קריפטו
צילום: freepik
סיכום שבוע בקריפטו

על רקע התנודתיות בשווקים הביטקוין ביצבות מרשימה - האנליסטים אופטימיים

בעבר התנודתיות בביטקוין הייתה פי 3 מאשר ב-SP500, אך בזמן האחרון הביטקוין מציג יציבות יחסית למרות שוק תנודתי במיוחד - למה זה סימן טוב ומה צופים האנליסטים ביחס למטבע? האת'ריום לעומתו ממשיך לדשדש ונסחר במחירי 2017; מינוי פרו-קריפטו חשוב נוסף בממשל ואושר מסחר באופציות על תעודות הסל על האת'ריום

גיא טל | (1)

הביטקוין התבגר?

השווקים סוערים על רקע מדיניות המכסים של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ. הנאסד"ק זינק ביום רביעי במעל 12%, ויום אחרי ירד במעל 4% וזאת לאחר כמה ימים עם תנודות של יותר מ-5%, לרוב כלפי מטה. על רקע התנודתית ההיסטורית הזו מוזר לראות שהביטקוין מתנהג יחסית "רגוע". כן, גם בביטקוין יש ימים של עליות או ירידות של 5%, אבל אלו תנודות רגילות בעולם הקריפטו. בעבר כאשר הנאסד"ק זז ב-5% התנודה בביטקוין יכלה להגיע ל-10% ואפילו 20%. הפעם המצב שונה, והירידות והעליות מתונות בהרבה. למעשה הביטקוין נע בטווח של בין 75 ל-85 אלף דולר למטבע כבר הרבה זמן. אמנם מדובר בטווח של מעל 10% אבל, שוב, יחסית למה שהורגלנו בעבר מדובר בתנודתיות "רגועה". 

בנוסף, ביחס להתרסקות שוק המניות (למרות יום רביעי ההיסטורי) הביטקוין יחסית יציב. אמנם הוא לא פורץ לרמות השיא, אבל גם לא מתרסק כפי שקרה בעבר בזמנים של ירידות חדות בשווקי המניות. האם הסיבה לכך היא שהביטקוין התבגר ולכן פחות תנודתי? האם תעודות הסל על הביטקוין ממתנות את המסחר, או אולי האופציות שהושקו לאחרונה על תעודות הסל? לא ברור, מה שברור הוא שהמטבע מתנהג בצורה רגועה יותר ממה שנצפה בעבר.


האנליסטים האופטימיים ממשיכים להפציץ עם מחירי יעד מופרכים

ייתכן גם שהביטקוין מתחיל למלא את ייעודו כ"זהב דיגיטלי" וכחוף מבטחים מהסערה בשוק המניות, אגרות החוב ועל רקע היחלשות הדולר. על רקע העוצמה היחסית הזו במטבע הדיגיטלי מתפרסמים השבוע כמו תחזיות שוריות ביחס למחירו העתידי. אנחנו די רגילים לראות תחזיות מופרכות ביחס לביטקוין, כאלה שלרוב לא מתגשמות. בכל זאת זה מעניין כשהן מגיעות על רקע חולשה כללית בשווקי ההון, וכשהביטקוין נמצא רחוק מהשיא ורחוק מהאופוריה שאיפיינה את הראלי שפרץ בעקבות הבחירות. הנה כמה תחזיות מעניינות:

ראש חטיבת המחקר בחברת גרייסקייל זאק פנדל סבור שהירידה הקטנה מהצפוי במחיר הביטקוין אל מול התנודתיות הקיצונית מעידה על עצמאות הולכת וגדלה של המטבע, שמתנתק מהתלות במערכת הפיננסים המסורתית. בדרך כלל הביטקוין תנודתי פי 3 מה-SP500. כלומר ירידה של 12% במדד הייתה צריכה להביא לירידה של מעל 35% במטבע, אך הביטקוין ירד בערך כמו ה-SP500 (בזמן כתיבת הדו"ח). מה הגורם לעוצמה היחסית? לדבריו, המכסים פוגעים ישירות במניות, אבל לא בביטקוין. הוא סבור שהתנאים המאקרו כלכליים הנוכחיים – ירידה בצמיחה, עליה באינפלציה ומתחים גיאופוליטיים עשויים לסייע לנכסים כמו הביטקוין אל מול הנכסים המסורתיים, בדומה למה שקרה לזהב בשנות ה-70 (ובתקופה הנוכחית).

בגרייסקייל לא נקבו במחיר יעד, אבל בביטוויז לא מהססים להצביע על המספר 200 אלף דולר כמחיר היעד לסוף השנה הנוכחית (עלייה של יותר מ-200%). מנהל ההשקעות הראשי, מאט הוגאן הצביע דווקא על הקורלציה ההפוכה בין התנהגות המטבע מול סל המטבעות (DXY) לביטקוין כתמיכה בעמדתם. לדעתו הבריחה מהדולר מחזק את זרם ההשקעות לכיוון הביטקוין. 

אדם בק מנכ"ל חברת בלוקסטרים סבור שהביטקוין יכול להתחרות בזהב כגידור בפני אינפלציה בעשור הקרוב. בק דיבר בשבוע הבלוקצ'יין בפריז והצביע על העליה באינפלציה במקביל להתרחבות האימוץ של המטבע כמנועי הצמיחה העתידיים של המטבע. הוא מציין גם את המתחים הגיאופוליטיים כסיבה לאימוץ רחב יותר של המטבע, כשהמטבעות המקומיים באזורי סכסוך מאבדים מערכם, וכן עקב סנקציות בנלאומיות וכדו' יש צורך באמצעי שלא ניתן להגביל להעברת הון. 

אל האופטימיים מצטרף צ'ארלס הוסקינסון, אושיית קריפטו ומייסד רשת הקרדאנו, אחת מרשתות הבלוקצ'יין הגדולות בעולם. לדעתו הביטקוין יגיע ל-250 אלף דולר בסוף השנה הנוכחית. בראיון לרשת CNBC הוסקינסון ביסס את התחזית המופרכת שלו על מספר גורמים כולל התרחבות אימוץ הקריפטו, התקדמות החקיקה בארצות הברית בנושא המטבעות היציבים, והמעורבות של חברות הי טק גדולות. ביחס למהומות בשווקים הוא אומר שהשוק עלול "לקפוא" במשך החודשים הקרובים אך לקראת סוף הקיץ או תחילת הסתיו הסנטימנט הספקולטיבי יגבר ויגרום לעליית מחירים בחודשים שלאחר מכן. את המכסים הוא הגדיר כ"נון אישיו" בטווח הארוך. השוק הגלובלי יתייצב בסופו של דבר כשהמתח בין ארצות הברית לסין יפתר. הוסקינסון מעודד גם מההתפתחות הרגולטורית בארצות הברית. לדבריו הוודאות הרגולטוריות תעודד חברות ענק כמו מיקרוסופט, אפל או אמזון לאמץ פתרונות קריפטו. גם הוא מצביע על אימוץ הקריפטו, עם דיווח על עליה שנתית של 13% במספר משתמשי הקריפטו ל-659 מיליון ויותר מוסדיים שנכנסים לשוק. הוסקינסון האופטימי סבור שהשווקים יתייצב, הריבית תרד והנזילות תעלה וכל זה, כמובן, יתמוך גם במחיר הביטקוין. 

קיראו עוד ב"מטבעות דיגיטליים"

נציין שהמחיר שהוסקינסון ציין משקף זינוק של פי 3 במחירו הנוכחי של הביטקוין – לא ממש תרחיש ריאלי. באופן כללי נראה שאם הביטקוין יחזור השנה למחירי השיא זה יהיה הישג גדול, וגם המשך שיוט במחירים הנוכחיים יכול להיות לא רע על רקע אי הוודאות בשווקים. בסופו של דבר הביטקוין עדיין נע בקורלציה מסוימת לשווקי המניות, אם כי בפחות תנודתיות מבעבר. אין סוף בעבר ראינו מחירי יעד כמו 200 250 או אפילו מיליון דולר. ייתכן שהמחירים האלו יגיעו בסוף (כמו שה-100 אלף הגיע בסוף) אבל קשה לראות את זה קורה עד סוף השנה. מצד שני, הביטקוין כן מציג יציבות מרשימה, מה שמאפשר אופטימיות זהירה ביחס למחירו גם בעתיד הקרוב. 


