![קריפטו קריפטו](https://res.cloudinary.com/bizportal/image/upload/f_auto,q_auto/giflib/news/rsPhoto/sz_268/rsz_870_420_cardano-blockchain-platform-concept.jpg)
אחרי רובינהוד: האם דוחות קויינבייס גם יפתיעו לטובה?
זינוק של 700% מהכנסות ממסחר בקריפטו סייעו לדוחות חלומיים של רובינהוד, האנליסטים מצפים לדוחות מצויינים של קוינבייס; נפח המסחר הכולל בקריפטו הסתכם בשנת 2024 ב-19 טריליון דולר, יותר מפי 2 משנת 2023; הבייננס קוין מזנק במעל 10% בעקבות בקשה משותפת עם ה-SEC להשעיית ההליכים המשפטיים המתנהלים נגד החברה; סיכוי לשורט סקוויז באת'ריום
דוחות חברת המסחר רובינהוד היו מצויינים, לא מעט בזכות זינוק של 700% בהכנסות ממסחר בקריפטו. ההכנסות הללו הגיעו ל-358 מיליון דולר לעומת 45 מיליון ברבעון המקביל, והיוו יותר משליש מההכנסות הכוללות ממסחר. סך הכל ההכנסות הסתכמו ב1.01 מיליארד דולר, עליה של 115%.
מניית רובינהוד מזנקת ב-15% אחרי דוחות חזקים מאוד; מה יהיה בהמשך?
ברובינהוד מדובר בעסק חשוב אבל לא העיקרי, בחברת קוינבייס שעתידה לפרסם את דוחותיה לאחר שעות המסחר ביום חמישי מסחר בקריפטו הוא מקור ההכנסות העיקרי, מה שמעורר אופטימיות שהחברה צפויה להציג דוחות מצויינים. כרגע ממוצע תחזית ההנכסות הוא ל-1.8 מיליארד דולר ברבעון הרביעי לעומת 1.26 מיליארד ברבעון הקודם, הרווח למניה צפוי לטפס ל-1.99 דולר לעומת 0.41 דולר ברבעון הקודם, ונפח המסחר צפוי להיות הגבוה ביותר מאז הרבעון הרביעי של שנת 2021 (שיא הראלי הקודם) ולהסתכם בכ-195.9 מיליארד דולר. אמש התפרסם דו"ח של חברת H.C. Wainwright & Co שצופה שהחברה תביס בקלות את ממוצע תחזיות האנליסטים ותציג הכנסות של 1.911 מיליארד דולר ורווח של 2.21 דולר למניה. האנליסט מייק קולונס כותב שישנן "רוחות גביות חזקות" שיתרמו לתוצאות הטובות מהצפוי, בעיקר הפריצה של הביטקוין והאת'ריום לאחר תוצאות הבחירות, הזרימה של 16 מיליארד דולר נטו לתעודות הסל, והזינוק בנפחי המסחר בכל הבורסות המרכזיות בשיעור תלת ספרתי. הצפי להכנסות בשנת 2025 זינק ל-7.3 מיליארד דולר לעומת הערכה קודמת ל-5.3 מיליארד דולר, והרווח למניה יגיע להערכת קולונס ל-8.29 דולר למניה, כשקודם לכן הוא צפה רק 2.77 דולר. האנליסט העלה את מחיר היעד מ-255 ל-330 דולר למניה.
- סולנה, XRP ו"האח של ביטקוין" - המטבעות הבאים שצפויים לקבל קרנות סל
- שוק הקריפטו: הביטקוין מתאושש, אך האלטקוינים מתקשים לחזור למסלול
בכלל שנת 2024 מסתמנת כשנה יוצאת דופן לחברות המסחר בביטקוין. נפח המסחר הכולל במטבעות הקריפטו בשנת 2024 הגיע לשיא של 19 טריליון דולר, יותר מפי 2 מנפח המסחר שנה קודם לכן שהסתכם ב-8.05 טריליון דולר. יחד עם זאת לא מדובר בשיא, שכן בשנת 2021 נפח המסחר היה 25.21 טריליון דולר. בייננס היא עדיין הבורסה המובילה עם כמעט 40% מנפח המסחר הכולל. קריפטו.קום מובילה על קוינבייס כבורסה השניה בגודלה מבחינת נפח המסחר עם זינוק של 970% ל-1.29 טריליון דולר.
לקראת חוסר איזון בין הביקוש וההיצע בביטקוין?
עוד ועוד מדינות בארצות הברית מתעניינות ביצירת רזרבת ביטקוין אסטרטגית. חוקר בחברת הקרנות VanEck מעריך את הביקוש שיווצרו במידה ו-20 המדינות שפועלות בנושא אכן יקנו את המטבעות בכ-247 אלף מטבעות בשווי של קרוב ל-23 מיליארד דולר לפי הערך הנוכחי, מה שעשוי להוסיף
לביקוש מצד המוסדיים וקרנות הפנסיה שממשיך לגדול ולתמוך במחיר הביטקוין. בינתיים המדינה המתקדמת ביותר לקראת ביצוע היא יוטה שמחכה כעת לאישור הסנאט בלבד. מדינות אחרות שנוקטות בפעולות מעשיות לקבל אישור כזה הן מיסורי, אריזונה, אקלוהומה וקנטקי.
מלבד המדינות ותעודות הסל, גם החברות הציבוריות מגדילות את הביקוש. המובילה היא כמובן סטרטגי (מיקרוסטרטגי לשעבר) אבל היא בהחלט לא לבד. חברת ניהול האנרגיה KULR היא אחת מהחברות הציבוריות שהחלו לרכוש ביטקוין לדפי המאזן בעקבות סטרטגי. היא החלה לעשות זאת בדצמבר עם רכישה של 217 מטבעות בשווי 21 מיליון דולר, ובחודש האחרון היא רכשה עוד 21 מיליון. מאז תחילת פברואר היא רכשה עוד 10 מיליון, ויחד עם עליית ערך הביטקוין מגיע שווי אחזקותיה לכ-60 מיליון דולר.
בעוד צד הביקוש ממשיך לגדול בעקביות, בצד ההיצע המגמה הפוכה, אולי כתוצאה ישירה של העלייה בביקוש. רזרבת הביטקוין שברשות בורסות הקריפטו ירדו לשפל של 3 שנים על רקע המשך קניות מסיביות של תעודות הסל, בעיקר עקב תיאבון מוסדי גבוה לנכסים הדיגיטליים, והוא מסתכם כעת, בכל הבורסות, בכ-2.5 מיליון מטבעות. הירידה הדרמטית בהיצע יכולה לנבא שוק שורי, כעת כשהביטקוין מתקשה לכבוש טריטוריות משמעותיות מעל רף ה-100 אלף דולר, ונסחר כעת כמה אלפי דולרים מתחתיו. אם חוסר האיזון הנוכחי בין הביקוש להיצע ימשך צפויה שבירה של המחסום הזה בקרוב.
מטבעות יציבים
יו"ר הבנק המרכזי בברזיל גבריאל גאליפולו אומר שהשימוש בקריפטו במדינה מזנק, וש-90% מהעליה מיוחסת למסחר במטבעות יציבים. המטבעות היציבים הצמודים לדולר מהווים מעין תחליף לרכישת מטבע חוץ ומאפשרים לתושבים במדינות שסובלות מאינפלציה גבוהה לשמור על הערך של כספם. בכנס שנערך במקסיקו אמר גאליפולו שהשימוש במטבעות הללו נעשה כאמצעי תשלום, ובכך הם מהווים אתגר לפיקוח והרגולציה על שוק הכסף המקומי בהיבטים של מיסוי ושל הלבנת כספים.
ערך השוק של המטבע היציב השני בגודלו USDC זינק ל-56 מיליארד דולר כששוק המטבעות היציבים
ממשיך לצמוח בקצב מהיר. במהלך השוק הדובי איבד המטבע עשרות אחוזים והגיע לנפח שוק של 24 מיליארד דולר בשפל בנובמבר 23. נפח השוק הכולל של המטבעות היציבים זינק מ-121 מיליארד דולר באוגוסט 23 ל-224 מיליארד דולר כעת. טית'ר הוא עדיין המטבע הדומיננטי עם שווי שוק של מעל
141 מיליארד דולר.
- דונלד ומלניה גרפו מעל 120 מיליון דולר; המשקיעים הפסידו מיליארדים; הונאה של הנשיא?
- הקריפטו בצלילה - XRP נופל ב-23%
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
מה קורה מחוץ ליקום הביטקוין?
מטבע האת'ר סובל ממומנטום שלילי, לא הצליח לבצע פריצה משמעותית אל עבר שיא כל הזמנים במקביל לביטקוין, ומאז התרחק ממנו מאד. בתוך כך פוזיציות השורט על המטבע זינקו ב-500% מאז נובמבר, כשקרנות גידור רבות מהמרות נגד המטבע. הלחץ הזה יכול להמשיך להוריד את המטבע, מצד שני זרימת כספים, למשל דרך תעודות הסל, עשויים ליצור שורט קוויז אלים שיזניק את המטבע. תעודות הסל על האת'ריום ראו זרימה חיובית של 2 מיליארד דולר בדצמבר וכחצי מיליארד נוספים בשבוע שעבר.
