ביטקוין מטבע דיגיטלי קריפטו
צילום: Istock

האם תשימו כסף בקרנות לחוזים עתידיים על קריפטו?

השנה הוגשו ל-SEC לפחות 18 בקשות להקמת קרנות מבוססות ביטקוין, כשאף אחת לא אושרה עדיין, אבל האישור כנראה יינתן בשנה הבאה. האירוניה צועקת לשמיים על סחר במטבע מבוזר בפלטפורמה לא מבוזרת
ארז ליבנה | (2)

השאלה האם להפוך את הסחר לביטקוין וקריפטו באופן כללי בארה"ב, היא שאלה מהותית. בתור השוק הגדול בעולם, שמשפיע על מרבית הטרנדים הכלכליים, היא אינהרנטית. בינתיים, גארי גנסלר, יו"ר הרשות לניירות ערך בארה"ב, ה-SEC, עוד לא החליט בדיוק איך להתמודד עם הסחר בקריפטו, למרות שהשאלה חורגת בהרבה מרמת הסחר שלו. שרת האוצר, ג'נט ילן, נחשבת למתנגדת למסחור.   עם זאת גנסלר אותת לשוק כי יסכים לאשר קרנות שיסחרו בחוזים עתידיים על הביטקוין, במקום לעקוב אחר המטבע עצמו. הסיבה לכך היא שחוזים עתידיים נחשבים לתחום שפועל תחת יותר רגולציה ומגן טוב יותר על המשקיעים, מאשר המטבע עצמו שבמהותו הוא לא מבוזר. עם זאת, לאט לאט הביטקוין חודר ליותר ויותר שווקים, שנמצא בשליטתן של מדינות ותאגידים כלכליים והופך להיות מטבע סחר לגיטימי עם בורסות שלמות שסובבות אותו.   לאחר שהביטקוין הגיע השנה לשיא של למעלה מ-60 אלף דולר לקוין, לא פחות מ-18 בקשות הוגשו ל-SEC לבניית מכשירים פיננסיים עוקבי ביטקוין. או במילים אחרות, קרנות. בארה"ב מעריכים שלמרות הנכונות, לא נראה מכשירים שכאלה השנה. הסיבה היא שב-SEC מודאגים מהתנודתיות ומכמות הרמייה שיש בעולם הקריפטו ורוצים לייצר מעקב יותר הדוק.   בכל מקרה, השאלה היא בכלל למה צריך אותם? שאלה טובה... בעולם שבו יש בורסות קריפטו, כמו קוינבייס (COIN) או בייננס, שמאפשרים לכל דכפין לסחור במטבעות הללו, הרי מטרתן של הקרנות היא לייצר גישה לשווקים, אבל במקרה הנוכחי, הגישה כבר קיימת.   ב-2017, וויל רינד מברת גרניטשייר, הגיש בקשה להקמת 2 קרנות לביטקוין, אחת שתעשה לונג על המטבע, השנייה תעשה שורט. השנה הוא אמר לתקשורת בארה"ב כי אין לו כל כוונה להגיש בקשה. "הרגשנו אז שלנכסי הקריפטו היה שוק של משקיעים שרצו להיכנס ולא היה להם איך לעשות זאת בקלות", אמר רינד.   "הדבר שקרן מתבטאת בו בצורה הטובה ביותר זו גישה לשווקים, וכשהיא נעשית בצורה הנכונה, תוך שילוב הביקוש זה כמו ברק בתוך בקבוק", הוסיף ואמר כי "עכשיו זה כבר לא הסיפור. לאנשים שרוצים כבר יש גישה".   בכל מקרה, השוק הזה של החוזים העתידיים צפוי לייצר בעיות בתמחור ובסחר הקרנות לטובת הקרנות שנסחרות לתקופה ארוכה. המושג המקצועי הוא קונטנגו.   "כמו בזהב, החוזים על ביטקוין תמיד יהיו בקונטנגו, תוצאה קטנה אך לא נעימה של סחר שכזה", אמר ג'ון היילנד, סמנכ"ל וטדירקטור במתיוז ל-ETF.COM. "אז אפילו אם הקרן על החוזים תהיה קטנה ואפשר יהיה לסחור בה בקלות, התשואה שתפיק עדיין תהיה נמוכה מזו של ממחיר הספוט של הביטקוין."   אבל הפיכת הביטקוין, המטבע שקם על תשתית הבלוקצ'יין הלא מבוזרת, שאין לאיש שליטה בלעדית על המתרחש בה, היא אירוניה בהתגלמותה, שכן יותר ויותר בנקים מרכזיים וממשלות מנסות להחיל עליה רגולציות. הקרנות הן רק שלב נוסף אחד באירוניה של הכלכלה של 2021.

תגובות לכתבה(2):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    קריפטומן 06/09/2021 10:25
    הגב לתגובה זו
    באים לחסוך את הצורך של העברת הסחורה הפיזית מהקונה לסוחר כמו נפט זהב וכו' ולכן מחיר חוזה עתידי נמוך ממחיר הסחורה בפועל. במטבעות קריפטו אין עלות אחסון והם עוברים בלחיצת כפתור אז לא ברור מי יקנה חוזה עתידי שנמוך ממחיר המטבע.
  • קריפטומן 06/09/2021 11:56
    הגב לתגובה זו
    גבוה ממחיר הסחורה בפועל. לכן יעדיפו לקנות את המטבע ישירות ולא את החוזה העתידי כי אין עלויות אחסון