מהו הגורם שיכול להקפיץ את הביטקוין גם ב-2025?
אחרי הזינוק המרשים ב-2024 הביטקוין מדשדש מעט בשבועות האחרונים - האם הוא יכול לבצע קפיצת מדרגה נוספת בשנה הבאה?
משקיעי האת'ריום תולים תקוות בשדרוג הנוסף שיתבצע בפברואר, אך לא כולם אופטימיים ביחס למטבע
2025 בביטקוין: מהו מנוע הצמיחה הבא של הביטקוין?
השעות הראשונות של שנת 2025 פוגשות את שווי מטבעות הקריפטו בכ-3.3 טריליון דולר ואת שווי השוק של הביטקוין בקרוב ל-1.9 טריליון דולר. אם שנת 2025 תהיה דומה לקודמתה אז בסופה שווי השוק של הביטקוין יחצה את ה-4 טריליון דולר. סיכוי נמוך שכך אכן יקרה, אבל אם יש משהו שיכול לגרום לזה לקרות, זה נושא הרזרבות המדינתיות.
אל סלבדור הייתה החלוצה, כשרכשה ביטקוין כבר לפני מספר שנים (והשבוע הודיעה שתוסיף לרכוש). בוטאן לא רוכשת ביטקוין אך היא אחת ממחזיקות הביטקוין הגדולות בעולם עקב פעילות הכריה המדינתית שלה, אך אלו נתפסו כקוריוז ותו לא. אולם הנושא עלה לכותרות וצבר תאוצה סביב קמפיין הבחירות בארצות הברית, כשפעילים במפלגה הרפובליקנית ואף טארמפ עצמו השתעשעו ברעיון. לא נראה שחלטה כזו תתקבל בקרוב בממשל טראמפ אך אין לדעת. מכל מקום, בשבועות האחרונים מדי שבוע מתפרסמת ידיעה על מדינה אחרת בה עולה הצעה כזו. בדרך כלל מדובר בהצעות חוק של פרלמנטרים זוטרים שאין להן באמת סיכוי לעבור בזמן הקרוב, אך המגמה הולכת ומתחזקת.
- מנכ"ל ריפל: "גנסלר יגרום לביידן להפסיד את הבחירות"
- 880 מ' ד' נכנסו לתעודות הסל ביום אחד - המוסדיים הגדולים ישנו את השוק?
אל הונג קונג, ברזיל וגרמניה הצטרפה השבוע שוויץ. בשוויץ ניתן ליזום הצעת חוק באמצעות תמיכה של 1.12% מהאוכולוסיה. אם מושג הרף ההתחלתי, ההצעה תוקדם למשאל עם. השבוע החל מהלך כזה לקדם הצעת חוק שתחייב את הבנק המרכזי לרכוש ביטקוין וזהב כחלק מהרזרבה האסטרטגית הלאומית של שוויץ. הדרך עוד ארוכה והסיכויים לא גבוהים במיוחד, אך ההצעה הזו מצטרפת, כאמור, לטרנד שצובר תאוצה. במידה והוא יתממש, ייתכן שבו טמון המנוע למעבר של הביטקוין לרמת המחירים הבאה.
