1C בשורט והפקדת ההון בריבית חסרת סיכון.
4. כתיבת אופ' CALL במחיר מימוש X וקניית אופ PUT במחיר מימוש X (סינתטי).
**הערה: יש להתחשב בעלות הסינטטי כאשר מחיר האופציות אינו זהה (ברוב המיקרים).
סוג המשקיע:
- משקיע ראשון הצופה לירידה חזקה בנכס המוביל תוך רצון לנטרל את השפעת סטיות התקן (אין דעה לגבי השינוי בתנודתיות הצפויה) ורצון נוסף לנטרל את פרמיית הזמן שבאופציה.
- משקיע שני הרוצה לבצע שורט מניה ללא היכולת לקבל השאלה או הרוצה לבצע שורט באינדקס מניות בצורה מהירה יעילה וזולה.
- משקיע שלישי פועל באסטרטגיה טכנית קצרת טווח (ידנית או ממוחשבת), ורוצה לקנות / למכור את המדד בצורה היעילה ביותר, ללא זליגה, מהירה, נזילה והזולה יותר.
- משקיע רביעי הרוצה לנטרל חשיפה לירידה במחיר הנכס ללא ניהול דינמי.
(ראה הרחבה בפרק נטרול סיכונים).
- משקיע חמישי מעוניין לבצע שורט לטווח ארוך על מדד מניות.
- המשקיע המחפש מכשיר המשנה את משקולות המדד בצורה אוטומטית. אין בו דמי ניהול, העמלה הזליגה והספרד הנמוכים ביותר בנמצא.
גרף מס' 1 מראה את פונקציית הרווח מול המניה עצמה ותיק חסר סיכון תקופתית ושנתית.
- 7.למה לא רואים את כל התגובות? (ל"ת)האסטרטג 22/04/2013 12:16הגב לתגובה זו
- 6.ז.פ. 22/04/2013 08:44הגב לתגובה זו5 -כאשר הגלגול בדסאגיו , יש לראות את הריבית המשוקפת בדיסאגיו זה , לעיתים מדובר על פער ריביות בלבד ו"ראלית" הגלגול סביר, ואם עדיין הדיסאגיו גבוהה יש למכור נכס בחסר כנגד הפוזיציה...אם מחיר ההשאלה גבוה מהדיסאגיו אזיי הפער סביר, משקף את מחיר ההשאלה ויש לגלגל את החוזים בכול זאת...
- 5.לא ענית על הבעיה של גלגול שלילי בדיסאג'יו. (ל"ת)A 22/04/2013 07:31הגב לתגובה זו
- 4.ז.פ. 21/04/2013 20:58הגב לתגובה זו1- כאשר גוף רוצה לצבור או לפדות נכסים בשוק לא סחיר, במינימום זליגה, הוא בוחר לקנות או למכור חוזים עתידיים (סינתטיים) ובכך השפעתו על מחיר הנכס יורדת פלאים...לאחר מיכן ביום הפקיע עצמו הוא יכול לנצל את הסחירות הרבה של הנכס ולתת לחוזה לפקוע ולמכור/לקנות את הנכס בשלב הפתיחה ובאותו מחיר, כנגד החוזה הפוקע = להמיר... 2- כלל זה הנהוג בבורסות מסוימות או בזמנים מסוימים אומר כי אינך יכול למכור נייר ערך בשורט כשמחירו יורד מהבסיס או מהעסקה האחרונה...תלוי היכן ומתי..., ע"י חוזה הנך יכול לעשות כן ללא תנאי מגביל זה. 3 - תודה, נהניתי גם אני.
- 3.עמי 21/04/2013 19:36הגב לתגובה זויצאתי עכשיו מההרצאה שלך על שוק ההון ורגולציה. כול הכבוד הרצאה מרתקת.עמי.
- 2.האסטרטג 21/04/2013 14:43הגב לתגובה זולא הבנתי את המונח אם אפשר הסבר אם אני מכור חוזים והגלגול בדיסאג'יו מה אני אמור לעשות?
- 1.אני רק שאלה 21/04/2013 14:28הגב לתגובה זוגופים אלו יכולים להמיר אחזקתן לנכס הבסיס בפקיעה. הרי הםבחרו חוזה בגלל הזליגה וההשפעה של נכס הבסיס. מה הרעיון להמיר חזרה? תודה.