ד"ר אייל בנימין: "כל הלימוד וההכשרה שקיבלנו כבר לא מתאימים כיום לסביבה"
לאיזה כיוון הולך שוק ההון בימים שבהם קצב השינויים הוא מהיר ביותר ובלתי פוסק? כנס החדשנות בשוק ההון בשיתוף עם Utrade דן בשאלה המהותית הזו וההשפעה של החדשנות על שוק ההון.
ד"ר אייל בנימין, מומחה לחדשנות וראש מתחם היזמנות במכללת האקדמית ת"א-יפו דיבר על השינוי החשיבתי שהמשקיעים והמנהלים צריכים לעשות. הוא פתח ואמר כי יש "3 רגלים לשוק ההון: אמון, אבטחה ומומחים. שחקן אחד דומיננטי נוסף הוא הרגולטור. האם יש בעולם הזה חדשנות? כמובן שכן.יש 3 מרכיבים עיקריים לחדשנות: אלגו טריידינג, המרכיב החברתי (social) וקהל (עבודה בקבוצות)."
"היום אני יכול להשקיע ברובוטים, באלגו, וזה כבר שונה ממה שהיה בעבר. יש מודלים כמו אנג'ליסט שאומרים לך שאתה לא חייב להבין בתחום שאתה משקיע בו. השאלות של מאיפה מביאים את המידע? מאוד משתנות. במקום להאמין למישהו בעל מוניטין, אני יכול להאמין לו רק על סמך הביצועים שלו -יש טכנולוגיות שאוספות את המידע עליו ומספקים לי סטטיסטיקה פשוטה על ההצלחה שלו."
"עולם האחסנה שהיה שמור לגופים ספציפיים - השתנה גם כן. המסחר האלקטרוני בעולם גדל ב-2% בשנה. זה קצב מדהים. יותר ויותר כסף נמצא במקום שלא רואים אותו בכלל, בענן, הוא כבר לא נמצא במקום שאנחנו רגילים אליו. כשאני מוכר ב-Ebay אני משאיר אותו (את הכסף) בענן עד שאני קונה איתו."
"אפילו בנקים קו-אופים מתחילים לעמוד על הרגליים - ייתכן שנראה בקרוב גם קו-אופים של פיתוח. זה פוטנציאל אדיר שמשפיע לא רק על הדרך של הכסף אלא גם על המחיר. היום ניתן באמצעות אפליקציה להעביר כסף 'פיר טו פיר' ישירות דרך שני מכשירי סמארטפון."
על מטבע הביטקוין אמר בנימין "אם המטבע כבר לא פיזי ונמצא בענן ואם הוא לא מייצג אמון במדינה, אלא בשיטה ואם עוברים למסחר באוויר, אז חומר הגלם שלנו צריך להיות עם מאפיינים אחרים... היום זה (הביטקוין) הוא המטבע הוירטואלי הדומיננטי ביותר ועוד אי אפשר לומר שהוא לא יצליח. בכל זאת, היום פיי-פאל מקבלים כבר ביטקוין."
"יתרה מזאת" מוסיף בנימין "ב-2014 הושקעו כבר 180 מיליון דולר באמצעות קרנות הון סיכון בישראל בביטקוין. קצב הגידול והשחקנים שנכנסים פנימה עולה - זה לא אומר שמחר כדאי להעביר את הפנסיה שלנו להשקעה כזו, אבל זו אינדיקציה טובה למה שעשוי להיות בעתיד. המטבעות האלה משנים את 3 הרגליים המרכזיות של העולם הפיננסי - אנחנו נותנים אמון בתוכנה ומתימטיקה ולא בממשלה."
לגבי "רגל" ה"ביטחון והאבטחה - המנגנון עובד ב'פיר טו פיר'. המנגנון שומר על עצמו. המומחים הם מתימטיקאים - כמובן שחסר פה רגולטור, כי כרגע הוא לא יודע בעצמו מה לעשות עם זה - ובאיזשהו מקום אני שמח שזה כך."
"מה שנכון בחוקי הפיזיקה נכון גם לכלכלה. איך אני יכול להשתלב בחדשנות הזו? דבר ראשון חקרנות. לא כל מה שעשינו אתמול רלוונטי למחר בטח שלא למחרתיים. צריך להתחיל לטעום עוד דברים. דבר שני, צריך להקפיץ את הדי אנ איי של הארגון. שוק ההון כבר בתוך התהליך הזה. צריך לשנות את הDNA של הפירמה ז"א של ההנהלה."
בנימין מסכם ואומר כי "כל מה שאנחנו מלמדים ולמדנו מגיל הגן הכשיר אותנו להיות מנהלים תאגידיים וה-DNA שנוצר הוא ההיפך המוחלט מסביבות שרצות מהר. ההכשרה שלנו לא מתאימה לסביבה עם רמת חדשנות גבוהה. צריך כלים חשיבתיים כדאי לחיות בתוך הסביבה הזו. לשנות את השכבה הניהולית של הפירמה."
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
3.מעניין... לא אמרתם שביטקוין זה הונאת פונזי???אולטראס סטושי 21/09/2014 16:54הגב לתגובה זו0 0מתחילים לאכול את הכובע אה?סגור
-
2.רק דבר לא משתנה וזה הצורך לגור בדירהצביקה דורון יועץנדלן 21/09/2014 12:50הגב לתגובה זו1 1בדיוק כמו לפני 100 שנהסגור
-
1.אתם מדברים שטויות תוך כמה שנים אין כלום, קריסה רוחבית בGG 21/09/2014 12:38הגב לתגובה זו0 1ברמת דעיכה של אימפריה, מה שווה היום מטבע של האימפריה הרומית שנמצא בחפירות ארכיאולוגיות זה בדיוק מה שיהיה שווה דולר יורו או ביטקוייןסגור