ביטקוין ירידות
צילום: רוי שיינמן

הביטקוין מאבד גובה; הסנטימנט השלילי בוול סטריט משפיע גם על הקריפטו

הירידות במטבעות הדיגיטליים ובמניות הקשורות לתחום ממחישות שוב: ביטקוין לא מתנהג כמו זהב, אלא כמו נכס מסוכן. למרות זאת, ישנם גורמים שעשויים להצית מחדש את העליות

אביחי טדסה |
נושאים בכתבה ביטקוין XRP

בזמן ששוקי המניות העולמיים מתוחים לנוכח מדיניות המכסים החדשה של נשיא ארה״ב דונלד טראמפ, גם עולם המטבעות הדיגיטליים מגיב בהתאם. בניגוד הרושם שנוצר במהלך השנים לביטקוין כ"זהב דיגיטלי", הביטקוין והמטבעות האחרים מתנהגים למעשה כמו נכסים מסוכנים, ומגיבים בירידות חדות נוכח אי הודאות הגיאו-פוליטית. במהלך היום נרשמו ירידות במרבית המטבעות המרכזיים, ובראשם ביטקוין ו-XRP, על רקע הציפייה למהלך מס חדש מצדו של טראמפ, שייכנס לתוקף השבוע.


הירידות שנרשמו הדגישו שוב עד כמה המטבעות הדיגיטליים, ובפרט ביטקוין, אינם מתפקדים כמו זהב בעתות משבר, אלא דווקא כמו מניות טכנולוגיה עם תנודתיות ורגישות למדיניות מקרו. הביטקוין ירד ב־1.4% למחיר של כ־82,200 דולר, בעוד XRP איבד כ־3% מערכו והגיע ל־2.08 דולר בלבד. גם מטבעות נוספים ירדו: את'ריום (ETH) איבד 1.1%, סולנה (SOL) ירד ב־0.6% וקרדאנו (ADA) ירד ב־4.5%. אנליסטים מציינים כי שבירת רמת התמיכה של ביטקוין עלולה להוביל לירידה נוספת מתחת ל־80,000 דולר בטווח הקצר.


לצד התחזיות הזהירות, יש גם מי שמזהים פוטנציאל לתיקון חיובי בשוק הקריפטו. מתיו מנה, אנליסט בחברת ההשקעות 21Shares, ציין שלושה גורמים שעשויים לדבריו להניע מחדש את העליות: הראשון, התקדמות רגולטורית בארה״ב, שתספק בהירות בנוגע לכללים החלים על פעילות בתחום הקריפטו; השני, קידום חקיקה רשמית בנוגע למטבעות יציבים (Stablecoins), שיגביר את תחושת הביטחון של המשקיעים; והשלישי, מימוש אפשרי של רעיון להקמת עתודת ביטקוין לאומית מצד הממשל האמריקאי - מהלך שעשוי, לדבריו, לשדר לגיטימציה רחבה יותר לשוק.


לפי מנה, אם שלושת התנאים הללו יתממשו, הביטקוין עשוי לחזור לרמות של כ־100 אלף דולר. יחד עם זאת, בשלב זה מדובר בתנאים עתידיים שטרם מומשו, וכרגע שוק הקריפטו ממשיך להיות מושפע בעיקר מהתפתחויות בזירה הגיאו-פוליטית, ממדיניות הסחר של הבית הלבן ומהעדר יציבות רגולטורית לא פחות מאשר מהשימוש בפועל בטכנולוגיה או מאימוץ מוסדי.


המגמה השלילית בשוק הקריפטו אינה מוגבלת רק למטבעות עצמם, אלא גם מניות הקשורות לתעשייה סופגות ירידות. מניות כמו קוינבייס ורובינהוד איבדו 3%, בעוד שמניית סטרטג'י, שמחזיקה בכמות ביטקוין מהגבוהות מבין החברות הציבוריות, יורדת בכ-1%. גם Mara Holdings, חברת כריית ביטקוין מובילה, רשמה ירידה של כ־7%. כל אלו מצביעים על כך שהלחץ בשוק הקריפטו גולש גם לשוק ההון המסורתי ומחדד את הקשר ההדוק שהתפתח בין מחיר הביטקוין לתחום הטכנולוגיה הפיננסית וההון הדיגיטלי.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה