"הקריפטו משמש להלבנת הון ודורש רגולציה, אבל לא מאיים על השיטה"

אגוסטין קרסטנס, יו"ר "הבנק המרכזי של הבנקים המרכזיים" מיישר קו עם הפד' והאיחוד האירופי. "צריך להחיל רגולציות שימנעו מהמטבעות לממן טרור", אמר
 | 
telegram
(4)

עלייתו המטאורית בשוויו של ה- BITCOIN -0.83% BITCOIN 98,640 -0.83% BITCOIN בסיס:99,470 פתיחה:0 גבוה:99,800 נמוך:97,236 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: בשנה אחרונה, היפנה אליו לא רק את עיני המשקיעים הגדולים בעולם, אלא גם את עיניהם של הרגולטורים. אלו מנסים להתמודד עם המפלצת הדיגיטלית המבוזרת, שהעלתה את ראשה ושינתה את השדה הכלכלי הגלובלי. אפשר להתווכח עד מחר על ערכם של המטבעות הדיגיטליים, אבל אי אפשר להתווכח על העובדה שבניגוד לכל סחורה אחרת לאורך היסטוריית הסחר, מחיר הביטקוין מושפע רק ע״י מנגנון הביקוש וההיצע. 

הנכס האמיתי של הביטקוין היא טכנולוגיית הבלוקצ'יין, שלראשונה הצליחה לבזר מערכת ממוחשבת. אבל היתרון המהותי שיצר הביטקוין ברמה הטכנולוגית, הוא גם אחד הנושאים שהופכים אותו למטרה של סוחרים שאינם רוצים לחשוף את חשבון הבנק שלהם או את פעילותם הכלכלית. כלומר, מלביני כספים וארגונים בעלי מטרות מפוקפקות, יכולים לבצע טרנסאקציות כלכליות באמצעות מסחר בביטקוין, מבלי להיות חשופים לשום סוג של פיקוח. זה גם הופך אותו למטרה של לא מעט גורמים ביטחוניים, ועקב כך, גם רגולטוריים.

בינתיים, בניגוד למרבית המטבעותסחורותמניות, כרגע אין סטנדרט בינ"ל להתמודדות עם עלייתם של המטבעות הדיגיטליים. בעוד במערב יותר ויותר משקיעים נכנסים לתחום וחברות כמו טסלה (TSLA) הודיעו כי תקבלנה ביטקוין בתמורה למוצריהן, בהודו שוקלים לחסום לחלוטין כל גישה למטבעות דיגיטליים.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

כנראה שבגלל הפופולריות של המטבעות הללו, ובמיוחד לאחר שהביטקוין עצמו חצה את רף השווי של טריליון דולר, כבר לא מעט רגולטורים בכירים קראו לביטקוין השקעה ספקולטיבית בשל התנודתיות הרבה שלו. בהם נגידת הבנק האירופאי המרכזי, קריסטין לאגארד, שרת האוצר האמריקאית ג'נט ילן אמרה דברים דומים ולאחרונה גם יו"ר הפד' ג'רום פאוול.

עכשיו גם יו"ר ה-BIS, אגוסטין קרסטנס, אומר כי אין מנוס אלא להחיל רגולציה על מטבעות דיגיטליים. למי שלא יודע, ה-BIS שייך ל-63 בנקים מרכזיים של מדינות האחראיות על 95% מהתמ"ג העולמי – וכן גם בנק ישראל שותף – ומתפקד כבנק מרכזי של הבנקים המרכזיים.

"הרבה מטבעות משתמשים לארביטרז', או כדי לעקוף חלק מהרגולציות להלבנת הון ומימון טרור, שאינן קיימות בחלק מהמטבעות הדיגיטליים", אמר קרסטנס. למרות הפופולריות הגוברת של המטבעות, קרסטנס לא סבור שהמטבעות הדיגיטליים מאיימים על המוסדות הפיננסיים הממשלתיים הוותיקים ואמר כי להערכתו מדובר ב"כלי ספקולטיבי בלבד".

"אני לא רואה דומיננטיות של מטבעות קריפטוגרפיים, הם לא יצרו דרכים להשתמש בהם כמו כסף", הוסיף. "למטבעות יציבים (Stablecoins) – מטבעות דיגיטליים צמודי דולר – יש תפקיד משלהם והוא מאוד ספציפי, כך שאני לא רואה איום לכסף ממשלתי כתוצאה ממטבעות פרטיים".

לאור ההתעניינות הגוברת של ממשלות בעולם, הבוחנות מטבע דיגיטלי משלהן, ה-BIS הוציא המלצה מיוחדת בשנה שעברה, שקבעה כי מטבעות דיגיטליים צריכים להשלים את המזומן והאשראי ולא לבוא על חשבונם.

תגובות לכתבה(4):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    ביטקוין מערכת שקופה
    דניאל 25/03/2021 13:19
    הגב לתגובה זו
    2 0
    דיי לדבר שטויות, יש מטבעות שאין דרך לדעת עליהם כלום, ביטקוין זאת מערכת שקופה שניתן לראות את כל ההעברות שלה
    סגור
  • 3.
    לא ברור איך מדינות מאפשרות את פשע הקריפטו
    שולתתתתת 25/03/2021 10:01
    הגב לתגובה זו
    0 1
    הרי זה עלול לממן פשעים ובנוסף מבזבז המון אנרגיה לכדור הקטן שלנו ובנוסף משעבד את האזרחים להימורים.
    סגור
  • 2.
    חברים טראמפ כבר לא כאן כדי להושיע.לברוח עכשיו
    יוסי 25/03/2021 00:47
    הגב לתגובה זו
    0 0
    זה כדור שלג שמתחיל בקטנה ופתאום ריסוק .שימו לב שאין לוול סטריט יותר כוח לטפס .זה כבר שבועות ככה זהירות .
    סגור
  • 1.
    הם מפחדים כי הבנקים שודדים אותנו
    רק מזומן 24/03/2021 23:29
    הגב לתגובה זו
    0 0
    על הבנקים יש פיקוח רק בעניין לקחת עמלות ולחנוק את החוסכים המשקיעים
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות