
טראמפ, מדינות וחברות ענק - למה כולם רוצים להנפיק מטבעות יציבים?
פרויקט הקריפטו של משפחת טראמפ, מדינת וויומינג בארצות הברית וענקית הפיננסים פידלטי השיקו כבר, ישיקו או שוקלים האם להשיק מטבעות יציבים - מכונת המזומנים של הקריפטו ואבן יסוד באקו-סיסטם של התעשייה
מטבעות יציבים
כתבנו פה לא פעם על החשיבות של המטבעות היציבים באקו-סיסטם של עולם הקריפטו. אלו משמשים כנדבך מרכזי בדרך של נכסים ממטבעות הפיאט לעולם הקריפטו ובחזרה, בנוסף הם מאפשרים "החניה" של כספים לטווחי זמן שונים בין השקעות מבלי צורך להמיר למטבעות פיאט בינתייים, פעולה מסובכת ומורכבת הרבה יותר. בנוסף, מדובר במכונה משומנת ליצירת מזומנים - אחת היעילות ביותר בעולם הקריפטו ובכלל. לכן, לא פלא שיותר ויותר מתעניינים בכניסה לשוק הרווחי. יחד עם זאת, התחום עדיין לא חף מבעיות. הגדולות שבהן הם חוסר פיקוח וחוסר שקיפות. עדיין לא נקבעה חקיקה מתאימה לפיקוח על התחום שמגלגל מאות מיליארדי דולרים, ומשכך בעל פוטנציאל ליצירת זעזוע רציני בשווקים, וכן אין שקיפות מספקת בנוגע לגיבוי של המטבעות היציבים. נזכיר, כי קריסת פרויקט המטבע היציב טרה-לונה היה הגורם לאחת המחיקות הגדולות ביותר בעולם הקריפטו (ובכלל) ואחד התורמים למשבר האחרון בעולם הקריפטו.
כעת, לראשונה, מדינה מתעניינת בכניסה לתחום. מדינת וויומינג הודיעה כי תנפיק מטבע יציב (סימול WYST) שיגובה ברמה של 102% בנכסי המדינה במזומן, אגרות חוב ממשלתיות ועוד. למדינה רזרבה בגובה 31 מיליארד דולר. המדינה תשתמש בשירותי LayerZero כמנפיקה. 9 רשתות בלוקצ'יין נשקלות כעת לצורך הפרויקט ובראשן הרשתות הגדולות את'ריום וסולנה. המדינה תחל עם ניסוי בהיקף קטן בשבועות הקרובים עם צפי להשקת המטבע באופן רשמי ביולי השנה. מדינת וויומינג היא אחת המדינות היותר ידידותיות לקריפטו בארצות הברית. יחד עם זאת הניסיון ליצור רזרבת ביטקוין אסטרטגית למדינה נבלמה לעת עתה.
גם פרויקט World Liberty Financial המקושר למשפחת טראמפ חומד לו מטבע יציב משל עצמו והשיק השבוע את USD1. בערב ההשקה בוושינגטון השתתף גם דונלד טראמפ ג'וניור. במקר זה הפרויקט יושק על רשת האת'ריום וה-BNB Chain של חברת בייננס. גם ענק ההשקעות פידלטי שוקל השקת מטבע יציב משל עצמו. דובר החברה מסר כי החברה בוחנת את הנושא אך טרם התקבלה החלטה.
המטבעות של וויומינג וטראמפ יצטרפו למטבעות של פייפל (PYUSD) וריפל (RULSD) שהונפקו לאחרונה וכמובן למטבעות הגדולים USDC וטית'ר ששולטים בשוק. כאמור, הסיבה העיקרית לעניין הרב במטבעות יציבים היא העובדה שהם מהווים מודל עסקי פשוט, רווחי ומוכח, וכן החשיבות שלהם בעולם הקריפטו שיוצר ביקושי ענק שממשיכים לצמוח כל העת.
- יצרני הפנטניל הסיניים, הקרטלים המקסיקנים ורשתות הקריפטו
- אכזבה מהממשל מתבטאת בצניחה במחיר מטבעות הקריפטו- האם האכזבה מוצדקת?
בתוך כך השחקניות הגדולות בתחום ממשיכות להתרחב. לאחרונה המטבע השני בגודלו USDC שלא הצליח עד כה להוות תחרות משמעותית לטית'ר מתחיל לתפוס תאוצה. היקף המטבעות שבמחזור צמח ל-60 מיליארד דולר - שיא כל הזמנים - עדיין רחוק מהטית'ר עם כ-144 מילארד דולר. רוב מטבעות ה-USDC פועלים על רשת האת'ריום - כ-36 מיליארד דולר, 10 מיליארד נוספים על הסולנה ושאר המטבעות ברשתות נוספות. העליה האחרונה בהקף המטבעות המונפקים העלה את נתח השוק של סירקל מנפיקת USDC לכ-25.4% לעומת 20.7% בלבד לפני כשלושה חודשים, מרבית ההתרחבות על חשבון נתח השוק של טית'ר. סירקל מנצחת גם במספרים מוחלטים - 16.3 מיליארד מטבעות נוספו בשלושה חודשים לסירקל לעומת 3.3 מיליארד בלבד לטית'ר. הגורם המרכזי לצמיחת סירקל הוא הרגולציה, בעיקר האירופית. סירקל התאימה עצמה לרגולציה האירופית החדשה שנכנסה לתוקף בסוף שנת 2024 בעוד טית'ר החליטה להפסיק את פעילותה באירופה.
בינתיים בקונגרס מקדמים את החוק שיאסדר את נושא המטבעות היציבים, במה שעשוי להעניק יציבות ושקיפות לתעשייה המתרחבת. החוק המכונה GENIUS Act מציע פיקוח הדוק יותר על דרישות הבקרה והגיבוי של המטבעות היציבים. בתוך כך ברויטרס מדווחים כי טית'ר נמצאת בשיחות עם 4 ענקיות ראיית החשבון (4 החברות הגדולות בעולם השולטות בשוק) לצורך ביצוע בקרה עצמאית בלתי תלויה שתוכל לעמוד ברגולציה החדשה. פאולו ארוינו אמר כי בקרה כזו היא "בעדיפות עליונה" עבור החברה. כהכנה לביקורת הזו מינתה החברה סמנכ"ל כספים חדש, סיימון מקוויליאמס. בשנת 2024 הרוויחה טית'ר 13.7 מיליארד דולר.
לא רק הדולר נמצא במשחק. חברת Bitso השיקה מטבע יציב בסימול MXNB שכפי שניתן להבין משמו צמוד לפסו המקסיקני. המטבע יושק על גבי רשת ארביטרום.
- בדרך ל-80 אלף: סוחרי הקריפטו מתכוננים לירידות
- הביטקוין סביב 85 אלף דולר, ממה המשקיעים עוד חוששים?
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
חברות הרוכשות ביטקוין
עוד ועוד חברות מנסות לחקות את הטרנד של סטרטג'י עם רכישת ביטקוין כהשקעה לטווח ארוך. רובן עושות זאת בסכומים זניחים יחסית שלא מזכירים את ההשקעה העצומה של סטרטג'י שממשיכה להיות הרוכשת הגדולה. השבוע לאחר רכישה נוספת בשווי של יותר מחצי מיליארד דולר חצתה החברה את הרף הסימבולי של 500 אלף מטבעות שברשותה. כעת מחזיקה סטרטג'י 506,137 מטבעות. הרכישה האחרונה התבצעה במחיר ממוצע של 84529 דולר, ושווי הנכסים כעת עומד על כ-44 מיליארד דולר, אך החברה נסחרת בשווי של קרוב ל-90 מיליארד דולר - פער שעדיין קשה מאד לגישור. במהלך 6 החודשים האחרונים טיפסה מניית החברה בכ-100%.
חברה חדשה שמצטרפת לטרנד ועושה זאת בהיקף גדול יחסית היא גיימסטופ. החברה ידועה מבועת חברות ה"ממ" שהקפיצה את ערכה של קמעונאות משחקי הוידאו לשווים לא הגיוניים עקב פוסטים ברשתות חברתיות. החברה ניצלה את ההייפ לגיוס מיליארדי דולרים, למרות שהמודל העסקי הבסיסי שלה - רשת חנויות למכירת משחקי וידאו - ממשיך להיות הפסדי והחברה ממשיכה לסגור סניפים ברחבי ארצות הברית. מכל מקום קופת החברה מלאה בכ-5 מיליארד דולר במזומן, והיא מנסה לגוון את עסקיה ולהיכנס גם לעסקי הקריפטו. בשנת 2022 השיקה זירת מסחר ל-NFT, שכבר הספיקה להיסגר מאז עקב "קשיים רגולטוריים". אולם כעת הודיעה לראשונה באופן רשמי כי תחל לרכוש ביטקוין כהשקעה לטווח ארוך בדומה לסטרטג'י. יחד עם פרסום הדוחות לרבעון הרביעי של שנת 2024 הודיעה החברה על תוכניתה להנפקת אג"ח להמרה שאינו נושא ריבית בשווי 1.3 מיליארד דולר לצורך רכישת מטבעות ביטקוין. ההנפקה נעשתה רק למשקיעים מוסדיים גדולים. מניית החברה זינקה בכ-12% בתגובה להודעה (אך במסחר המאוחר כבר החזירה את רוב העליות).
חדשות נוספות מהשבוע האחרון
חברת בלקרוק הודיעה באופן רשמי על השקת תעודות הסל שלה על הביטקוין
באירופה תחת הסימול IB1T, וזאת לאחר שהפכה למובילת השוק בארצות הברית עם נכסים בשווי של מעל 50 מיליארד דולר. בלקרוק מעמיקה את המחויבות להשקעות קריפטו ולאחרונה החלה בחיפוש מועמדים ל-4 משרות ניהול בכירות הקשורות בתחום. התפקידים המוצעים הם מנהל נכסים דיגיטלים, מנהל
נושאים רגולטוריים, סגן נשיא לענייני נכסים דיגיטלים ויועץ משפטי לתעודות סל לנכסים דיגיטליים. אם אתם מעוניינים להגיש מועמדות - המשרות מפורסמות באתר הדרושים של החברה.
כוח המשימה של ה-SEC לאסדרת תעשיית הקריפטו ממשיך לעבוד במלוא המרץ, והוא מארגן כעת ארבעה מפגשי "שולחן עגול" נוספים עם בכירים בתעשייה שנועדו "לסייע לוועדה לסמן קווים רגולטוריים ברורים, לספק דרכים ריאליות לרישום, לעצב מסגרות עבודה ולהציג מקורות אכיפה חוקיים". בנוסף הודיע ה-SEC באופן רשמי שלא יערער במשפט של הריפל ובכך סותם את הגולל על אחת הפרשות המשפטיות המהותיות והחשובות ביותר שהעיבו על עולם הקריפטו מזה זמן רב, ופותח את הדרך להשקת תעודות סל על המטבע.
חברת המסחר אינטראקטיב ברוקר מוסיפה מטבעות קריפטו נוספים למערכת המסחר שלה - קרדאנו, דוג'קוין, סולנה ו-XRP. עד כה הייתה אפשרות לסחור רק בביטקוין, את'ריום, לייטקוין וביטקוין קש.
הלוויתנים מתעוררים. לוויתן ביטקוין עם ארנק עם מטבעות בשווי 1.3 מיליארד דולר רכש מטבעות בשווי 200 מיליון דולר נוספים, לאחר שבחודשים האחרונים הוא מכר מטבעות במחירים שנעו בין 100 אלף ל-86 אלף דולר. הוא החל לרכוש בחזרה לפני כ-5 ימים במחירים שנעו בין 81 ל-88 אלף דולר. לוויתן ביטקוין נוסף ש"ישן" כ-8 שנים ללא שום תנועה בחשבון ביצע העברה בשווי 250 מיליון דולר.
מה עשו המטבעות הגדולים בשבוע האחרון
חוסר הוודאות בשווקים לא פוסח גם על שוק הקריפטו התנודתי באופיו גם כך, והסוחרים לא מצליחים לייצר מגמה ברורה. אחרי מה שנראה כפריצה בשבוע שעבר השוק חזר לדשדש, הפעם ברמות מחירים מעט גבוהות
יותר סביב ה-87 – 88 אלף דולר למטבע ביטקוין אחד, אך זה מאד שברירי ויכול לנוע לכאן או לכאן. התנודתיות במסחר בביטקוין היא הגבוהה ביותר ב-6 החודשים האחרונים. בינתיים השוק במצב של "נחכה ונראה". במקביל מטבע האת'ר ממשיך להתקשות לבצע פריצה משמעותית כלשהי, למרות שנרשמת
עליה באחזקות של הלוויתנים - סימן שורי בדרך כלל. מספר הארנקים שמחזיקים את'ר בשווי של מעל 100 אלף דולר גדל מ-70 אלף ל-75 אלף במהלך השבועיים האחרונים.
ביטקוין: מחיר המטבע טיפס השבוע ב-2% ל-87.4 אלף דולר.
את'ריום: נסחר ללא שינוי ברמה של 2026 דולר למטבע.
XRP (ריפל): ירידה שבועית של 3% מביאה את מחיר המטבע ל-2.36 דולר.
בייננס קוין: ללא שינוי ברמה של 627 דולר.
סולנה: עליה שבועית של 4% ל-139 דולר.
דוג'קוין: זינק השבוע ב-13% ונסחר כעת תמורת 0.1967 דולר למטבע.
- 1.עושה חשבון 31/03/2025 03:26הגב לתגובה זולקריפטו אין מיגבלה. כל אחד יכל ליצור מטבע בכל כמות שיחליט .