פלטפורמת הקריפטו צלזיוס גייסה 400 מ' ד' לפי שווי של 3 מיליארד
נתחיל ממחמאות. פלטפורמת המסחר בביטקוין, שנוסדה ב-2017 על ידי שלושה יזמים ישראלים, דניאל לאון, אלכס משינסקי וניוק גולדשטיין, גייסה לא פחות מ-400 מיליון דולר בסבב גיוס B, לפי שווי של לא פחות מ-3 מיליארד דולר. מי שהוביל את הגיוס הנוכחי הובל על ידי ווסטקאפ ו-CDPQ, שהאחרונה היא המוסדית השנייה בגודלה בקנדה שמנהלת 400 מיליארד דולר.
כמו בורסות קריפטו אחרות, בינאנס למשל, החברה השיקה מטבע קריפטו משלה שנקרא בפשטות CEL. לפי אתר החברה, בשבוע שעבר היא הגיעה לנכסים מנוהלים (AUM) בהיקף של 25.2 מיליארד דולר לאחר שבמארס האחרון ה-AUM עמדו על 10 מיליארד דולר בלבד. כמו כן, לפי האתר, לחברה למעלה ממיליון משתמשים, קהילת ביטקוין של 109 אלף משתמשים והחזר תשואות ומענקים של למעלה מ-895 מיליון דולר מאז ההשקה של השירות ב-2018.
בנוסף להיותה בורסת קריפטו, החברה מציעה גם שירותים פיננסיים כמו הלוואות קריפטו וזה תחום קצת נפיץ כרגע. לאחר שביצעה מעבר מבריטניה לארה"ב, בשל קשיים רגולטוריים, בחודש שעבר, החברה יחד עם קוינבייס (COIN) נכנסה תחת העין הרגולטורית בארה"ב, בשל פעילותה בתחום שמהווים לטענת הרשויות בטקסס ובניו ג'רזי כ"הצעות של בטוחות לא רשומות".
במדינות בארה"ב אומרים כי החברה פועלת ממניעים של הגדלת שווי שוק, במקום לסחור ולגבות עמלות. בחברה מכחישים ואומרים כי כל הפעילות שלה "תואמת לחוק האמריקאי". בכל מקרה, בחודש שעבר הפרקליטות בניו ג'רזי הורתה לחברה להפסיק למכור מוצרי קריפטו נושאי ריבית.
למרות זאת, המשקיעים לא נרתעו. לורנס טוסי, מהמשקיעים הראשונים באייר בי.אן.בי (ABNB) ומי שמוביל את ההשקעה מטעם ווסטקאפ, אמר כי ערך בדיקה נאותות מקיפה על החברה שנמשכה 9 חודשים, לפני שהחליט להשקיע בה.
"זה די רגיל שרגולטורים יתחילו לבחון מובילי שוק, כדי להפוך את החוקים לבהירים יותר. זה חלק מהתהליך החלת רגולציה על שוק חדש", אמר טוסי לפייננשל טיימס.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה