האם הריפל בדרך לחצי טריליון דולר? איך טראמפ יפיל או יזניק את שוק הקריפטו
בשוק הקריפטו ממתינים בעצבנות לראות האם התקוות הגדולות שנתלו בנשיא הנכנס אכן יתגשמו, ההשלכות יכולות להיות קריטיות להמשך הראלי; מטבע הריפל ממשיך לקבל בשורות טובות מדי יום והמשקיע הטכני הוותיק צופה לו זינוק של 300% בששה שבועות; אל סלבדור וארצות הברית מוכיחות
- מדיניות פרו קריפטו מושכת השקעות
הכל תלוי בטראמפ
מה יקרה ביום הראשון של ממשל טראמפ (או לפחות ב-100 הימים הראשונים)? בינתיים מתפרסמות הרבה מאד הצהרות על פעולות משמעותיות בתחומים שונים, לא מעט מהן נועדו לבטל פעולות של הממשל הקודם. כך, אגב, נהג גם הנשיא ביידן בימים הראשונים לכהונתו עם צרור צווים שנועדו לבטל חלק גדול מהמדיניות של טראמפ. כעת, הגלגל, שוב. מתהפך. הפעולות עליהם מכריזים טראמפ ומקורביו נעים ממשיכים את קמפיין הבחירות ונעים בין החלת תעריפים מפלצתיים על כל העולם, מדיניות הגירה קשוחה, חזרה במלוא המרץ של פעילות סקטור האנרגיה ונוגעים גם לקריפטו.
שחקנים משמעותיים בשוק הקריפטו גיבו את המרוץ הנשיאותי של טראמפ וכעת מצפים להחזר נדיב. החלום על "רזרבה מדינתית" כנראה לא יתגשם ביום הראשון וגם לא במאה הימים הראשונים, אבל בתעשייה מצפים בעיקר לראות הקלות בגישה לבנקים המסורתיים שעד כה מוגבלים מאד במתן שירותים לתעשיית הקריפטו. מדובר בנושא קריטי מאד ליכולת של התעשייה לגייס כספים, לפתח יוזמות ולצמוח. בלי גישה קלה לכסף אי אפשר לעשות כמעט כלום, כך שמדובר באבן ריחיים רצינית מאד שמוטלת כעת על צוואר התעשייה. עוד מצפים להקמת צוות יועצים שיתקמרד בקידום התעשייה. כל זאת מלבד המינויים הצפויים ליו"ר הSEC, CFTC ומינויים בסנאט לוועדת הבנקאות.
השאלה עד כמה יפעל טראמפ בנחרצות בנושא הזה מעורר מתח ועצבנות בתעשייה, ואולי מהווה את אחת הסיבות למימושים האחרונים בשוק הקריפטו. ההערכות בשוק הן שאם אכן טראמפ יצליח להמריץ את התעשייה בצורה אפקטיבית מחיר הביטקוין יכול לזנק גם ל-200 אלף דולר בשנה הבאה, ואילו אם הפעילות תהיה מינורית יותר ופחות יעילה האכזבה יכולה להחזיר את המטבע לאזור ה-70 אלף דולר (לקריאה נוספת).
שווי של חצי טריליון דולר לריפל?
ביום רביעי נרשמו ירידות ברוב המטבעות המובילים בשוק הקריפטו עם יוצא דופן בולט - הריפל ממשיך במומנטום החיובי ועלה במקביל לירידות בשאר השוק. הסיבה הפעם? כנראה בעיקר פגישת מנכ"ל חברת ריפל מעבדות בראד גארלינגהאוס עם הנשיא הנכנס דונלד טראמפ, אבל לא רק. הריפל, כאמור, נמצא במומנטום חיובי מאז הבחירות עם זינוק של כ-300% על רקע התקווה לפתרון המשפט הארוך מול ה-SEC, אבל גם על רקע השקת RLUSD, המטבע היציב של החברה והתקווה להשקה קרובה של תעודת סל על המטבע.
המטבע היציב של החברה מתקרב לשווי שוק של 100 מיליון דולר וצפוי להיות זמין בבורסות מסחר נוספות בקרוב. השבוע הודיעה חברת ריפל על שיתוף פעולה עם צ'יינלינק כדי לעודד אימוץ ושימושיות של המטבע היציב במסגרת פעילות הפיננסים המבוזרת (DeFi). התשתיות של צ'יינלינק שימשו כבר להעברות של מטבעות דיגיטליים בהיקף של 18 טריליון דולר.
