אסטרטגיה מס' 41: SHORT PUT
האסטרטגיות מלוות בגרפים ודוגמאות מהפשוטות ביותר אל המורכבות ביותר. בכל שבוע יפורסמו שתי אסטרטגיות מסחר. תחילה יוצגו אסטרטגיות פשוטות שתכליתן להוות בסיס חיוני להבנת האסטרטגיות האחרות. לאחר מכן, אסטרטגיה אחת פשוטה לסוחרים חדשים ואסטרטגיה מורכבת למנוסים יותר. בגרפים המצורפים המדד נמצא ב-1000 נקודות, ריבית 5% סטיות התקן 20% והימים לפדיון לפי הכתוב במקרא של כל גרף וגרף.
כיצד ליצור את הפוזיציה?
1. מכור בשורט (=בחסר, =כתוב) אופציית PUT.
2. קנה באשראי נכס בסיס, ומכור בשורט אופ CALL (COVERED CALL).
3. קנה חוזה עתידי/ סינטטי ומכור בשורט אופ CALL .
4. קנה באשראי אופ 001 C ומכור בשורט אופ CALL.
הערה: ניתן לבצע את סעיפים 2 , 4 ללא אשראי אך כדי להשיג תוצאה דומה
צריך יהיה להוסיף את הריבית על ההון העצמי בגובה סכום המנוף לסעיף 1,3.
סוג משקיע:
- משקיע אופטימי הצופה נכס מוביל עולה/ מדשדש, וכן צופה המשקיע נכס מוביל הצפוי להקטין את תנודתיותו העתידית.
- משקיע שני הרוצה לדמות תיק נכס בסיס בעל COVERED CALL כלומר בעל TAKE PROFIT מובנה אך מחזיק את הכסף בפיקדון ולא רוצה לפעול בכול כובד התיק.
נגזרים:
דלתא: חיובית, ווגא: שלילית, טטה: חיובית (למעט אופ' עמוקה עמוקה בכסף). גאמא: שלילית, רו: חיובי.
אפיון פונקצית הרווחים וההפסדים:
הרווח המקסימאלי (בגובה הפרמיה) במועד המימוש מתקבל כאשר מחיר הספוט (= מחיר הנכס המוביל) נמצא מעל למחיר המימוש.
נקודת האיזון היא נק A והיא מחיר המימוש פחות הפרמיה ששולמה.
ההפסד גדל ככול שיורד מחיר נכס הבסיס (כאשר הוא מתחת מחיר המימוש)
והינו תיאורטית אין סופי.
- 5.ז.פ. 14/06/2013 14:06הגב לתגובה זו2 - למעשה הפרוייקט כמעט הושלם...אלו השלמת "חורים" שנשארו 3 - ראשית יש לך את זה כאן באתר...שנית ניתן עוד להתעמק הרבה..כול משפחת אסטרטגיות שהוזכרה כאן יכולה להתפתח עוד ועוד...נוסחאות יש בהרבה מקומות רשום בגוגל נוסחאות נגזרים ויקח לך הרבה זמן לברור... ללא קשר , את החומר מרוכז,כתוב וכולל נוסחאות נגזרים ניתן לקבל באקדמיה לפיננסים של מגדל., תודה לכול המגיבים.
- 4.ז.פ. 14/06/2013 09:50הגב לתגובה זואכן תפסת טעות, משקיע "משקיע אופטימי...." - יתוקן, תודה. בודאי כלל ידוע הוא כשהסקיו מתחדד אופציות call יורדות בסטייה הגלומה אבל עולות במחיר הנומינאלי ולהיפך אופ put עולות בסטייה הגלומה אבל יורדות במחיר הנומינאלי...ולהיפך... ככה "נושם" הסקיו...אגב תמיד ישנם מקרים יוצאים מן הכלל לכול כלל, והנך צודק אם הכותב היה כותב סטייה בדלתא אפס אבל זה לא עסקינן באסטרטגיה זו... תודה על ההערה הראשונה!
- מה הכוונה בככה נושם הסקיו..? (ל"ת)שאלה 14/06/2013 14:01הגב לתגובה זו
- 3.מתעניין 14/06/2013 08:46הגב לתגובה זוהיכן ניתן להתעמק עוד בנושאים הללו? היכן ניתן להשיג את הנוסחאות של הגרפים? איזה תוכנות תומכות בנושא? תודה מראש.
- כן,תדפיס. (ל"ת)פנקס 14/06/2013 20:26הגב לתגובה זו
- 2.פניני האם לא חזרת לאסטרטגיות פשוטות בסיסיות? (ל"ת)מ.ח 14/06/2013 08:35הגב לתגובה זו
- 1.ג'וש 13/06/2013 11:11הגב לתגובה זוכתבת כי "משקיע פסימי...." על נכס הבסיס. אם פסימי אז למה שישרטט פוט? שאלה שנייה: "..צופה המשקיע נכס מוביל הצפוי להקטין את תנודתיותו העתידית " . אני מכיר מקרים שתנודיות הנכס יורדת אך הסטייה הגלומה דווקא עולה בפוטים (מתחדד). נו ,ואז אתה גם מרוויח?...