חדשות נוספות מהשבוע האחרון

פול אטקינס, המועמד של טראמפ, אושר לתפקיד יו"ר ה-SEC החדש כצפוי. אטקינס המכונה "קריפטו פול" הוא תומך קריפטו נלהב ויוביל את הסוכנות בכיוון אחר לחלוטין מקודמו, "אויב התעשייה" גארי גנסלר. המינוי אושר בסנאט ברוב של 52 מול 44. 

במקביל פורסם כי סוכנות CFPB, שנועדה להגן על צרכנים מול המוסדות הפיננסים תצמצם את פעילותה בפיקוח על נכסים דיגיטליים. הסוכנות סובלת מקיצוץ תקציבים על רקע המאמץ של הממשל לחסוך בהוצאות. מלבד המשאבים הפחותים, המהלך נובע ממעבר של סמכויות לסוכנויות אחרות. 

מייס בורסת בייננס צ'אנגפנג זהאו הצטרף למועצת הקריפטו של פקיסטאן כיועץ. המועצה נוסדה במרץ 2025 ונעדה להדריך את המדינה במשיכת השקעות זרות הממוקדות בנכסים דיגיטליים. בפוסט שפרסם ברשת חברתית הבהיר זהאו שתפקידו לייעץ בנושאי רגולציה ופתרונות בלוקצ'יין, אבל לא יתערב בנושאים פוליטיים. 

לאחר אישור המסחר באופציות על תעודות הסל על הביטקוין, ה-SEC אוהד הקריפטו הנוכחי אישר גם מסחר באופציות על מספר תעודות סל על האת'ריום, ביניהן התעודה של בלקרוק, גרייסקייל, וביטוויז. 

האישור הקפיץ זמנית את מחיר האת'ריום, אבל המטבע ממשיך בהיחלשות ההיסטורית שלו. יחס המחיר את'ר-ביטקוין נמצא בשפל של 5 שנים כשהמטבע השני בגודלו מפגר אחרי אחיו הגדול ב-85% מימי המסחר מאז השקתו בשנת 2015. בתקופה האחרונה האת'ריום מדשדש ולא מצליח לפרוץ לרמות מחירים גבוהות יותר שמאפיינים את שאר המטבעות. בעוד הביטקוין נסחר במחיר של פי 3 בערך ממחירו בשנת 2017, האת'ריום נסחר במחיר דומה לשיאים של אותה תקופה. הדשדוש נובע ישירות מירידה בעניין ברשת. מספר הארנקים הפעילים נשאר ללא שינוי מהותי כבר 4 שנים. האת'ריום נפגע גם מרשתות הלייר 2 שפועלות על גביו ואוכלות חלק גדול מהתעבורה וההכנסות כיון שהן מהירות וזולות יותר. האם לאת'ריום אין עתיד? 


מה עשו המטבעות הגדולים השבוע?

ירידות מתונות יחסית נרשמו ברוב המטבעות, למעט האת'ריום.

ביטקוין: ירידה של כ-3% מביאה את מחיר המטבע ל-80.9 אלף דולר.

את'ריום: המטבע צנח ב-14% השבוע ומחירו כעת 1550 דולר. 

ריפל (XRP): המטבע איבד כ-3% ומחירו כעת 2 דולר למטבע.

בייננס קוין: גם הבייננס איבד כ-3% ומחירו כעת 579 דולר. 

סולנה: נסחר ביציבות במחיר של 116, בדומה למחירו לפני שבוע בשעה זו. 

דוג'קוין: ירידה של 4.5% נוספים השבוע מצטרפת לירידות חדות מתחילת השנה שגרמו למטבע לאבד מחצית מערכו לעומת הראשון לינואר השנה. מחירו כעת 0.157 דולר. 

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    השפוי 11/04/2025 18:33
    הגב לתגובה זו
    הכל שקר מטבע רולטה