- הביטקוין יגיע ל-200 אלף דולר? המשקיעים חלוקים לגבי עתיד המטבע הדיגיטלי
- מי המטומטם שקונה ביטקוין ב-200 אלף דולר כשאפשר לקנות ב-100 אלף דולר?
- תוכן שיווקי כמה מצבים בהם עו"ד ירושות וצוואות הוא הכתובת עבורכם
ריפל מתכוננת במרץ לכניסתו של טראמפ לתפקיד, ובמסגרת זו מעבירה עובדים ופעילות לארצות הברית. כעת כבר 75% מכלל הצעות העבודה של החברה מתבצעות בארצות הברית. בעבר, לאור המאבק מול יו"ר ה-SEC גארי גאנסלר, החברה העסיקה עובדים בעיקר מחוץ לארצות הברית, ופעילותה במדינה כמעט הוקפאה לחלוטין.
לאור כל זאת מפרסם המשקיע הוויתק פיטר ברנדט הערכה שנשמעת קצת מוזגמת. לדבריו המטבע יכול להגיע לשווי שוק של חצי טריליון דולר בתוך שישה שבועות, כשהוא מצפה לפריצה משמעותית של מחיר המטבע. נציין ששווי השוק הנוכחי הוא 137 מיליארד דולר בלבד, כך שברנדט מצפה לזינוק נוסף של מאות אחוזים במחיר הריפל. הוא מבסס את התחזית על תבניות ניתוח טכני. יחד עם זאת הוא מציין שעם הפריצה כלפי מעלה תיכשל התוצאות "בלתי ניתנות לחיזוי".
חברת CryptoQuant המנתחת את תנועות המטבעות הדיגיטליים ברשת טוענת שלחץ המכירות של המטבע נותר חלש, כשמספר המטבעות המועברים לבורסות המסחר נשאר יציב למרות הטיפוס החד בערך המטבע. כלומר המשקיעים שהרוויחו מאות אחוזים בזמן קצר לא ממהרים לממש ומצפים לעלייה נוספת בערך המטבע.
רזרבות ביטקוין
שתי חברות ציבוריות הודיעו השבוע על רכישת ביטקוין כרזרבה. הראשונה היא חברת המרקטינג Thumzup Media מלוס אנג'לס שהודיעה על רכישה ראשונה בהיקף מיליון דולר. בנוסף, חברת KULR Technology Group מסאן דייגו שעוסקת בפתרונות שימור אנרגיה לתעשיית החלל והבטחון קנתה 21 מיליון דולר נוספים של ביטקוין שמביאים את יתרת הביטקוין שברשותה ל-42 מיליון דולר. החברה החלה לרכשו ביטקוין לפני שבועיים ואיבדה מאז 27%. שתי החברות מכוונות להגיע לאחזקה של 90% מההון הנזיל שברשותן בביטקוין. חברת Thumzup מתכננת להשתמש בביטקוין גם כצורת תשלום.
מדינת באוטן היא אחת ממחזיקות הביטקוין הגדלות עקב פעילות הכרייה הענפה שמתבצעת בעזרת אחת מזרועות השלטון. היא מחזיקה למעלה מ-12 אלף מטבעות בשווי של כ-1.2 מיליארד דולר, מה שמעמיד אותה במקום החמישי מבין המדינות מחזיקות הביטקוין לאחר ארצות הברית, סין, בריטניה ואוקראינה.
במדינה ישנו מחוז בשם Gelephu Mindfulness City שמתנהל בצורה אוטנומית למדי שהודיע אף הוא על כוונתו ליצור רזרבות אסרטרגיות במטבעות קריפטו, בראשם ביטקוין, אך גם את'ריום ובייננס קוין ולהחריב את מעורבות המחוז בפעילות כריית הביטקוין, ואולי מטבעות נוספים "בעלי שווי שוק גבוה, ונזילות עמוקה, שתבטיח שניתן בקלות למכור ולקנות מהם".
חדשות נוספות מהשבוע האחרון
אסטרטגיית הפרו-קריפטו של נאייב בוקלה נשיא אל סלבדור תומך הקריפטו מתחילה לשאת פרות. מלבד זינוק ערך המטבעות שברשות המדינה ממרכז אמריקה הנשיא כיוון גם למשיכת השקעות של חברות מהתעשייה, וכעת נראה שזה מצליח. בורסת הקריפטו Bitfinex הודיעה כי תבצע רילוקיישן לזרוע הנגזרים שלה למדינת אל סלבדור. על פי ההודעה החברה קיבלה רישיון מרשויות המדינה. "עם הרישיון הזה אנחנו גאים למקום מחדש את Bitfinex Derivatives באל סלבדור - אומה מובילה בבניית כלכלה דיגיטלית חזקה" נאמר בהודעת החברה.
נראה שמדיניות ממשלתית הופכת להיות גורם מרכזי יותר ויותר בתעשייה. מלבד הצעד של Bitfinex והצעד של ריפל עליו כתבנו קודם, גם חברת Hive Digital, חברת כרייה הממוקמת בוונקובר, קנדה הודיעה על מעבר קרוב לסאן אנטוניו, טקסס שבארצות הברית על רקע כניסת הממשל אוהד הקריפטו במדינה.
דו קוון מייסד פרויקט הטרה-לונה שקרס ומחק 40 מיליארד דולר מכספי המשקיעים הופיע לראשונה בבית המשפט בארצות הברית והצהיר על חוסר אשמה. קוואן הוסגר לארצות הברית ממונטנגרו. ההאשמות נגדו כוללות הטעיית משקיעים ויצירת מצג שווא כאילו המערכת לייצוב מטבע הטרה היא יציבה ובטוחה. מלבד התביעה הפלילית הוא עומד גם בפני תביעה אזרחית
פלטפורמת Pump.fun ליצירת מטבעות "ממ" שפועלת על גבי רשת הסולנה הגיעה כבר להכנסות של 400 מיליון דולר, למרות ששווי שוק מטבעות הממ צנח בכ-40 מיליארד דולר בחודש דצמבר. הפלטפורמה הזו אחראית על כ-70% מנפח הפעילות על גבי הסולנה.
מה עשו המטבעות הגדולים בשבוע האחרון
ההייפ מהבחירות ממשיך לאבד מכוחו, והשבוע הקריפטו חזר להיסחר בקורלציה גבוהה יותר עם הנאסד"ק והנתונים הכלכליים. הנתונים שהתפרסמו בארצות הברית הראו על כלכלה חזקה ואולי חמה מהצפוי והרצוי, ועוררו שוב את דאגות האינפלציה שתוביל לריבית גבוהה יותר לאורך זמן ארוך יותר. החששות הללו הפילו את השוק וגם את המטבעות העיקריים, ובראשם הביטקוין והאת'רים, אולם לאחר מכן הירידות התמתנו וכעת השינויים ברוב המטבעות הם מינוריים בסיכום שבועי. על רקע זה מעניין לראות איך יגיבו המטבעות העיקריים לדו"ח התעסוקה שיפורסם ביום שישי, ולהחלטת הריבית בשבוע הבא.
ביטקוין: הביטקוין שוב ביקר ברמת מחיר 6 ספרתית ביום שני השבוע, אולם מיד לאחר מכן צנח עד 92 אלף דולר למטבע בתנודתיות שעדיין לא מאפשרת להתייחס אליו כאמצעי תשלום. כעת הוא נסחר תמורת 94.3 אלף דולר, ירידה שבועית של 1.2% בלבד.
את'ריום: עם ירידה של 2.5% השבוע המטבע נסחר כעת תמורת 3323 דולר.
ריפל: למרות עליה של כ-2% ביממה האחרונה, בסיכום שבועי הריפל איבד כאחוז ונסחר כעת תמורת 2.35 דולר למטבע.
ביינס קוין: איבד כאחוז השבוע למחיר 698 דולר למטבע.
סולנה: המפסיד הגדול של השבוע עם ירידות של 5% למחיר 194 דולר.
דוג'קוין: המטבע החזק של השבוע עם עליה של 2% למחיר 0.338 דולר.
- 2.גון 09/01/2025 20:41הגב לתגובה זומטבעות קריפטו זה נכס וירטואלי לא עומד מאחוריהם שום גוף משמעותי או נכס שמגבה את המטבע השיטה של המטבעות ניראות יותר כפרמידה של הצע וביקוש
- 1.רני 09/01/2025 18:45הגב לתגובה זוהבלון הזה ייקח גם את שוק המניות. הנפילות יהיו כל כך חריפות עד שאנשים ייתנו הוראות מכור הכול כולל מניות.