תשואה של 500% בחודשיים; מטבע הקריפטו המוביל; ב-SEC צפויים להתחיל לשנות את כללי הקריפטו בקרוב
הריפל (XRP) ממשיך להיות המטבע המוביל מאז הבחירות עם זינוק של כ-500% - מה מניע את הזינוק במטבע? ברויטרס מדווחים כי כבר בתחילת השבוע צפויים לעבוד ב-SEC על קיום הבטחות הבחירות של טראמפ; מדינות בארצות הברית מתחילות להעביר חוקים ליישום רזרבת ביטקוין אסטרטגית
הריפל (XRP) ממשיך לככב בראש טבלאות התשואות
הביטקוין חזר לאזור רמת מחיר 6 ספרתית, שוב בהשפעת אירועי מאקרו (דו"ח אינפלציה טוב הצפוי במקרה זה), והציפיה לכניסה לתפקיד של הממשל החדש על שלל פקידיו אוהדי הקריפטו. שוב הביטקוין לא לבד, ואפילו לא המוביל. מי שממשיך לככב הוא הריפל (XRP) שמזנק לרמות שיא ולא עוצר מאז הבחירות. שבוע שעבר שאלנו האם הוא בדרך לחצי טריליון דולר בעקבות ניתוח של משקיע טכני, אז הוא עדיין רחוק משם אבל ממשיך לטפס בקצב המהיר ביותר מבין המטבעות הגדולים עם כ-30% נוספים בשבוע האחרון ולראשונה מזה 7 שנים הוא נסחר במעל 3 דולר למטבע. מאז הבחירות עלה המטבע כבר ביותר מ-500%. כפי שכתבנו בשבועות האחרונים כמה פעמים, העליה מגיעה על רקע הציפיה להקלות רגולטוריות שיביאו גם לפתרון המשפט ארוך השנים שמתנהל נגד החברה, וכן מעלייה בפעילות הריאלית של החברה שמשמשת כפלטפורמה לניהול תשלומים בנלאומיים, כמו גם מהציפיה להשקת תעודת סל על המטבע, שכעת הוא השלישי בגודלו.
השבוע התווסף נתון נוסף – המחזיקים הגדולים, המכונים לוויתני הקריפטו, מגדילים אחזקות במטבע. חשבונות עם בין מיליון ל-10 מיליון מטבעות ריפל רכשו עוד מטבעות בשווי 3.8 מיליארד דולר מאז ה-12 בנובמבר. בדרך כלל מדובר בנתון שורי.
בממשל החדש לא יבזבזו זמן
בסוכנות הידיעות רויטרס מפרסמים בשם שלושה מקורות אנונימיים שהפקידים המזוהים עם המפלגה הרפובליקנית ב-SEC צפויים להתחיל לקדם את ענייני הקריפטו כבר בתחילת השבוע הבא. פול אטקינס הוא המינוי המיועד של טראמפ לראשות ה-SEC אך לא ברור עדיין האם מינוייו יאושר על ידי הסנאט. בינתיים, לאחר התפטרותו הצפויה של גארי גנסלר ב-20 בינואר, ישנם שני מינויים קודמים מטעם המפלגה הרפובליקאית, הסטר פירס ומרק אוידה, שצפויים להנות מרוב עוד לפני מינויו של אטקינס בעקבות ההתפטרות הצפויה, ויתחילו לממש מדיניות תומכת קריפטו. שניהם נחשבים לתומכי קריפטו והביעו בעבר ביקורת על המדיניות שהוביל גנסלר. פירס ואוידה עבדו בעבר עם אטקינס, ויש להם מערכת יחסים טובה.
בין השאר מדווחים המקורות האנונימיים כי הצמד צפוי להתחיל בניסוח החוקים שיגדירו מתי מטבע קריפטו נחשב לנייר ערך ומתי לסחורה, הגדרה שעד כה התעקשו ב-SEC בצורה תמוהה ביותר לא לספק למרות התחינות החוזרות והנשנות של פעילים בתעשייה.
בנוסף, הם צפויים לבחון מחדש כמה תביעות שמתנהלות כרגע מול גורמי קריפטו. יו"ר ה-SEC הנוכחי גארי גנסלר הוביל לפחות 83 פעולות אכיפה הקשורות בקריפטו. חלק מהמקרים האלו שעדין מתנהלים צפוים להיבחן מחדש כבר בימים הראשונים, כל עוד אין בהם חשדות להונאה, וחלקם צפויים להתבטל. המקורות הדגישו, עם זאת, שפעילות נגד הונאות תמשיך במלוא העוצמה ואולי אף בעוצמה מוגברת.
למרות שהפקידים צפויים להתחיל במלאכתם כבר בשבוע הבא לא צפויים תוצאות ממשיות לפחות עוד כמה חדשים. כתיבת תקנות ברורות וגם ביטול הליכי אכיפה הם תהליכים שלוקחים זמן רב. כמו כן, בנוגע לביטול חלק מהליכי האכיפה, בית המשפט צפוי להתנגד. יחד עם זאת מדובר בהחלט לחדשות הטובות להם ציפו בתעשיית הקריפטו, והן מהוות חלק מהסיבות לזינוק האחרון במטבעות לאחר המימושים בשבועות האחרונים.
חדשות נוספות מהשבוע האחרון
טקסס אמנם איננה מדינה עצמאית
אלא חלק מהפדרציה שמרכיבה את ארצות הברית, אבל במדינה דנים כעת בבית הנבחרים של המדינה בחוק לרכישת המטבע כרזרבה אסטרטגית. הסנטור צ'רלס שורטנר שהציע את החוק אמר כי "זה יהפוך את טקסס למדינה הראשונה שיוצרת רזרבת ביטקוין אסטרטגית". החוק יאפשר למדינה לייסד קרן ביטקוין
מחוץ לקופת המדינה הרגילה. טקסס איננה היחידה, גם באוקלהומה דנים כעת בחוק דומה. ובפנסילבניה צפויים לדון בהצעה דומה שהונחה בנובמבר. הצעות דומות הוגשו בצפון דקוטה ובניו המפשייר.
מי שלא מרים ידיים מול גל הקריפטו הסוחף הוא ג'יימי דיימון, המנכ"ל המיתולוגי של הבנק הגדול בארצות הברית, ג'י פי מורגן, שממשיך להביע את סלידתו מהתחום. השבוע שוב אמר בראיון לרשת CBS כי ביטקוין הוא "הונאה" ו"ללא ערך פנימי" ושהוא משמש ל"סוחרי מין, מלביני כספים ודורשי כופר". טכנולוגיית הבלוקצ'ין, לדבריו, דווקא כן יכולה להוות פתרון למספר בעיות, אבל כל נושא הערך הכספי של המטבעות, לדעתו, לא מוצדק. כך הוא מנסה להסביר את הסתירה בין התנגדותו למטבעות קריפטו לבין העובדה שהבנק נכנס להשקעות בתחום הבלוקצ'יין.
חברת טית'ר, מפעילת המטבע היציב הגדול בעולם, ממשיכה להדק את קשריה עם אל סלבדור. החברה הודיעה כי תעביר את משרדיה הראשיים ואת החברות הבנות מאיי הבתולה לאל סלבדור, וזאת לאחר שקיבלה רישיון כספקית שירותי נכסים דיגיטלים (DASP). מנכ"ל החברה כבר רכש נכסים במדינה ואף התאזרח בה. הסיבה למעבר היא סביבה רגולטורית תומכת וכן התפתחות של קהילת קריפטו במדינה.
בית המשפט בארצות הברית אישר להחזיר מטבעות ביטקוין בשווי 9 מיליארד דולר לחברת Bitfinex שסבלה מפריצה של האקרים בשנת 2016 שגנבו את המטבעות.
מה עשו המטבעות הגדולים בשבוע האחרון?
במהלך השבוע המשיכה המגמה השלילית והביטקוין צנח אל מתחת ל-90 אלף דולר, אלא שלאחר מכן החלה התאוששות שהגיעה עם זינוקים ביממה האחרונה בעקבות נתוני האינפלציה והביטקוין שוב נוגע ב-100 אלף דולר.
ביטקוין: הביטקוין ממשיך להיות במרחק נגיעה מ-100 אלף דולר, ונסחר כעת תמורת 99.6 אלף דולר, עלייה שבועית של כ-6%.
את'ריום: המטבע השני בגודלו עם עליה צנועה יותר של 1% בסך הכל נסחר כעת תמורת 3371 דולר.
ריפל (XRP): הריפל כאמור הוא המנצח הגדולה של השבוע עם זינוק של 30% למחיר 3.07 דולר למטבע. המטבע טיפס בכ-47% מתחילת השנה.
בייננס קוין: לאחר עליה של כ-2% נסחר המטבע תמורת 710 דולר.
סולנה: בסיכום שבועי עלה הסולנה ב-4% למחיר 202 דולר.
דוג'קוין: המטבע השני בחוזקו השבוע עם זינוק של 11% למחיר 0.377 דולר.