שגעון מטבעות ה"ממ" נרגע? כ-50 מיליארד דולר נמחקו משווי השוק של מטבעות ה"ממ" בשלושת השבועות האחרונים. נפח המסחר היומי ירד ב-35% ל-9.5 מיליארד דולר. רוב מטבעות ה"ממ" רושמים ירידות של בין 10% ל-70% מתחילת השנה (כלומר בפחות מחודשיים), במה שנראה כהתפוצצות מהירה של הבועה. במקביל הסולנה, הרשת שעל גבה הושקו מרבית המטבעות הללו איבדה את מקומה כמטבע השלישי, ולאחר מכן גם הרביעי בגודלו וכעת הוא ניצב במקום החמישי בלבד.
רגולציה
ה-SEC וחברת בייננס הגישו במשותף בקשה לשופט פדרלי להשעות את ההליכים השיפוטיים ביניהם ל-60 יום. הסיבה היא צוות המשימה החדש שהוקם ב-SEC וההשלכות הרגולטוריות שייתכן שתהיינה לעבודתו. לאחר 60 יום יפרסמו הצדדים דו"ח במשותף בנוגע לאפשרות להמשך הדיון המשפטי ביניהם. לפי מספר גורמים בשוק, חברות נוספות כמו ריפל, קוינבייס וקראקן נגדן מתנהלים כעת הליכים, שאינם כוללים הונאות אלא רק בעיות רגולטוריות, עשויות לנקוט בצעד דומה בקרוב. זהו צעד ראשון מסוג זה מאז כניסתו לתפקיד של יו"ר ה-SEC הזמני מארק אויודה. דובר של חברת בייננס מסר: "אנחנו אסירי תודה ליו"ר הזמני אויודה על הגישה המתחשבת שלו לוודא שנכסים דיגיטליים מקבלים את המיקוד החוקי והרגולטורי הראוי בתור הזהב החדש של בלוקצ'יין בארצות הברית וברחבי העולם". הצעד הראשון של אויודה כיו"ר ה-SEC היה להקים צוות משימה מיוחד לגיבוש המסגרת הרגולטורית לתעשיית הקריפטו בארצות הברית, כבר ב-21 לינואר, ביום הראשון לפעילות הממשל החדש. הכוח מובל על ידי הסטר פירס, תומך קריפטו. בעקבות ההודעה מזנק מטבע הבייננס קוין בשיעור דו ספרתי.
במקביל מינויי תומכי הקריפטו בממשל טראמפ ממשיכים עם שני מינויים בכירים נוספים. ג'ונת'ן גולד מונה ליו"ר ה-OCC, הרשות הפדרלית המפקחת על הבנקים הלאומיים והחסכונות הפדרליים, ומתוקף תפקידו הוא יוכל לקדם את מעורבות הבנקים בעסקי הקריפטו, שהייתה (ועודנה) מוגבלת למדי. בנוסף, חוקים שמקודמים כעת יהפכו את ה-OCC לרגולטור המפקח על המטבעות היציבים. מינוי נוסף הוא של ג'ונת'ן מקרנאן ל-CFPB הגוף שאחראי על הגנת הצרכן במערכת הפיננסית, גוף נוסף שנמצא תחת ביקורת של אנשי טראמפ, וקשור גם לגופי קריפטו. קודם לכן פורסם על מינוי אפשרי של ברייאן קוינטנז, בכיר לשעבר בקרן הגידור a16z המתמחה בהשקעות קריפטו, ליו"ר ה-CFTC, הוועדה למסחר בסחורות וחוזים עתידיים, אחד משני הגופים המרכזיים המפקחים על הקריפטו יחד עם ה-SEC. כך מתגבש לו צוות רגולטורי התומך מאד בתעשיית הקריפטו, כפי שהתחייב טראמפ קודם לבחירות. קווינטז כבר עבד קודם לכן ב-CFTC וזוכה לתמיכתה היו"ר הנוכחית קארולין פהאם.
מה עשו המטבעות הגדולים השבוע
לא נרשם כיוון ברור כשהמטבעות המרכזיים ממשיכים לדשדש וברובם רשמו ירידות.
ביטקוין: ירידה של 2% השבוע מביאה את ערך המטבע ל-96 אלף דולר בשעה זו.
את'ריום: המומנטום השלילי נמשך עם ירידה שבועית של מעל 5%. מחיר המטבע כעת הוא 2688 דולר.
ריפל (XRP): ירידה מינורית של כאחוז. מחיר המטבע כעת 2.44 דולר.
בייננס קוין: המטבע זינק השבוע ב-21%, 11% מהם ביממה האחרונה בעקבות הבקשה להשעיית התביעה כאמור לעיל. מחיר המטבע כעת 705 דולר.
סולנה: על רקע הצניחה במטבעות ה"ממ" הסולנה ממשיכה לאבד גובה עם ירידה שבועית של 5% למחיר 193 דולר למטבע.
דוג'קוין: ירידה שבועית של כ-3% מביאה את מחיר המטבע לכרבע דולר.