בית ההשקעות פרנקלין טמפלטון, אחד ממנפיקי תעודות הסל על הביטקוין, חושבים שנראה שינוי כזה כבר בשנה הקרובה. בבית ההשקעות פרסמו תחזית לפיה בשנת 2025 מדינות יחלו לאמץ את הביטקוין כרזרבה אסטרטגית. במסגרת מספר תחזיות שפרסמה החברה לקראת שנת 2025 היא סבורה ש"כמה אומות" ינקטו בצעד הזה ושהביטקוין יחזק את מעמדו כנכס גלובלי כשומר ערך דיגיטלי, מהלך שיאיץ עקב אימוץ מוסדי ומדינתי. בית ההשקעות לא ציין מדינות ספציפיות להערכה הנועזת שלו. תחזית אופטימית נוספת של פרנקלין טמפלטון הקשורה לקריפטו הייתה שהוא יהפוך מ"ספקולציה לתשתיות" - כשטכנולוגיית הבלוקצ'יין תהפוך לשימושית יותר ויותר בתעשיית הפיננסים העולמית ותהפוך לחלק אינטגרלי ממנה
אז יקח כנראה עוד קצת זמן עד שהממשלות יאמצו את הביטקוין כנכס לרזרבה הלאומית, אבל החברות הפרטיות ממשיכות לעשות זאת. מנפיקת המטבע היציב טית'ר העבירה מטבעות ביטקוין בשווי של כ-700 מיליון דולר ל"רזרבה האסטרטגית" של החברה. ההעברה נעשית כחלק מכוונת החברה לגוון את אחזקותיה. במאי 23 החברה הודיעה על כוונתה להפנות עד 15% מהרווחים שלה לביטקוין. כעת מחזיקה החברה מטבעות בשווי 7.6 מיליארד דולר. במחצית הראשונה של שנת 2024 ייצרה החברה רווחים של 5.2 מיליארד דולר.
2025 באת'ריום: האם האת'ריום יצליח לפרוץ את תקרת הברזל סוף סוף?
האת'ריום אמנם טיפס ב-46% בשנת 2024, אך הוא בין הבודדים מבין המטבעות הבולטים שלא הצליח להשיג את שיא כל הזמנים והוא מציג תשואת חסר משמעותית אל מול האח הגדול שטיפס ב-121% בשנה החולפת. כעת הוא רחוק ב-31% מהשיא שהושג אי אז בשנת 2021. נראה שתמיד חסר איזה שהוא גרוש ללירה של האת'ריום. למרות שדרוגים חשובים שבוצעו בשנים האחרונות ברשת הבלוקצ'יין, ולמרות שהרשת היא המובילה בתחום החוזים החכמים המטבע לא באמת פורץ ומדשדש סביב שווי של 300 - 500 מיליארד דולר כבר תקופה ארוכה. האם שנת 2025 תהיה שנת מפנה?
תומכי המטבע מסתכלים בתקווה על פברואר השנה, אז יושק השדרוג הבא במפת הדרכים המתוכננת של מפתחי הרשת המכונה Pectra. השדרוג המתוכנן יקל על שימוש באפליקציות מבוססות בלוקצ'יין שעד כה הוא מסורבל ומחייב ארנקים ייחודיים, תשלומי עמלות ועוד. השדרוג אמור להסיר מגבלות ולפשט את השימוש באפילקציות מן הסוג הזה.
- אילון מאסק משנה שם ומקפיץ מטבע קריפטו - קקיוס מקסימוס ב-700%
- XRP: האם המטבע ישוב לשיאים או ימשיך לדשדש?
- תוכן שיווקי כמה מצבים בהם עו"ד ירושות וצוואות הוא הכתובת עבורכם
לדברי דייויד סילברמן, סמנכ"ל בפרויקט פוליגון (רשת לייר 2, ש"רוכבת" על גבי האת'ריום) במהלך השוק השורי של 2021 מיליוני אנשים התעניינו באפליקציות על רשתות בלוקצ'יין אבל הטכנולוגיה לא הייתה בשלה, ואילו "בסייקל הבא, אם נראה זרימה מסיבית של עניין, נהיה מסוגלים להראות דוגמות ראויות של מה שאנחנו חושבים שהוא העתיד של ווב3". ווב3 הוא כינוי לשלב הבא כביכול של האינטרנט, שבה הכוח מבוזר בידי ההמונים באמצעות רשתות בלוקצ'יין ולא מרוכז במוסדות מרכזיים או בידי החברות הגדולות. "חווית המשתמש הולכת להשתדרג" סיכם סילברמן.
אבל בחברת המחקר 10x פחות אופטימיים. מרקוס ת'ילן, ראש מחלקת המחקר בחברה אמר שהאת'ר "עלול לא להיות הבחירה החכמה ביותר" לקראת "ריצת השוורים של 2025". "אנחנו מאמינים שהאת'ר ישאר השקעה גרועה בטווח הבינוני, ומצפים שיציג שוב תשואת חסר אל מול הביטקוין גם בשנת 2025" כך לפי ת'ילין. הוא גם לא תולה תקוות רבות בשדרוג הצפוי בחודש הבא: "מבין 19 השדרוגים שבוצעו עד כה, רק לשניים הייתה השפעה משמעותית על מחיר המטבע, ואף הם התרחשו במהלך שוק שורי בביטקוין".
חודש דצמבר בכל זאת הביא בשורה חיובית לאת'ר. זרימת הכספים נטו לתעודות הסל העוקבות אחר מחיר המטבע הייתה גבוהה בהרבה מהרגיל והסתכמה ב-2.6 מיליארד דולר. תעודות הסל, אחד הגורמים לראלי בביטקוין, לא ממש הביאו לתוצאות דומות ביחס לאת'ר ולא הצליחו לעורר עניין בקרב המשקיעים, ואולי זה משתנה כעת. במשך כל אחד מ-8 השבועות האחרונים נרשמה זרימה חיובית לתעודות הסל על המטבע, ובתקופה הזו תעודות אלו עקפו את הביטקוין בגיוסים נטו.
חדשות נוספות מהשבוע האחרון
מיזוגים ורכישות: רוב האדיק, שותף בקרן ההון סיכון Dragonfly מעריך שבשנת 2025 תתרחב פעילות המיזוגים ורכישות בתעשיית הקריפטו. בשנת 2024 התבצעו סך הכל 248 רכישות ומיזוגים, יותר מ-221 שהתבצעו בשנת 2023 אך מתחת ל-271 של שנת השיא, 2021. "פעילות המיזוגים והרכישות הייתה רגועה בשנת 2024 כשהרבה חברות ופרויקטים לא היו בטוחים ביחס לאיך הסביבה הרגולטורית העתידית תראה" מה שישתנה בשנה הקרובה, ושנת 2025 תהיה "שנה הרבה יותר אקטיבית".
אילון מאסק משנה שם ומקפיץ מטבע קריפטו - קקיוס מקסימוס ב-700% (לכתבה
המלאה).
לראשונה בישראל - תעודות מחקות העוקבות אחר מחיר הביטקוין בשקלים. ראיינו את מנכ"ל קסם שאמר: "השקעה בביטקוין דרך קרנות ישראליות, חוסכת את עמלות המרת המט"ח" (לכתבה המלאה)
האם XRP בדרך לנסיקה נוספת? או אולי ראינו כבר את שיאו? זה השאלה המרכזית שעומדת כעת בפני המשקיעים ((לכתבה המלאה)
מה עשו המטבעות הגדולים בשבוע האחרון?
מגמה מעורבת בקרב המטבעות המובילים.
ביטקוין (BTC): המטבע איבד 3.36% והוא רחוק כבר ב-12% מהשיא שנרשם בחודש האחרון, ומחירו כעת 95,183 דולר.
את'ריום (ETH): גם האת'ריום איבד מערכו מאז השבוע האחרון, אך רק 1%. מחירו כעת 3393 דולר.
ריפל (XRP): הריפל טיפס ב-6.8% ממחיר לפני שבוע וב-14% ביממה האחרונה. מחירו כעת 2.41 דולר.
בייננס קוין (BNB): המטבע נסחר ביציבות השבוע ומחירו זהה לשבוע שעבר - 703 דולר.
סולנה (SOL): הסולנה עלה ב-4% ומחירו כעת 202 דולר.
דוג'קוין (DOGE): המטבע טיפס ב-2% למחיר של 0.33 דולר.
קרדאנו (ADA): הקרדאנו עלה השבוע ב-5% ומחירו כעת 0.937 דולר.